وی بیان کرد: مهمان های خارجی اغلب از وضعیت مطلوب چشمپزشکی ایران تعجب میکنند امکانات ما از نظر چشم پزشکی با کشورهای پیشرفته دنیا رقابت میکند. متأسفانه امسال به علت مشکلات مسافرت اتباع خارجی به خصوص از کشور آمریکا به ایران با محدودیتهایی مواجه بودیم با این حال در این کنگره مهمان هایی از کشورهایی مانند آمریکا، اروپا و انگلستان حضور دارند.
دبیر علمی بیست و هفتمین کنگره چشم پزشکی ایران درباره مهم ترین چالشهای انجمن چشم پزشکی ایران افزود: یکی از مشکلات اساسی ما بحث بیمهها است، بیمهها به طور خودسرانه تعرفهها را کاهش داده و وارد چانهزنی با مراکز درمانی میشوند، به طوری که چشم پزشکان جوان نمیتوانند مطالبات خود را از مراکز درمانی حتی خصوصی دریافت کنند همچنین باید حد و مرز فعالیت اپتومتریستها با چشم پزشکان مشخص شود.
امینی تأکید کرد: حدود 800 هزار تا یک میلیون نفر در ایران مبتلا به بیماری گلوکوم (آب سیاه) هستند که 80 درصد از آنها از بیماری خود خبر ندارند. بیماری یابی در ایران چندان مرسوم نیست. تنبلی چشم، ریتینوپاتی دیابتی و آب سیاه، سه بیماری مرموز هستند. ریتینوپاتی دیابتی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمانپذیر است. مبتلایان به دیابت باید هر پنج تا 6 ماه یک بار به چشم پزشک مراجعه کنند. بیماری آب مروارید به علت کاهش دیدی که برای فرد ایجاد میکند به زودی تشخیص داده میشود و هماکنون درمان آن در ایران هم به سرعت انجام میشود. امروزه افراد دچار آب مروارید برای انجام عمل جراحی خود زیاد معطل نمیشوند.
وی تصریح کرد: در بیماری گلوکوم زاویه باز میدان دید از اطراف تنگ میشود. طبق مطالعات انجام شده در کشورهای غربی 50 درصد بیماران دچار گلوکوم از بیماری خود اطلاع ندارند که این آمار در مناطق دور افتاده ایران به حدود 90 درصد میرسد.
امینی یادآور شد: عیوب انکساری، شایعترین علت اختلالات بیماری (کمبینایی و نابینایی ) در تمام سنین و کاتاراکت ( آب مروارید ) شایعترین علت اختلالات بینایی در افراد بالای 50 سال است.
گفتنی است؛ بیست و هفتمین کنگره چشم پزشکی ایران از تاریخ 13 تا 16 آذر ماه 96 در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود، در این کنگره حدود سه هزار نفر شرکت میکنند.
انتهای پیام/