وی ادامه داد: سال گذشته حدود 2 میلیون و 400 هزار نفر در مراسم اربعین شرکت کردند و علیرغم برنامهریزیهایی گسترده، باز هم شاهد برخی مشکلات بودیم. بعد از راهپیمایی اربعین پارسال کمیتههایی فعال شد تا مشکلات را مورد بررسی قرار دهد در این زمینه شورایی راهبری ایجاد شد.
ذوالفقاری با تأکید بر اینکه یکی از مسائل مهم مورد توجه ستاد اربعین اثرگذاری مشارکت مردم است، ادامه داد: مسئله نظم، امنیت و مقررات مرزی برایمان اهمیت زیادی دارد پارسال عدهای بدون روادید در مراسم اربعین حضور یافتند که در روند اعزام زائران اخلال ایجاد شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: قطعا امسال با اقداماتی که از چندی قبل آغاز کردهایم و طراحیهایی که برای مناطق مرزی در نظر گرفتهایم باید همه افراد قانونمند و با داشتن گذرنامه و روادید از مرز عبور کنند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی بیان کرد: آن تعدادی که بدون روادید قصد رفتن به مراسم اربعین را دارند باید بدانند داشتن روادید ضروری است و بعدا گله نکنند چرا که مأموران مرزی و انتظامی دو کشور مأموریت پیدا کردهاند که ملاحظه کسی را نداشته باشند.
وی ادامه داد: مسئله توجه به ارزشها و سنتهای عراق اهمیت زیادی دارد. مردم عراق و دولت آنان میزبان زائران ایرانی هستند و حضور ما در عراق به عنوان خدمترسانی به زائران است و اینکه بتوانیم بخشی از بار روی دوش آنان را برداریم.
ذوالفقاری گفت: در همین راستا زمینهای را فراهم میکنیم تا نذرهای مردمی به دست زائران برسد و بنا داریم موکبهای مشترکی با عراق برگزار کنیم و حتی بخشی از نذرهای مردمی را در اختیار آنان قرار دهیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با تأکید بر اینکه در مسئله اربعین مردم محوری اصل است، تصریح کرد: برخی تصور میکنند که سفر اربعین باید به شکلی دولتی و رایگان باشد، چنین چیزی وجود ندارد آنچه ما انجام میدهیم سازماندهی نذورات مردم است تا به دست زائران برسد چنانچه برای کاهش هزینهها هم تلاشهای زیادی انجام دادهایم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: مسئله لغو روادید مد نظر ما بود اما طرف عراقی موافقت نکرد و مردم برای گرفتن روادید باید 40 دلار پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه امسال برای عبور زائران مراسم اربعین مرز خسروی بازگشایی میشود، گفت: در توافقی که با طرف عراقی داشتیم، قرار شد برای کاهش فشار روی مرز مهران، مرز خسروی هم بازگشایی شود و بخشی از زائرانی که قصد حضور در مراسم اربعین را دارند از این مرز وارد عراق شوند.
ذوالفقاری تأکید کرد: دبیرخانه ستاد اربعین حتی در ایام انتخابات هم جلسات خود را به صورت منظم برگزار کرد و طی سفر وزیر کشور عراق به ایران توافقی صورت گرفت و همه موارد مد نظر برای مراسم اربعین در این توافقنامه دیده شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با بیان اینکه صدور روادید از 11 شهریور در 4 کنسولگری آغاز میشود، ادامه داد: البته ممکن است با تعطیلات عید قربان چند روزی صدور روادید به تأخیر بیافتد و قطعا از 20 شهریور ماه صدور روادید را آغاز میکنیم چنانچه شروع ثبت نام برای این مراسم از چند روز پیش آغاز شده و تا امروز صبح بیش از 8 هزار و 700 نفر در سامانه سماح ثبتنام کردهاند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی بیان کرد: استفاده از سامانه سماح بسیاری از مشکلات را کاهش میدهد با توجه به مشکلاتی که مردم سال گذشته در مورد صدور مانیفست روادید داشتهاند امسال بنا است روادید به صورت انفرادی صادرشود و اگر خانوادهها مایل باشند امکان صدور روادید به صورت خانوادگی هم وجود دارد.
