وی اظهار داشت: شهرستان نهاوند قطب تولید ماهیان شیلات غیر ساحلی کشور و خواهر خوانده استان گیلان است که سالانه هزاران تن ماهی و چند ده میلیون قطعه بچه ماهی تولید می کند.
سلگی ادامه داد:برای حفظ سلامت غذایی مردم از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴ هزار و ۲۵۱ مورد بازدید از اماکن عرضه فراوردههای خام دامی در شهرستان و روستاهای نهاوند انجام شد که در حین بازرسی و آزمایش و نمونه گیری مشخص شد۲ مزرعه پرورش ماهی نهاوند به بیماری مهلک وی اچ اس مبتلا شده و بلافاصله دستور معدوم سازی صادر شد.
وی افزود: برای تامین بهداشت و امنیت غذایی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دام و طیور اقدامات اساسی و گسترده ای را در شهرستان انجام داده ایم که مورد استقبال مردم قرار گرفت.
رئیس دامپزشکی نهاوند اضافه کرد: بازرسان این اداره در شش ماه نخست سال جاری بیش از ۴ هزار ۲۵۱ مورد بازدید از مزارع پرورش ماهی، کشتارگاه های دام و طیور و اماکن عرضه فرآوردههای خام دامی شامل قصابیها، مرغ فروشیها و رستورانها انجام دادهاند.
سلگی خاطرنشان کرد: در این بازرسیها که با چندین اکیپ ثابت و سیار انجام شد ۳ هزار و ۲۷۷ کیلوگرم مواد خام دامی فاسد کشف و ضبط معدوم شد که در این راستا ۲۱ نفر متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی ابراز کرد: در شش ماه نخست امسال ۴ هزار و ۱۱۵ کیلوگرم انواع گوشت قرمز و سفید غیرقابل مصرف حین بازرسی از کشتارگاه دام سبک و سنگین و کشتارگاه طیور نهاوند ضبط و از چرخه مصرف خارج و معدوم شد.
سلگی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه و انجامشده در بخش شیلات نهاوند خاطر نشان کرد: تاکنون بازرسی از ۶ میلیون ۵۰۰ هزار لارو ماهی زنده از مزارع و سایتهای پرورش ماهی و نمونهگیری برای آزمایشهای ویروسی در هنگام فروش ماهی یا بچه ماهی در حوزه شیلات انجام شد.
وی اظهار داشت: نتیجه این تلاش های شبانه روزی معدوم سازی ۲ مزرعه ماهی به علت بیماری «وی اچ اس» و مجوز ورود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تخم ماهی چشم زده تحت نظارت دامپزشکی در مزارع پرورش ماهی شهرستان نهاوند با مجوز این اداره بود.
انتهای پیام/ ش