سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در نشست خبری کنگره سرطان آسیای غربی مطرح شد؛

سهم ناچیز بودجه پژوهش در تحقیقات سرطان/ ثبت سرطان با کد ملی در کشور ضروری است

یک جراح سرطان گفت: ثبت سرطان‌ اگر در کشور ما نیز مانند کشورهای‌ پیشرفته بر اساس کد ملی باشد‌، اطلاعات به طور دقیق ثبت می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حبیب‌الله‌ محمو‌دزاده رئیس انستیتو کنسر‌ بیمارستان امام خمینی(ره) در نشست خبری کنگره سرطان آسیای غربی که امروز برگزار شد، با بیان اینکه سرطان بار اقتصادی و روانی زیادی بر جامعه تحمیل می‌کند، گفت: سرطان بیماری است که هزینه اقتصادی زیادی به خانواده و جامعه تحمیل می‌کند و بنیان خانواده را با مشکل مواجه می‌کند. با پیشرفت درمان سرطان نگاه مردم به این بیماری تا حدی تغییر‌ کرده است‌.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ای به این وسعت‌ و ابعاد در حوزه سرطان‌ موجب ارتقاء آموزش پزشکان و دانشمندان ایرانی شده و راهی برای دور زدن تحریم‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی محسوب می‌شود، زیرا‌ با آمدن دانشمندان بین‌المللی‌ به ایران تحریم‌ها در این حوزه کمرنگ‌تر می‌شود.

محمود‌زاده عنوان کرد: باید در درمان سرطان‌ کار تیمی انجام شود، عملکرد‌ فردی‌ در درمان این بیماری‌ نادرست‌ است و اکنون باید به سمت‌ درمان تیمی‌ در درمان سرطان پیش برویم‌.

رئیس انستیتو کنسر‌ بیمارستان امام خمینی(ره) با بیان اینکه رسانه‌ها بازوی درمانی پزشکان هستند، گفت: نقش رسانه‌ها در آموزش پزشکی و اجتماعی بسیار تأثیرگذار‌ است و با کمک آنها می‌توانیم دانش مردم را در پیشگیری و تشخیص زودهنگام‌ سرطان‌ افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه بودجه  پژوهشی در تحقیقات سرطان بسیار ناچیز‌ است، عنوان کرد: هزینه درمان در سرطان بسیار بالاست‌ و هم‌اکنون انستیتو‌ کنسر‌ بیشتر هزینه‌ها را با کمک خیّران‌ پرداخت می‌کند. تحقیقات در درمان و تشخیص سرطان نقش ویژه‌ای دارد اما در کشور ما بودجه تحقیقاتی‌ در سرطان‌ بسیار ناچیز‌ است زیرا‌ هم‌اکنون با مشکل کمبود منابع درمان سرطان مواجه‌ هستیم‌.

محمود‌زاده با اشاره به الگوی سرطان در ایران، گفت: الگوی سرطان در یک سال تغییر نمی‌کند و معمولا روند آن در یک دوره 5 ساله، 10 ساله و بیشتر‌ دستخوش‌ تقدیر می‌شود.

ثبت الگوی سرطان نیازمند سیستمی دقیق است

همچنین سمیعی‌ جراح سرطان با بیان اینکه برای ثبت الگوی سرطان نیازمند سیستمی دقیق هستیم‌، گفت: ثبت سرطان‌ اگر در کشور ما مانند کشورهای‌ پیشرفته دنیا بر اساس کد ملی باشد‌ اطلاعات به طور دقیق ثبت می‌شود و در این زمینه کشور اسکاندیناوی‌ در دنیا سرآمد است.

وی افزود: اکنون در کشور ما ثبت سرطان بر اساس نتایج آزمایشگاهی‌ پاتولوژی‌ است.

سمیعی‌ با بیان اینکه هنوز هیچ مدرک مستندی‌ درباره ارتباط موبایل و پارازیت‌ها با سرطا‌ن وجود ندارد، گفت: این موضوع هنوز ثابت شده نیست البته گزارش‌هایی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد موش‌هایی که در معرض موبایل‌ روشن قرار داشتند گرفتار تومورهای‌ سرطانی‌ شدند.

این متخصص آنکولوژی عنوان کرد: 30 تا 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری‌ است به همین دلیل باید به پیشگیری توجه ویژه‌ای کرد.