وی گفت: در مورد اتباع افغانی و عراقی مستقر در ایران توافق شد کسانی که دارای کارت اقامت در ایران هستند بر اساس مدارک صادر شده نیروی انتظامی، سفارت عراق در ایران برای آنان روادید صادر کند بنابراین اتباع افغانستانی و عراقی که در ایران به صورت مجاز حضور دارند میتوانند به بخشهای تعیین شده مراجعه کنند و دفترچه اقامت و روادید برای آنان صادر میشود.
ذوالفقاری به هماهنگیهای ایجاد شده برای عبور و مرور راحت مردم از مرز اشاره کرد و در این مورد گفت: گیتهای لازم از دو طرف به میزان کافی مستقر میشوند که سرعت بیشتری در نقطه مرزی داشته باشیمو از طرف دیگر قرار شد دولت عراق نسبت به صدور گذرنامههای الکترونیکی اقدام کند و وزارت خارجه هم هماهنگیهای لازم را انجام میدهد البته برای امسال احتمال میدهیم این اتفاق نیافتد اما برای سال آینده به نتیجه میرسد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در پاسخ به سوالی درباره بیمه و درمان زائران ایرانی در مراسم اربعین در خاک عراق اظهار داشت: در داخل عراق درمانهای سرپایی توسط هلالاحمر ایران در کنار موکب ها انجام میشود و در صورت نیاز زائران میتوانند به بیمارستانهای عراق مراجعه کنند که البته آنان پول دریافت میکنند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی ادامه داد: بر اساس ضوابط قانونی بیمه ایران برای خدماتدهی به مردم انتخاب شده است و زائران در زمان اخذ روادید 18هزار و 800 تومان پرداخت میکنند و تا 2 میلیون تومان تحت پوشش بیمهای قرار میگیرند.
وی گفت: پرداخت غرامت فوت ناشی از اقدامات تروریستی تا 200 میلیون تومان در نظر گرفته شده است همچنین پرداخت غرامت فوت به هر علت تا 30 میلیون تومان تعیین شده که تا پارسال 15 میلیون تومان بود.
ذوالفقاری افزود: پرداخت غرامت نقص عضو تا 200 میلیون تومان پیشبینی شده است و همچنین پرداخت هزینههای درمان در بیمارستانهای عراق تا 25 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ادامه داد: مدت اعتبار بیمههای زائران از 15 محرم تا 5 ربیعالاول است که نسبت به سال گذشته این اعتبار افزایش داشته است و همچنین مکان بیمهای از 20 کیلومتر مانده به مرزهای ایران از داخل خاک کشورمان در نظر گرفته شده است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به نزدیک شدن به مراسم اربعین آیا اخیر تحرک خاصی از سوی دشمنان در مرزها شاهد بودهاید یا خیر گفت: همین هفته گذشته حادثهای را در مرزهای شرقی داشتیم و اخبار آن منتشر شد خوشبختانه حدود کمتر از دو ساعت اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان افراد را شناسایی کرد و حدود 6 نفر از کسانی که در این مورد نقش داشتند شناسایی شدند و در بازجویی ها اعتراف کردند.
وی تأکید کرد: در مرزهای جنوبی و غربی که با موضوع اربعین مرتبط است مسئله امنیتی خاصی نداشتیم بحث تأمین امنیت در داخل ایران و عراق متفاوت از گذشته در دستور کار هر دو کشور است. با توجه به اینکه قرار است مرز خسروی هم فعال شود طرح ویژهای برای تأمین امنیت بر اساس شرایط داخل عراق مد نظر است.
