در ابتدای مراسم اسعدی دبیر جشنواره گفت: بعد از پایان جشنواره سال گذشته، برنامهریزی یازدهمین دوره را آغاز کردیم و اواخر زمستان فراخوان جشنواره به طور رسمی منتشر شد.
وی ادامه داد: 31 تیر ماه آخرین مهلت ارسال آثار بود و حدود 1 میلیون 538 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که سهم موسیقی دستگاهی 53 درصد، سهم موسیقی نواحی 30 درصد و موسیقی کلاسیک 17 درصد بود. بعد از داوری آثار 500 اثر به مرحله بعد راه پیدا کردند و طی 20 روز قرار است این آثار داوری شوند.
وی در خصوص ویژگی این جشنواره عنوان کرد: ویژگی این جشنواره این است که تیم واحدی از ابتدا تا پایان آن را داوری میکند.
در ادامه نشست خبری حسین علیزاده گفت: از زاویه مثبتی این جشنواره را نگاه میکنم و به آقای اسعدی تبریک میگویم؛ چرا که توانست اتحاد بین موسیقیدانان به وجود آورد و همه در کنار هم و با تفاهم جمع شوند. حضور این آثار در جشنواره، آن هم زمانی که موسیقی ایران زیر سوال است، بی نظیر است. هرچه برخی در حوزه موسیقی لجاجت کنند، به نفع موسیقی است؛ چرا که تعداد داوطلبان بیشتر میشود.
حسین علیزاده با انتقاد از اینکه آموزش موسیقی در کشور ما شکل واحدی ندارد، افزود: هرکسی کتاب آموزشی چاپ میکند در حالی که باید گفت: معیار چاپ کتاب چیست و چه کسی این جایگاه را دارد که آموزش خود را معیار قرار دهد.
وی گفت: در حال حاضر هرکسی که جعبه ساز در دست میگیرد، به او استاد گفته میشود. در حالی که همین مسئله همه چیز را در عرصه موسیقی مغشوش میکند؛ زیرا اساتید انگشت شمار هستند.
علیزاده با بیان اینکه در ایران استفاده از القابی، چون حاجی و استاد بی رویه شده است و برای همه از این الفاظ به کار برده میشود، افزود: در کشورمان فرد متخصص نداریم تا این واژهها دم دستی نشوند.
وی ادامه داد: اگر واژه هنرمند را بشناسیم، هنرمند باید یک وزارتخانه را ارشاد کند؛ نه وزارتخانهای هنرمند را.
این استاد موسیقی گفت: موسیقی هنر معنوی و خدایی است که به دست انسان و از طرف مردم قدرشناسی میشود و جشنواره ملی موسیقی حرکت معنوی به سمت موسیقی است. این جشنواره با تداوم در این سالها، توانسته کمبودهایش را برطرف کند و با تلاش دوستان اساتید کنار هم جمع شدهاند.
علیزاده عنوان کرد: امیدوارم در سالهای آینده اعتبار فرهنگی این جشنواره در جهان دیده شود. یکی از مهمترین اتفاقات این جشنواره تعداد آثار است که نشان میدهد یک حرکت ملی شکل گرفته و مسئولانی که نگاه ملی داشته باشند، میتوانند از این جشنواره حمایت کنند.
در ادامه، آذین یکی دیگر از داوران این جشنواره گفت: جشنواره موسیقی جوان جشنواره هنری فراغتی نیست. تلاش این جشنواره تبیین تفکر و اندیشه در حوزههای مختلف موسیقی است.
وی ادامه داد: نگاه کامل و تعهدات فکری و آکادمیک دبیر جشنواره نشان میدهد، نگاه جامعه ایران به مقوله موسیقی اندیشمندانه است و ملت ایران در کنار لذت به لایه عمیق فکری و اندیشههای هنری توجه دارند.
همچنین در پایان، جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران گفت: ما در جهان معاصر با فرهنگ موسیقی و صنعت موسیقی مواجه هستیم. این جشنواره به فرهنگ موسیقی اهمیت میدهد که با پشتوانه غنی موسیقی و با یک ارتباط درونی و معنوی کار خود را جلو میبرد و امسال به یازدهمین دوره خود رسیده است.
در پایان این مراسم از پوستر جشنواره ملی جوان رونمایی شد.
انتهای پیام/