سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نقل و نباتی به نام "رانیتیدین"/ داروی پر مصرف گوارشی چه بلایی سر بدنتان می‌آورد؟

اگرچه مصرف این دارو برای رفع برخی مشکلات گوارشی مفید و مؤثر است، اما مصرف بیش از اندازه تعیین شده آن، می‌تواند موجب بروز برخی مشکلات و بیماری‌ها شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،فوق تخصص گوارش کبد و آندوسکوپی با بیان این‌که میزان مصرف دارو با توجه به مشکل بیمار، توسط پزشک تعیین می‌شود، افزود: مصرف قرص رانیتیدن نیز با تجویز پزشک در نهایت تا شش ماه مجاز است و در صورت نیاز به مصرف بیش از آن باید کنترل شده باشد، در غیر این صورت می‌تواند عوارضی را برجای بگذارد.

وی تصریح کرد: مصرف خودسرانه و بیش از اندازه این دارو مانع جذب «کلسیم»، «منیزیم»، «اسید فولیک»، «ویتامین B۱۲ »، «ویتامین D» خواهد شد، بنابراین، قرص رانیتیدین را تنها در مواقع مورد لزوم که پزشک به بیمار توصیه می‌کند، باید مصرف کرد.

به گفته این فوق تخصص گوارش کبد و آندوسکوپی کمبود ویتامین B۱۲ که ناشی از مصرف بیش از حد قرص رانیتیدین است، بعد از حدود پنج سال مشخص خواهد شد، همچنین دو عارضه مهم دیگر مصرف رانیتیدین، اختلالات کبدی و کلیوی ناشی از مصرف این دارو در دراز مدت خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: مصرف هر داروی ضد اسید مانند قرص رانیتیدین و امپرازول و دیگر داروهای نظیر آن باید کنترل شود و در صورت لزوم به مصرف طولانی مدت، پزشک موظف است در صدد جبران عوارض ناشی از مصرف آن برآید و دستورات لازم را به بیمار بدهد، بنابراین تاکید می‌شود، هیچ دارویی را نباید خودسرانه مصرف کرد.

منبع:سلامت آنلاین

انتهای پیام/

 عاقبت تلخی که با خوردن رانیتیدین در انتظار بدن ماست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.