ذوالفقاری ادامه داد: عبور زائران از مرز خسروی در روز خواهد بود برای داخل خاک ایران هم در این مناطق به صورت ویژهتری طرح جامعی طراحی میشود که مراقبتهای لازم انجام شود. سال گذشته دو حادثه تروریستی برای زائران ایرانی صورت گرفت یکی اوایل ماه صفر و دیگری اواخر همان ماه بود که نشان داد جریانهای تروریستی از فرصت آغازی و پایانی مراسم استفاده میکنند و اقداماتی انجام میدهند و در مذاکراتی که با طرف عراقی داشتیم تأکید کردیم که زمان آغاز و پایان مراسم اربعین نسبت به سال گذشته با مراقبتهای بیشتری انجام شود.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هر ساله قبل از برگزاری مراسم اربعین اعلام میشود که عبور از مرز بدون ویزا امکان ندارد اما همچنان شاهد عبور عدهای از مردم بدون ویزا هستیم، گفت: در سالهای گذشته نیروی انتظامی به دلیل اینکه مردم زائران مراسم اربعین بودند ملاحظاتی داشتند اما باز هم عدهای از زائران گلهمند بودند؛ امسال به نیروی انتظامی اعلام شد که طرح فیزیکی مشخص برای منطقه تدوین کند و آن طرح به کمیته زیر ساختها ارائه میشود تا اقدامات لازم را انجام دهد و افراد نتوانند مزاحمتی برای زائرانی که مجوز دارند ایجاد کنند.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: قرار شده تا از چند لایه کنترلها صورت گیرد و هنگامی که تعداد زائرینی که ویزا ندارد به میزان مشخصی رسید خودرو در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد و آنان منتقل شوند کسانی که سال گذشته بدون ویزا خارج شدند در هنگام بازگشت شناسایی شده و به آنان تذکر داده شد قطعا محدودیتهایی برای این افراد امسال در نظر گرفته میشود البته عده زیادی از مردم با ما همکاری میکنند و مدیریتها را خودشان انجام میدهند.
وی در پاسخ به سوالی درباره پرداخت ارز به زائران از طریق دستگاههای خود پرداخت گفت: سال گذشته با بانک مرکزی هماهنگ شد تا کل هزینههای روادید را به حساب سفارت عراق واریز کند و دیگر نیازی نبود که مردم برای گرفتن روادید ارز تهیه کنند مبلغ آن را به صورت ریالی پرداخت میکردند در بحث خودپردازها طی موافقتنامهای با وزارت کشور عراق توافق شد بانک مرکزی دو کشور بررسیهای خود را انجام بدهند تا خدماتدهی به زائران در زمینه ارز بهتر انجام شود.
ذوالفقاری تأکید کرد: زائران بدون پول به عراق مراجعه نکنند تعداد خودپردازهایی که در عراق تعبیه میشود ممکن است پاسخگوی همه زائران نباشد؛ در بحث ارتباطات هم با طرف عراقی توافق کردیم وزارت ارتباطات ایران به عراق برود و زمینههای ارتباط گسترده و مکالمات بین شهری را افزایش دهد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در پاسخ به سوالی درباره صدور حکم شهردار تهران گفت: سوال شما در حوزه ما نیست اما کلی عرض میکنم هر کدام از ما مسئولین که منصوب میشویم یکسری مراحلی دارد وزیر کشور به جد پیگیر این مسئله است و امروز هم اعلام شد که برای شهرداری تهران سرپرست گذاشتهاند که مشکلی ایجاد نشود مراحل امضای حکم شهرداران بر اساس قانون در حال طی شدن است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در پاسخ به سوالی درباره پروند اسیدپاشی در اصفهان گفت: این پرونده هنوز باز است و از طریق آگاهی ناجا پیگیری میشود مظنونان متعددی مورد بررسی قرار گرفتهاند که به نتیجه قطعی نرسید و اتهام آنان ثابت نشد بنابراین عاملان اصلی تا این لحظه شناسایی نشدهاند. و ما در حال پیگیری موضوع هستیم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حادثه فرودگاه مهرآباد مانور بوده یا تروریستی خاطر نشان کرد: صددرصد مانور بوده است.
انتهای پیام /
ویزای کشورهای شمالی برداشته شده برای ترکیه هم داره مذاکره میشه
ولی عراق............................