سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تفریحات شیخ های عرب با پرندگان ایرانی/ میلیاردها تومان برای خرید فقط یک پرنده شکاری

بازی با پرندگان شکاری یکی از محبوب ترین تفریحات شیوخ عرب است و تفریحی که چند میلیون تومان خرج برمی دارد.

به گزارش حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تجارت مجرمانه و غیر قانونی حیوانات یکی از پرسودترین تجارت ها پس از قاچاق مواد مخدر در دنیاست که رتبه دوم از نظر منابع مالی را به خود اختصاص داده است.

بنابر تحقیقات و گزارش های سازمان جهانی حیات وحش، از سال 1970 تاکنون حدود 52 درصد از جمعیت حیات وحش دنیا از بین رفته که شکار بی‌رویه عامل اصلی این کاهش بوده است.

با اینکه این مساله واقعیتی تلخ است، اما با این وجود نیمی از شکار بی‌رویه حیوانات نادر در ایران اتفاق می‌افتد، این در حالی است که ایران یکی از قطب‌های جذب حیوانات قاچاق، کمیاب و حتی حیوانات در حال انقراض از سرتاسر دنیا به خصوص از آفریقا و آمریکای جنوبی محسوب می‌شود.

جذابیت حیات‌وحش برای مردم از یک‌سو و تنوع زیستی قابل‌ توجه کشورمان از دیگرسو، همراه با نظارت ضعیف دولتی بر رفتار قاچاقچیان، بازار پررونقی را شکل داده که ارگان‌های مسئول از پرداختن به آن ابا دارند و گاهی اوقات قدرت قاچاقچیان در حدی است که مسئولان نیز ترجیح می‌دهند بدون برخورد، از کنار قضیه گذر کنند.

فقط کافی است که در اینترنت جست‌وجوی کوتاهی کنید؛ با صدها سایت، صفحه و وبلاگ با آدرس و شماره تلفن برای یافتن تقریبا بسیاری از حیواناتی که اسمشان را شنیده و نشنیده باشید رو‌به‌رو می‌شوید. این در حالی است که طبق قوانین ایران و کنوانسیون‌های بین‌المللی‌ای که ایران به آنها متعهد شده است، ورود و خرید و فروش بسیاری از گونه‌های حیوانات ممنوع است.

بازار حیوانات اگزوتیک که این روزها داغ است دو مبداء دارد، یکی طبیعت خود ایران و دیگری کشورهای خارجی که با توجه به گونه‌های مختلفی که در بازار زیرزمینی و آنلاین ایران دیده می‌شود، منبع اکثر آنها از آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی است.

در این میان نه مردم و خریداران، نه قاچاقچیان و مسئولان توجهی به حفظ حیات وحش و به خصوص گونه‌های در حال انقراض ندارند و می‌توان بسیاری از گونه‌های در حال انقراض را در تهران یافت و خرید کرد.

راه‌اندازی مراکز فروش قانونی پرندگان تزئینی

شهرداری تهران در اقدامی دست به ساخت مرکزی برای فروش قانونی پرندگان تزئینی زده است، اما حالا در اطراف این مرکز، واسطه‌ها تقریبا هر حیوانی را به فروش می‌رسانند؛ از عقاب و شاهین گرفته که خرید فروش آنها کاملا ممنوع است تا انواع و اقسام سگ‌ها و حیوانات عجیب و غریب دیگر.

سهم ناچیز تهران از داشتن محیط بان

سیدمسعود حسینی رئیس اداره هماهنگی و ساماندهی اداره کل حفاظت از مدیریت شکار و صید با اعلام اطلاع از اتفاق‌هایی که در حاشیه مرکز خرید و فروش پرندگان پایتخت میافتد، گفت: محیط‌ زیست در کل کشور ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ محیط‌بان دارد که سهم تهران از این تعداد به انگشت‌های دو دست هم نمی‌رسد و این افراد هم دائم در ماموریت هستند. بنابراین برای ما این امکان وجود ندارد که بتوانیم برای مبارزه با فروش حیوانات نایاب در این مرکز نیرو مستقر کنیم. حتی در صورت استقرار نیرو در بازار پرنده‌فروشان، تنها جلوی فعالیت دلالانی که به‌صورت غیرحرفه‌ای کاسبی می‌کنند گرفته می‌شود. چراکه حرفه‌ای‌ترها از طرق دیگر اقدام به خرید و فروش کرده و ریسک حضور در بازار را به جان نمی‌خرند.