سمیعی‌ با اشاره به داروهای آنکولوژی گفت: حتی در پیشرفته‌ترین کشورهای‌ دنیا نیز داروهای درمان سرطان تولید آن کشور نیست زیرا این داروها برای تولید نیاز به بالاترین‌ تکنولوژی‌ دارند و اکنون درصد کمی از داروهای آنکولوژی‌ در ایران تولید می‌شود زیرا تولید بسیاری از داروها مقرون‌ به صرفه‌ نیست.

وی ادامه داد: سیاست سازمان غذا و دارو در وزارت بهداشت این است که داروهای پر مصرف آنکولوژی‌ برای درمان سرطان تحت لیسانس‌ تولید شوند و تنها چند نمونه که در ایران پر مصرف است تولید شوند‌ و باید توجه کرد که مقایسه‌ تأثیر داروهای خارجی و ایرانی نیاز به تحقیقات بالینی‌ طولانی مدت دارد و این کار درست‌ نیست.

نقش رسانه ها در پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان

در ادامه مراسم پورمند رئیس مرکز تحقیقات اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران  با بیان اینکه رسانه‌ها نقش چشمگیری در پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان با آگاهی بخشی به مردم دارند، گفت: باید اطلاع رسانی‌ها در مورد این بیماری افزایش پیدا کند اما متاسفانه به دلیل اینکه آگاهی بخشی‌ها در امور بهداشتی تداوم ندارند با این حال هنوز شاهد آن هستیم بسیاری از بیماری‌های سرطانی در مراحل پایانی سرطان شناسایی می‌شوند.

وی افزود: باید به بحث پیشگیری از سرطان بیش از پیش توجه و آن را سرلوحه کار خود قرار دهیم، زیرا در بسیاری از  سرطان‌ها با تشخیص زودهنگام، درمان امکان پذیر است.

پورمند عنوان کرد: در بحث پیشگیری هدف ما این است که محیط زیست مواد نگهدارنده در مواد غذایی محیط برخی کارخانجات و سبک زندگی مردم را که از عوامل خطر زا و مرتبط به سرطان هستند بهبود ببخشیم.

وی با اشاره به شایع ترین سرطان میان خانم‌ها گفت: سرطان سینه با تشخیص زودهنگام درمان پذیر است به همین دلیل ما بر روی پیشگیری و تشخیص زود هنگام تاکید می‌کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر حقوق بیماران سرطانی تاکید کرد و افزود: در موارد بسیاری شاهد آن هستیم که خانواده یک بیماران سرطانی سراغ پزشک می‌روند و از او درخواست می‌کنند که فرد بیمار از ابتلا به سرطان مطلع نشود.

وی افزود: بسیاری پزشکان با خانواده همکاری می‌کنند اما در مواردی دیده شده که بیمار پس از اطلاع از پزشک شکایت کرده است که چرا بدون آگاهی مورد جراحی قرار گرفته و بخشی اندام او برداشته شده است.

پورمند به نقش رسانه‌ها در بیماری سرطان اشاره کرد و گفت: مسائل اخلاقی، حقوقی و فرهنگی سرطان 70 تا 80 درصد به عهده رسانه‌هاست.

سرطان سینه درمان پذیر است

در ادامه نشست پریسا عظیم‌نژادان‌ فلوشیپ تخصصی‌ جراحی سینه با بیان اینکه سرطان سینه شایع‌ترین سرطان در میان زنان است، گفت: با وجود اینکه‌ این سرطان شایع‌ترین‌ بیماری در بین خانم‌ها است، اما اولین علت مرگ زنان‌، سرطان سینه نیست زیرا با تشخیص زودهنگام‌ این سرطان درمان‌پذیر‌ است.

وی با تأکید بر لزوم تشخیص زودهنگام‌ در این بیماری، گفت: در راستای تشخیص زودهنگام‌ دانشمندان در تلاش‌ هستند تا روز به روز علم خود را ارتقاء دهند‌ و نقش جراح‌ کمرنگ‌تر شود؛ در درمان این سرطان‌ نیاز به کار تیمی‌ و بین رشته‌ای است.

عظیم‌نژادان‌ افزود: کار تیمی در درمان سرطان با حضور دانشمندان در کنفرانس‌ها محقق می‌شود و باید در این کنفرانس‌ها به پیشگیری‌ و علوم بنیادین توجه ویژه‌ای داشت، زیرا هدف ما این است که شیوع سرطان سینه در کشور را کاهش دهیم‌.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.