سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان جنگل‌ها در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

بیلان منفی آب، تهدید جدی برای گسترش بیابان زایی

جلالی گفت: با هماهنگی وزارت نیرو در صدد کاهش بیلان منفی آب هستیم تا بعد از مدتی شاهد تبدیل زمین های حاصلخیز به عرصه های بیابانی نباشیم.

خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش سفره های زیرزمینی به عنوان مهم ترین چالش زیست محیطی خبر داد و گفت: براساس آخرین بررسی های صورت گرفته 80 درصد آب های زیر زمینی کاهش یافته  است که برای رفع این چالش بزرگ مقابله با بهره برداری های بی رویه امری ضروری است.

وی افزود: با توجه به آنکه منابع زیرزمینی بیش از 55 درصد منابع آبی کشور را تامین می‌کنند اما پس از انقلاب اسلامی کمتر از نیم درصد اعتبارات به بازسازی این منابع اختصاص یافت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در بهبود منابع آب و خاک  و توسعه پایدار فرآیند پوشش گیاهی تاثیرگذار است که بدین منظورباید سرمایه گذاری ویژه ای در این حوزه صورت گیرد.

به گفته این مقام مسئول در برنامه ششم توسعه مقرر شده که سالانه در 2 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری صورت گیرد.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به ضرورت تعادل بخشی سفره های زیرزمینی بیان کرد: خشکسالی های پی در پی، فرسایش خاک، افزایش سیلاب، منفی شدن بیلان سفره های زیرزمینی  و فرو نشست زمین ناشی از تغییر اقلیم سال های اخیر است که با اجرای عملیات آبخیزداری می توان از تخریب سفره های زیر زمینی جلوگیری کرد.

وی در ادامه یادآور شد: با هماهنگی وزارت نیرو در صدد هستیم تا بیلان منفی آب از 10 میلیارد متر مکعب کاهش یابد تا بعد از مدتی زمین های حاصلخیز به عرصه های بیابان تبدیل نشوند.

جلالی دربخش دیگر سخنان خود با اشاره به عوامل مؤثر در تخریب جنگل ها گفت: چرای بیش از حد دام، آفات و بیماری ها، آتش سوزی، توسعه شهرها، قاچاق چوب از جمله عوامل مؤثر در تخریب جنگل ها به شمار می رود که بدین منظور قوانین بازدارنده ای در نظر گرفته شده است.

به گفته وی آتش سوزی جنگل‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 57 درصد کاهش یافته است که این امر ناشی از مشارکت مردم و مدیریت جامع حوزه آبخیز است.

انتهای پیام/

بهبود مسائل زیست محیطی با عملیات آبخیزداری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.