وی افزود: هدف از اجرای این طرح، اعمال نظارت پیشگیرانه و جلوگیری از سوء استفاده احتمالی عرضه کنندگان نوشت افزار و لوازم التحریر با رویکرد حمایت از تولیدات داخلی است.
منایی لزوم بهره گیری از ظرفیت انجمنهای تولیدی و اتحادیه های صنفی در دو بخش نظارت بر تامین و فروش را از جمله اقدامات مهم سازمان حمایت عنوان و بیان کرد : دربخش نظارت بر تامین ، نسبت به شناسایی و بررسی عملکرد واحدهای اصلی و عمده تولیدکنندگان و وارد کنندگان اقلام مذکور در زمینه تامین نیاز بازار، بررسی عملکرد واحدهای تامین کننده اقلام موردنظر از جمله دفاتر دانش آموزی استانی ، خودکار ، مداد و ... از لحاظ میزان تولید ، فروش ، واردات و قیمت محصولات و مقایسه با مدت مشابه سال قبل و علل افزایش ، فراوانی ، تنوع و قیمت درسطح بازار ، درج مشخصات و یا برند واحدهای تولیدی ، انجام آزمونهای ادواری به منظور کنترل تعداد اوراق دفاتر با احتساب مندرجات روی جلد آن و دیگر اقلام لوازم التحریر ، رعایت ضوابط عمومی قیمتگذاری و توزیع از قبیل صدور فاکتور فروش و کنترل کمی و کیفی کالاهای وارداتی و ..... نظارت لازم صورت می پذیرد.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت تصریح کرد : در بخش نظارت بر فروش نیز با توجه به حراجهای فصلی و تخفیفات اعمالی ، بر فعالیت عرضه کنندگان و غرفه داران مطابق با قانون و مقررات نظام صنفی نظارت کامل و مستمر صورت می گیرد.
وی به سایرموارد اجرای طرح نظارت و پایش لوازم التحریر و نوشت افزار دربازار اشاره کرد و گفت: بازرسی و شناسایی مراکز فاقد پروانه تولید و برخورد قانونی با فعالیت واحدهای مذکور ، ممانعت از فروش اجباری سایر اقلام نوشت افزار به همراه خریدهای ضروری ، رعایت موازین قانونی حاکم بر نمایشگاههای مجاز عرضه مستقیم کالا ، جلوگیری از عرضه انواع اقلام نوشت افزار تقلبی و غیراستاندارد وارداتی و برخورد قانونی با کالاها و قاچاق در سطح بازار ، رعایت درج قیمت مصرف کننده کالاها و رعایت درصد سود مجاز در مقاطع عمده و خرده فروش ، جلوگیری از فروش هرگونه نوشت افزار منقوش به تصاویر غیراخلاقی و ضد ارزشی در سطح بازار و نیز اقلام نوشت افزار تقلبی و غیراستاندارد وارداتی از جمله این اقدامات است.
منایی برخورد با نوشت افزار غیراستاندارد و قاچاق در کشور را از دیگر اولویتهای این طرح دانست و بیان کرد : در راستای حمایت از حقوق مصرف کنندگان بمنظور کنترل کیفی خودکار و مداد وارداتی دارای استاندارد اجباری در سطح بازار و شناسایی و برخورد با نوشت افزار غیراستاندارد و قاچاق در کشور ، این بازرسیها در قالب گشتهای مشترک با سایر دستگاههای نظارتی از جمله اداره کل استاندارد استان و اتحادیه صنفی مربوطه انجام می گیرد.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایه ای و خدمات سازمان حمایت یادآور شد: تمامی واحدهای صنفی مربوطه موظف به نصب قیمت کالا و نرخنامه در معرض دید عموم هستند و هموطنان نیز در صورت مواجهه با هرگونه تخلف احتمالی اعم از گرانفروشی، عدم نصب قیمت ، عدم صدور صورتحساب و غیره می توانند با سامانه 124 واحد رسیدگی به شکایات مردمی سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها در سراسر کشور تماس گرفته و شکایات خود را مطرح تا در اسرع وقت رسیدگی و نتایج حاصله از بازرسی به شاکی گزارش خواهد شد.
انتهای پیام/