وی افزود: نرخ تورم مرداد ماه هم روز یکشنبه براساس سال پایه ٩٥ ، صد اعلام خواهد شد تا تحولات قیمتی و تورم بهتر شناخته شود.
قربانی بیان کرد: علی رغم کاهش نرخ تورم یکی از معضلات ، نرخ سود سپرده های بانکی بود که بدلیل بانک محور بودن اقتصاد کشور سرمایه گذاری و تولید را با مشکل مواجه کرد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اعطای تسهیلات به بنگاه های تولیدی و اقتصادی گفت: در سال گذشته برای رونق تولید تسهیلاتی به بنگاه های کوچک و متوسط داده شد و در سال جاری نیز ٥٠٠ هزار میلیارد ریال به این بنگاه ها و تکمیل پروژه های با پیشرفت فیزیکی ٥٠درصد داده خواهد شد.
وی تصریح کرد: اما کماکان مهمترین مشکل نرخ بالای سود تسهیلات بود و چسبندگی نرخ های سود به انجماد دارایی ها موسسات مالی غیرمجاز و برخی اقدامات دیگر موجب شد تا کاهش نرخ سود به تعویق بیفتد.
قربانی با اساره به بخشنامه جدید بانک مرکزی برای نرخ سود بانکی گفت: از ابتدای روز شنبه ١١شهریور ماه بانک ها موظفند ایلاغیه شورای پول و اعتبار مبنی رعایت نرخ سود علی الحساب سود سپرده های مدت دار حداکثر ١٥درصد و سپرده های کوتاه مدت ١٠درصد را دقیق اجرایی کنند.
وی افزود: ارائه هرگونه طرح و خدمت جدید نیز منوط به اعلام آن به بانک مرکزی و اخذ تائیدیه از این نهاد است.
قربانی به هماهنگی در بازار پول و سرمایه اشاره و آن را به عنوان یکی از عوامل کاهش نرخ سود بانکی دانست و گفت: در خصوص سحاب نیز هماهنگیهایی در حال انجام است، ضمن اینکه بانک مرکزی به بازار بین بانکی نیز ورود جدی داشته که همین امر سبب شده نرخهای سود در بازار بین بانکی نیز در روزهای اخیر به محدوده ۱۸ تا ۱۹ درصد کاهش یابد و این کاهش نیز کماکان در حال انجام است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی یادآور شد: در توافقی که با خودروسازان صورت گرفته برای تأمین مالی نرخ سود آنها در قالب پیش فروش خودرو میتوانند حداکثر 3 درصد بالاتر از نرخ سود سپرده یکساله را اعمال كنند.
وی ادامه داد: در صورتیکه ماندگاری پول نزد خودروساز یک سال باشد، نرخ سود 18 درصد خواهد بود و در صورت فسخ قرارداد قبل از یک سال، نرخ سود 15 درصد خواهد بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در موردتبدیل اضافه برداشت بانک ها به خط اعتباری برای دومین بار گفت: تصمیماتی که بانک مرکزی میگیرد، متناسب با شرایط اقتصادی کشور است.
وی افزود: با بهره گیری از تجربه دفعه قبل، تمهیداتی در توافق با بانک ها انجام دادهایم تا منابع و مصارف بانکها کنترل و نیاز به اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی به وجود نیاید.
قربانی حذف مؤسسات غیرمجاز، توافق برای مساعدت با خودروسازان، کاهش نسبت معوقات بانک ها از 14 درصد به 10 درصد و تقویت حوزه نظارت بانک مرکزی را از زمینه های به وجود آمده برای کاهش نرخ سود و عدم اتکاء بانک ها به منابع بانک مرکزی عنوان کرد.
انتهای پیام/
ممنون
18درصد
15درصد
10 درصد
؟ کدوم
واقعا جای تاسف داره
انسانم ارزوست
سپرده دوساله ۱۲ درصد،سپرده سه ساله ۱۴ درصد ،سپرده چهار ساله ۱۶ درصد ،سپرده پنج ساله ۱۸ درصد،
وام یک ملیونی که از دولت دریافت می کنند ارزش پولی ۱۲درصد ، دوساله ۱۴ درصد،سه ساله ۱۶درصد چهار ساله ۱۸درصد پنج ساله ۲۰درصد .می باشد .
طبغ قانون وام گرقتن ،سپرده یک ساله دربرابر وام یک ساله
وام یک ساله دربرابر سپرده یک سال می باشد وهمین جوری ادامه دارد
مثلن هرکسی از مردم از بانک ۱ ملیون وام می گیرد ،۱۲ درصد ماهیانه ارزش پولی می دهد
وهر سالی ۲ درصد بیشتر ارزش می دهد .
وهر کسی ۱ ملیون خود را یک ساله سپره بانکی می کند ۱۰ درصد ماهیانه وام می دهد .
وطبغ جدول بانکی هر کس می خاهد وام یک ساله گرفتن دربرابر سپرده یک ساله باشد تا دولت زیان نبینند
به مردم میرسه آسمون می تپه آره؟!!!
واقعا متاسفم
آقا همش شده سود سپرده ها تو روخدا ببینید
از سود وام ها کسی صحبت کرده میری وام میگیری پولت هم سه الی چهار ماه میخوابه پیششون سودش نمیدن میگه ۱۸درصد حساب کردم دیدم ۲۵ درصد این بعد یه پنج درصد وام هم میخوابونه به حساب بدون سود بین و بین الله وام گرفتم سود دیرکرد ازم میگیره ۳۰درصد