قاچاق پرنده های ایرانی، مسئله ای است که هر از گاهی مورد توجه قرار می گیرد، اما بعد از مدتی هم به فراموشی سپرده می شود. کشورهای عربی یکی از مهمترین مقصد سفر اجباری این پرنده ها هستند و علاقه شیخ های عرب به بازی با پرنده های ایرانی، هر روز قیمت آنها را بالاتر برده و سودجوها را برای قاچاق بیشتر ترغیب می کند. قیمت پرنده ها از 20 میلیون تومان شروع می شود و حتی به 2 میلیارد تومان هم می رسد.

هوبره، عقاب و باز، پرطرفدار ترین پرنده های شکاری ایران برای قاچاق هستند که با قیمت های بالایی به فروش می رسند و گاهی حتی قیمت های عجیب و نجومی دارند.

مشکل اینجاست که نسل بسیاری از این پرنده ها مانند هوبره ، در حال انقراض است و با قاچاق، بیشتر هم به خطر میفتد. البته بعضی از این محموله های قاچاق کشف می شوند و قاچاقچیان هم دستگیر می شوند. اما بسیاری از این پرنده های کمیاب در جریان قاچاق و کشف، از بین می روند.

بازی با پرندگان شکاری، سرگرمی‌ شیخ‌نشین‌های عرب

شیخ‌نشینان عرب علاقه خاصی به «بالابان» ایران دارند. این پرنده که تعلیم پذیر است برای این شیوخ، شکار می‌کنند و گوشت تازه شکار را به اعراب شیخ هدیه می‌دهند.

این پرنده خیلی کمیاب است و فقط در کوه‌های صخره‌ای کردستان پیدا می‌شود. شکارچی‌ها وقتی پرنده مادر بیرون از لانه است جوجه‌ها را برمی‌دارند.

برای جلوگیری از شکار و قاچاق این پرنده های شکاری جریمه هایی در نظر گرفته شده و طبق قانون صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین، 20 میلیون تومان است اما این رقم نتوانسته قاچاقچی ها را از تجارت پر سود پرنده های شکاری و فروش آنها به شیوخ عرب، منصرف کند.

علی تیموری مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، پدیده قاچاق پرندگان از ایران به سایر نقاط جهان به‌ویژه کشورهای عرب‌نشین حوزه خلیج‌فارس را مورد تایید قرار داد و گفت: نگهداری پرندگان شکاری و بازی با آنها، یکی از علایق شیوخ عرب است و همسایه بودن آنها با ایران که محل زیست این پرنده‌هاست، تجارت پرسودی برای قاچاقچیان و دلال‌ها ایجاد کرده است؛ به‌ویژه در استان‌های هرمزگان، خوزستان و فارس که زیستگاه اصلی پرنده‌های شکاری ایران هستند.

پرندگان شکاری همچون کرکس‌ها، قوش‌ها و عقاب‌ها را به‌ عنوان پرندگان روز پرواز می‌شناسند. حال در فصل‌های مهر و آبان که آسمان ایران با پرواز پرندگان شکاری به اوج زیبایی می‌رسد، قاچاقچیان پرندگان شکاری، در کمین هستند تا این زیبایی را از آسمان کشورمان شکار کرده و در قبال درهم و دینار و دلار، به شیخ‌نشینان حوزه خلیج‌فارس هدیه کنند.

تیموری، درباره رد پای اتباع بیگانه در تجارت پنهان پرندگان شکاری گفت: اوج‌گیری این پرندگان زیبا با پروازهای خیره‌کننده‌شان در آسمان ایران، همیشه بهانه‌ای برای بروز و ظهور طمع شکارچیان بوده است، تا این پرندگان شکاری را تبدیل به ابزار خوشگذرانی قاچاقچیان و شیخ‌نشینان کنند.

حراج گونه‌های شکاری در بازارهای حوزه خلیج فارس

تجارت پرندگان شکاری در بازارهای حوزه خلیج‌فارس، ریشه در تقویمی طولانی‌مدت دارد. متاسفانه حراج گونه‌های شکاری پرندگان ایرانی که نمادی از اقتدار طبیعت منحصر به ‌فرد ایران به ‌شمار می‌رود، دارای سابقه زمانی طولانی است. فعالیت شبکه‌های برون‌مرزی قاچاق پرندگان در ایران، مساله‌ای غیرقابل انکار است؛ به این معنا که یا خود شکارچیان و قاچاقچیان از اتباع مجاز یا غیرمجاز خارجی هستند، یا اینکه سیستم واسطه‌تراشی و دلالی این فرایند، به‌وسیله اتباع بیگانه شکل می‌گیرد.

