به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،صفورا آقاحسنی با اعلام این خبر افزود: نمایندگی بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان در تابستان 1395 در استان راه اندازی شده است و در حال حاضر به ارائه خدمات به هماستانیها می پردازد.
وی با بیان اینکه خون بندن ناف خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد و مسئول رساندن مواد غذائی و اکسیژن به جنین است، ادامه داد: این خون غنی از سلول های بنیادی خون ساز است که برای درمان بیماری های با منشا خونی از جمله سرطان های مختلف خون، کم خونی های وراثتی، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی کاربرد دارند .
مسئول بانک خون بندناف جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه امروزه خون بند ناف نوزاد را به جای دور ریختن، میتوان ذخیره کرد و در آینده برای خود او یا سایر بیماران استفاده نمود، تصریح کرد: نمایندگی بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان در استان دستیابی به این خدمت را برای هماستانیها فراهم کرده است .
آقاحسنی افزود: والدین قبل از تولد نوزاد اقدام به ثبت نام در این بانک می کنند و بلافاصله بعد از زایمان، بند ناف از نوزاد جدا می شود و خون از بند ناف و جفت جمع آوری و به کیسه های خون منتقل و سپس خون بند ناف نوزاد منجمد و در بانک نگهداری می شود تا چنانچه نوزاد در بزرگسالی مبتلا به بیماری هایی نظیر سرطان خون شود برای درمان وی استفاده شود .
وی اظهار کرد: اين خدمات در بيمارستانهاي تامين اجتماعي و علي بن ابي طالب زاهدان هماکنون در حال ارايه است و تا كنون كه يك سال از شروع فعاليت آن با همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مي گذرد، 110 مادر باردار به عضويت بانك خون رويان جهاد دانشگاهي در آمده اند و خون بند ناف نوزادآنها فریز شده و در پژوهشگاه رویان نگهداری می شود که تا 25 سال دیگر می توانند از اثرات پزشکی آن بستگان درجه یک و دو نوزاد بهره مند شوند.
مسئول بانک خون بندناف جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان از انعقاد نخستین قرارداد دوقلویی در دفتر بانک خون بندناف جهاددانشگاهی استان شعبه بیمارستان تامین اجتماعی زاهدان خبر داد و گفت: این دوقلوهای پسر که فرزندان اول خانواده هستند به عنوان نخستین پرونده دوقلویی بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی از 110 قرارداد منعقد شده استان به شمار می روند.
انتهای پیام/ع