استاد دانشگاه کابل با بیان اینکه افغانستان کشوری کوهستانی است که هنوز در حوزه ترانزیت با کشورهای منطقه با دشواریهای زیادی روبرو است، افزود: اولین فرصتی که خط آهن ایران و افغانستان ایجاد میکند، تسهیل روابط بازرگانی و تجاری بین دو کشور است.
وی با بیان اینکه افغانستان کشوری محاط در خشکی است و خط آهن میتواند این کشور را به بازارهای جهانی متصل کند، گفت: باتوجه به اهمیت بندر چابهار که سهولتهایی را برای صادرات افغانستان فراهم کرده ، خط آهن ایران و افغانستان هم نقطه وصل کابل و بازار آزاد باشد.
نظری با اشاره به اینکه تنشهایی که بین روابط افغانستان و پاکستان وجود دارد و اسلامآباد هر از گاهی دسترسی تجار افغانی به بندر ترخم را با محدودیت مواجه میکند، بیان داشت: این خط آهن میتواند افغانستان را از نظر موقعیت ژئوپولتیکی و سیاسی در وضعیت مناسبتری قرار دهد.
استاد دانشگاه کابل با بیان اینکه افغانستان علاقهمند گشایش روابط تجاری و اقتصادی با ایران و سرمایهگذاری در بندر چابهار است تا محدودیتهای ترانزیتی این کشور بر طرف شود، خاطرنشان کرد:علاوه بر این خط آهن خواف-هرات میتواند در مراودات سیاسی ،فرهنگی و دیپلماتیک این دو کشور تاثیرگذار باشد.
انتهای پیام/