سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ولایتی در مراسم اختتامیه مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها؛

تمدن اسلامی در همه ابعاد غنی و متعالی است

رییس هئیت امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تمدن اسلامی در همه ابعاد غنی و متعالی است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اکبر ولایتی رییس هئیت امنا و موسس دانشگاه ازاد اسلامی امروز چهارشنبه اول شهریور ماه و در مشهد در مراسم اختتامیه اجلاس کارگروه‌های تخصصی مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها به تشریح ابعاد مختلف فرهنگ و تمدن اسلامی و ضرورت توجه به ظرفیت‌های ارزشمند آن برای رشد و تعالی اشاره کرد و گفت: برخلاف نظر برخی از مستشرقان و غربی‌ها که منکر تمدن اسلامی هستند، هر تعریفی که از تمدن در نظر بگیریم اسلام پرچمدار آن است.


ولایتی افزود: اساس اسلام بر پایه علم و تعقل استوار است و از این رو ایمان به اسلام یکی از عوامل مهم تمدن اسلامی به شمار می‌آید.


وی احیای تمدن اسلامی را منوط به بررسی عوامل ایجاد آن دانست و تصریح کرد: مسلمانان نقش مهمی در تمدن بشری دارند و پایه گذار بسیاری از علوم از جمله پزشکی، نجوم و فیزیک هستند و از طرفی اقدامات مسلمانان مقدمه بسیاری از ابداعات غرب بوده است.


رییس هئیت امنا و موسس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اکنون وظیفه ما است که سابقه تمدن اسلامی را شناخته و بشناسانیم و باید گفت: ایرانی ها، مسلمانان و شرقی‌ها نسبت در تندن و فرهنگ جایگاهی بسیار بالا داشته اند.


وی با بیان اینکه هر جا اسلام رونق یافته به دنبال آن فرهنگ و تمدن رونق گرفته، عنوان کرد: نمونه آن جمهوری اسلامی و ملت ایران است که مستقل از نفوذ بیگانگان توانسته اند دستاورد‌ها و تجارت مهم علمی را به دست آورند که اگر همین تجربیات به دیگر کشور‌های مسلمان توسعه یابد شکوفایی تمدن اسلام را به همراه خواهد داشت.


ولایتی در خصوص دانشگاه آزاد اسلامی هم با اشاره به وضعیت این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص علم، پژوهش و آموزش امکانات گسترده‌ای دارد که باید در خدمت فرهنگ، اعتقادات و علم این مرز و بوم باشد و ظرفیت این را دارد که در آموزش عالی و تحقیقات حرف اول را در کشور بزند.

وی با بیان اینکه دانشگاه اگر پرچمدار علم، عمل و ایمان باشد جامعه را نیز به همان سمت خواهد کشید، افزود: با همکاری اساتید و تبادلات علمی و هم افزایی می‌توان در پیشبرد علم در جهان اسلام موفق بود و موجب شد مسلمانان به جایی که استحقاق آن را دارند دست یابند.


اجلاس کارگروه‌های تخصصی مجمع جهانی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها که از ۳۰ مرداد در مشهد آغاز شده بود امروز به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/ 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.