آنچه مسلم است، این است که گروه‌های قاچاق پرندگان، به صورت «شبکه‌ای» فعالیت می‌کنند و با روش‌های خاص، پس از زنده‌گیری، نسبت به قاچاق این پرندگان منحصر به فرد و استثنائی به خارج از مرزها و به‌ ویژه کشورهای حوزه خلیج‌فارس اقدام می‌کنند.

پدیده شوم قاچاق حیات‌وحش و افزایش روزافزون باغ‌های پرندگان و اسارتگاه‌های حیوانات، نیازمند برخورد قاطع و فوری مسئولان است.

 انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱
شاهین دراستان مرکزی گرفتم با۴تا تخم لطفا زنگ بزنید سریع میخوام ردش کنم
ahmad
۱۱:۲۴ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
سلام پرنده شکاری شاهین دارم هر کس خریداره ب ب این ایمل بده ممنون
خریدار پرنده شکاری. عقاب شاهین...
۲۱:۱۹ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
سلام‌خریدار پرنده شکاری هستم هرکسی داره بگه
کیان
۰۸:۱۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۱
دارم میخایی
.
۰۹:۳۷ ۲۴ مرداد ۱۴۰۳
شماره همراهتون بدین
خریدار پرنده شکاری. عقاب شاهین...
۲۱:۱۵ ۰۷ آبان ۱۴۰۰
سلام‌خریدار پرنده شکاری هستم هرکسی داره بگه
پوریا
۱۷:۰۶ ۲۷ تير ۱۴۰۰
یک جوجه شاهین دارم می خرید
ناشناس
۲۰:۰۲ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰
سلام یه عقاب جوانه دارم میخرین
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
دوتا بچه شکاری دارم راستش نمیدونم چ نژادیه
ناشناس
۲۲:۲۱ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
برای چی
محمد رضا خسروی نیا
۲۲:۴۱ ۰۵ دی ۱۳۹۹
سلام من یه عقاب دارم می‌خرید چند میخرید
ناشناس
۱۴:۵۹ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
سلام من یک شاهین گرفتم میخام بفروشم قیمت چنده
ناشناس
۱۹:۳۳ ۲۳ تير ۱۳۹۹
من فروشنده شاهین هستم
ناشناس
۰۲:۰۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۹
سلام قیمت شاهین چنده
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام یه شاهین دیشب گرفتم
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام یه شاهین گرفتم میفروشم
دیشب گرفتم از دیشبم گوشت میندازم نمیخوره
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
سلام یک عقاب شکاری تیزبین دارم کسی میخواد
ناشناس
۱۳:۵۰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام یه عقاب فروشی دارم کسی میخواد
محمد
۲۳:۱۲ ۱۱ تير ۱۳۹۸
یه جوجه عقاب قهوای دارم میفرشم
سعید
۰۱:۲۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۷
آقا من تو چندین سایت گفتم تو این سایت باشگاه خبرنگارانم میگم بهتره به جای اینکه محیطبانارو توی گرما و سرما به بیابون بفرستید تا تویه منطقه بزرگ گشت بزن تا شاید اتفاقی به یه شکارچی بربخورن و همیشه نگران این باشیم که مبدا شکار چی مسلح باشه و یا تعدادشون بیشتراز محیطبانا باشه و اونارو زخمی کنن از کواد کوپر یا یه نوع پهباد مناسب این کار استفاده بشه کشور ماهم که الحمدالله تو این ضمیته ها خیلی پیشرفت کرده اینجوری میتونیم با کمترین تعداد محیطبان به طور تمام وقت مناطق زیر نظر بگیریم و به محض ورود شکارچی ها به منطقه مطلع بشیم و با تجهیزات و نفرات کافی به مصافشون بریم لطفا این مطلب نشر بدید تا برسه به گوش مسولین تا شاید بایه بدجه خیلی کم این گونه های ارزشمند و نجات بدیم با تشکر
ناشناس
۲۳:۴۷ ۱۲ تير ۱۳۹۷
متاسفم براشون
ناشناس
۱۵:۳۳ ۱۲ اسفند ۱۳۹۶
واقعا جای تاسفه
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۶
واقعا جای تاسفه
ناشناس
۰۱:۴۷ ۲۶ بهمن ۱۳۹۶
نسل پرنده های شکاری رو به انقراضه باید جلوش بگیرن
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۸ آذر ۱۳۹۶
سلام من دوتا قرقی پرورشی دارم میخوام بفروشم کسی میخواد
سعيد
۱۴:۵۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
سلام من ميخوام
ناشناس
۲۲:۵۶ ۲۰ آذر ۱۳۹۶
سلام
از گزارش پر مغز و روشنگرتون کمال تشکر رو دارم
بیکس
۱۸:۴۷ ۱۷ مهر ۱۳۹۶
سلام یکدونه قرقی دارم خودم بزرگش کردم و اهلی هستش الان میخوام بفروشمش کسی خریداره
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۵ اسفند ۱۳۹۸
می خواهمش
ناشناس
۰۲:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۶
سلام
از گزارش پر مغز و روشنگرتون کمال تشکر رو دارم
اکبر
