مهدی پور با بیان اینکه کسانی که قصد تهیه محصولات سلامت محور و همچنین شیر خشک را دارند حتماً باید به برچسب اصالت روی آن توجه کنند، افزود: قاچاق بودن یا نبودن این کالاها با داشتن برچسب اصالت و کدرهگیری 16 رقمی مشخص می شود به این ترتیب که می توان کدرهگیری روی محصول را به سامانه 20008822 ارسال کرد و در همان لحظه از سلامت محصول مطلع شد.
همچنین می توان با مراجه به سایت www.ttac .ir و ارائه کدرهگیری 16 رقمی یا تطبیق شناسه uid 20 رقمی درج شده روی کالا، محصولات قاچاق را از غیرقاچاق تشخیص داد. با ارسال بارکد دوبعدی درج شده روی این محصولات ازطریق اپلیکیش دریافت شده از سازمان غذا و دارو نیز راه دیگری است که می توان از سلامت محصول مورد نظر مطلع شد.
او با بیان اینکه در صورت استفاده از سامانه های ذکر شده و اطلاع از تقلبی بودن کالاها به طور خودکار به این موارد رسیدگی و با متخلفین برخورد می شود،گفت: مصرفکنندگان میتوانند در صورت مشاهده عرضه محصولات تقلبی و قاچاق، شکایات خود را با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی مطرح کنند.
مدیرکل نظارت بر محصولات بهداشتی-دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت با بیان اینکه 5 تولیدکننده شیر خشک و غذای کودک تحت لیسانس در کشور داریم، افزود: در سال های اخیر هیچ مجوزی برای واردات شیرخشک معمولی صادر نشده و فقط برای واردات شیرخشک متابولیکی (رژیمی)، مجوز داده می شود.
مهدی پور درباره وارد نکردن شیرخشک معمولی گفت: به دو دلیل ما واردات شیرخشک معمولی نداریم، یکی بنا به تصمیم و اعلام وزارت بهداشت مبنی بر تشویق به تغذیه با شیر مادر و دوم استقبال از تولید داخل، چون درداخل کشور به اندازه کافی ظرفیت و توانایی تولید شیرخشک معمولی وجود دارد.
او در پایان عنوان کرد: حتی اگر کالایی برند هم باشد به دلیل حساس بودن شرایط نگهداری و عرضه آن، مصرف کنندگان به خصوص خریداران شیر خشک باید بسیار دقت داشته باشند.
انتهای پیام/