به گفته قایم، در این نشست به شمول نماینده افغانستان، کارشناسان دوازده کشور منطقه اشتراک خواهند کرد.
ویگفت:" در سطح دیپلماتیک میان کشورهای منطقه این درک وجود داردکه به همچو استراتژی نیاز است. در عموم دیدگاه این استراتژی ایناست که در مبارزه با مواد مخدر هماهنگی به وجود آید، به ویژه میان کشورهای همسایه تا این کشورها فعالیتهایشان را با هم همآهنگ سازند. موضوع مهم دیگر ایناست که میان کشورهای همسایه اعتماد به وجود آید."
پیش از این رئیس جمهور گفته بود در مسئله مواد مخدر دست کشورهای همسایه نیز دخیل است و بدون همکاری آنان مبارزه با مواد مخدر نیز موفق شده نمیتواند.
به همین دلیل حکومت افغانستان خواستار آن شد تا در استراتژی جدید امریکا برای جنوب آسیا به مبارزه علیه مواد مخدر نیز جا داده شود، اما مقامهای امریکایی مبارزه با مواد مخدر را مسئولیت حکومت افغانستان خواندند.
به گفته آقای قایم، هر چند در گذشته نیز در رابطه به همکاریهای منطقه در مبارزه علیه مواد مخدر طرح و میکانیزمهای وجود داشت، اما استراتژی مشخص و منظمی که بتواند منجر به هماهنگی و اعتماد میان کشورهای منطقه شود، وجود نداشت.
محمد ظفر؛ معین پیشین وزارت مبارزه علیه مواد مخدر در مورد طرح استراتژی منطقوی مبارزه علیه مواد مخدر گفت:" کار مشترک با کشورهای منطقه و یا هم طرح مشترک استراتژی میتواند در مبارزه علیه مواد مخدر مؤثر باشد، اما مشروط بر این که کشورهای منطقه نیز چنین اراده ای داشته باشند. در گذشته نیز چنین تعهداتی صورت گرفته، اما عملی نشدهاست. یا اینکه کشورها نخواسته اند و یا هم حکومت ما مشکل داشتهاست."
محمد ظفر به این باور است که کشت گسترده کوکنار در افغانستان، نا امنی و سرحدات باز با کشورهای همسایه زمینه تولید و قاچاق مواد مخدر را فراهم ساخته است.
آقای ظفر میگوید: تا زمانیکه جامعه جهانی، به ویژه کشورهای همسایه افغانستان در مبارزه علیه مواد مخدر صادق نباشند، تلاشهای حکومت افغانستان به تنهایی نتیجه نخواهد داد.
انتهای پیام/