۲۰:۳۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
دم ایرانی گرم بی عارنیستن اینا ترسو وبدبختن وهابیون خر.
ناشناس
۱۶:۰۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
خخخخ
ناشناس
۱۵:۲۶ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
اختلاس نمیکنن.
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
متاسفم
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
فقط خروس لاری
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
حی دنیا. دارندگی و برازندگی
ناشناس
۱۳:۲۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
بی لیاقتی محیط زیست تاچندسال دیگه ایران مثل عربستان وافغانستان میش چراطرح کاداکس مفید وخوب اجرانمیش تاکسی تغیرکاربری نتونه بده کسی تواین کشورنیست اجراکنه متاسفیم
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
خبری این کلیپ یعنی چی پول عربارومیزنیدتوسرماایرانیا عربای عربستان سعودی خرن به یاری خداپول خودشون میشه بلای جون خودشون آمیییییین
ناشناس
۱۲:۰۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
بابای قطری با خودش برای شکار آهو بره لشکر کشی بسوی کرمان و بندرعباس میکنند وکلا این کار بدآموزی داره نمونه آن کشته شدن چند محیط بان دربندرعباس یعنی بقیه کارشون هم همینطوریه
امپراطوری ایران
۱۱:۵۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
عرب جاهل و احمق داره ع پرنده ها ی ایرانی لذت میبره بعد مثلا اداره یا وزارت محیط زیست سرشو مث کبک کرده زیر برف خوب وزارتیا حقوق واسه چی میگیرن خیر سرشون دس رو دس گذاشتن پرندهای ایرانیو قاچاق کنن تو عربا متاسفم واسه دولت
ناشناس
۱۱:۴۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
خدایا توپولوب کیا ک نمیدی اخه اینا لیا قتشو دارن منگولای ازخودراضی
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
خوشبحال عربها
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
اینا ثروت هارشون کرده خداروهم دیگه نمیشناسن زندگیشون همش طلاس منگولا بجایی ک پول کمک فقیرها بکنن خرج عیاشی خودشون میکنند
سعید
۱۱:۱۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
امیدوارم آقای کلانتری بتواند شرایط نابسامان محیط زیست را سروسامان دهد حیات وحش واقعا دوستداشتنی است چرا عده ای به خود اجازه می دهند این همه زیبایی را نابود کنند ؟
سعید
۱۱:۱۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
امیدوارم آقای کلانتری بتواند شرایط نابسامان محیط زیست را سروسامان دهد حیات وحش واقعا دوستداشتنی است چرا عده ای به خود اجازه می دهند این همه زیبایی را نابود کنند ؟
ناشناس
۱۱:۱۴ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
نسل پرنده های شکاری رو به انقراضه باید جلوش بگیرن
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
خدایا سود بانکی را کم مکن چار سال هست که با تورم تک رقمی. هر چی بیشتراز تورم برحقوقم افزودی دو برابر از سود پولم کم نمودی
مهرداد ترابی
۰۹:۴۷ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
عربها این جور پولها را به شهروند خودشان هم می دهند یارانه ما که بیست سال درس خوندیم کار خونه ماشین نداریم ژن خوب هم نداریم باید از نظر شما از گرسنگی بمیریم
بهنام
۰۹:۴۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
قاچاق پرندگان شكاري يا هرحيوان كمياب در اطراف محل حيوانات فروشي درتهران هيچ ربطي به شهرداري تهران نداره موضوع اصلي نا لايقي وسوء مديريت شديد محيط زيست خصوصا در زمان مديريت خانم ابتكار كه محيط زيست ايران را به قهقرا برد ميباشد. با اميد به برنامه ها وسياستهاي اعتلا بخش آقاي عيسي كلانتري هم در عرصه داخلي وهم در عرصه جهاني
ناشناس
۰۸:۳۷ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
میشه مرکز تولید وپرورش این پرندگان را تاسیس کرد و شروع به پرورش و صادرات آنها کرد که ارز آوری بالایی دارد و این گامی است در راستای اقتصاد مقاومتی
محمد
۱۱:۴۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
مسئولین ما حال اینکاروها رو ندارند
ناشناس
۰۸:۱۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
عشق و حال میکنن
ناشناس
۱۰:۴۴ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
براتون متاسفم