سخنگوی اسبق وزارت خارجه با بیان اینکه دلیل دوم هم این است که ترامپ از این طریق میخواهد با هدف امتیازگیری از جمهوری اسلامی ایران و زیر فشار قرار دادن کشورمان بهرهبرداری بیشتری از برجام داشته باشد، افزود: هدف سوم او هم تحت تأثیر قرار دادن کشورهای خارجی برای همکاری با ایران است.
وی با اشاره به اینکه وقتی رئیسجمهور آمریکا مرتب بر این مشی حرکت میکند کشورهای خارجی و به خصوص بانکهای بزرگ، همکاری با ایران را از دستور کار خود خارج میکنند، بیان کرد: ترامپ و دوستانش میخواهند از همکاری کشورهای خارجی با تهران ممانعت کنند.
آصفی با بیان اینکه ترامپ از برجام خارج نخواهد شد نه به دلیل اینکه برجام یک پیمان بینالمللی است بلکه امریکا با خارج شدن از پیمان پاریس نشان داد که به پیمانهای بینالمللی متعهد نیست، بیان داشت: رئیسجمهور آمریکا حداقل به دو دلیل از این توافق خارج نمیشود، اول اینکه برجام یک منافع حداقلی برای آمریکا داشته و اگر از برجام خارج شود معلوم نیست که آن حداقل را هم در آینده داشته باشد.
سخنگوی اسبق وزارت خارجه تصریح کرد: دلیل بعدی هم این است که ترامپ با خروج از برجام، کشورهای اروپایی و دولتهایی مانند روسیه و چین که در 1+5 و مذاکرات حضور داشتند را نسبت به خود مسئلهدار میکند.
وی ادامه داد: دلیل سوم این است که آمریکا میداند اگر از برجام خارج شود در آینده با ایرانی مواجه میشود که به جای 20 هزار سانترفیوژ ممکن است 40 هزار سانترفیوژ داشته باشد و بعد با چنین ایرانی باید بنشیند و مذاکره کند. بنابراین تصور این نیست که آمریکاییها از برجام خارج شود.
آصفی گفت: آمریکا تلاش میکند برجام را تضعیف کند و هزینه تعهد به آن را برای کشورهایی که میخواهند با ایران کار کنند بالاتر ببرد و در حوزه های دیگر روی ایران فشار بیاورد.
سخنگوی اسبق وزارت خارجه با اشاره به ادعای نیکی هیلی مبنی بر بازید از مراکز نظامی ایران، تصریح کرد: این موضوع هم با همان اهداف ذکر شده صورت میگیرد و میخواهند از ایران امتیاز بیشتری بگیرند و کشورهای دیگر را تحت فشار قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: کاری که نیکی هیلی کرد با کاری که جان بولتون میکند دو روی یک سکه هستند و این را باید در چارچوب سیاستهای بزرگتر آمریکا دید.
گفتنی است؛ جان بولتون نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد طرحی با چهار محور برای خارجکردن آمریکا از برجام برای ارائه به رئیسجمهور آمریکا تهیه کرده است. محورهایی که بولتون به آنها اشاره کرده عبارتند از: «1 ــ رایزنیهای زودهنگام و بیسروصدا با بازیگران کلیدی نظیر انگلیس، فرانسه، آلمان، رژیم اشغالگر قدس و عربستان سعودی؛ 2 ــ تدوین دلایل راهبردی برای خارج کردن آمریکا از برجام بر اساس اسناد، از جمله اطلاعات محرمانه و توضیح درباره مضرات این توافق برای منافع ملی آمریکا 3 ــ راهاندازی یک کارزار [کمپین] دیپلماتیک گسترده با تأکید بر تهدیدهای ایران 4 ــ راهاندازی عملیات دیپلماسی عمومی برای جلب حمایت داخلی و خارجی درباره خروج آمریکا از برجام.»
انتهای پیام/