به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان صدای موجهای آرام و دلنواز و سرسرای درختانی که همچون سروی قد علم کرده و آبی آسمان تابستان را در خود پوشاندهاند و آواز خوش پرندگان روح را مینوازد.
همه و همه یکجا در تکهای از بهشت در بهشهر جمع گشته بود تا اینکه ...
مجموعه تاریخی عباسآباد از آثار تاریخی استان مازندران است که در ۹ کیلومتری شهرستان بهشهر و دامنه رشته کوههای البرز و در میان جنگلهای انبوه قرار گرفته است .
این دریاچه طبیعی با وسعتی بالغ بر ۱۰ هکتار، در زمان آبگیری دریاچه عمارت با ارتفاعی بالغ بر ۱۸ متر به زیر آب میرود و فقط سقف آن همراه با درختچههایی نمایان است که از مهمترین و بزرگترین باغهای تاریخی ایران بشمار میرود به عنوان یکی از باغهای ایرانی در میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاست.
بنای سد دریاچه عباسآباد از دوره صفویه در میان درهای عمیق با ارتفاعی حدود ۲۰ متر در پی و عرض و در قسمت تاج به ۱۰ متر و با طول۷۰ متری احداث شد.
اما اینروزها خبر از بدحالی این دریاچه میرسد که گویا حالش خوب نیست و مانند کودکی در تب داغ خشکی میسوزد که بعد از تحقیق و پرس و جو از کارشناسان محیط زیست داستان برایمان اینگونه تعریف شد.
صاحب دهشت سرپرست پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان گفت: خشک شدن دریاچه کاملا طبیعی است و از آنجایی که آب ذخیره شده در این دریاچه مورد مصرف بخش کشاورزی اراضی پایین دست قرار میگیرد ،هر ساله در مرداد ماه شاهد این رویه طبیعی هستیم .
وی با بیان اینکه سد عباس آباد یک سد فصلی است، افزود: ما باید توجه داشته باشیم که استان مازندران از نظر آبیاری محصول برنج خیلی پرمصرف است و آب این سد جهت مصارف کشاورزی استفاده میشود.
دهشت اضافه کرد: امسال با بارشهای کمی روبرو بودیم و سال خشکی داشتیم، یادآور شد: این امر هم موجب افزایش سرعت فروکش کردن آب دریاچه و هم کاهش آب چشمههای بالا دست دریاچه شد و به همین دلیل امسال شاهد مدت زمان خشکی طولانیتری در دریاچه بودیم.
سرپرست پایگاه میراث جهانی باغ عباس آباد با اشاره به اینکه این سازه 10 ماه در سال در آب غوطه ور است ،گفت:امسال برای اولین بار ما میتوانیم در فصل خشکی این سد را مرمت و ترمیم کنیم.
انتهای پیام/ف
گزارش از ندا فاضلی