سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیست و پنجمین سال تاسیس سفارت تهران در سارایوو؛

سفیر ایران همواره مدافع حاکمیت ملی بوسنی بوده است

سفیر کشورمان در سارایوو گفت: ایران همواره با حمایت از ملت بوسنی و هرزگوین مدافع استقلال همزیستی مسالمت آمیز اقوام در این کشور بوده است.

به گزارش  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمود حیدری روز چهارشنبه به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد افتتاح سفارت جمهوری اسلامی ایران در سارایوو در مقاله‌ای که در روزنامه‌های 'اسلوبوجنیه' به زبان بوسنیایی و ' بوسنی دیلی' به زبان انگلیسی منتشر شد، افزود: ایران بر این باور است که تحکیم روابط با بوسنی و هرزگوین در ارتقای روابط منطقه‌ای بالکان و خاورمیانه نیز موثر می‌باشد.

وی افزود: بعد از انحلال یوگسلاوی سابق، ایران از جمله اولین کشور‌هایی بود که استقلال بوسنی و هرزگوین را به رسمیت شناخت و همواره در کنار دولت و ملت این کشور قرار گرفت و کمک‌های فراگیر، اثرگذار و انسان دوستانه ایران به این کشور در دوران جنگ و پس از جنگ برای بازگشت آوارگان ارائه داده است.

در ادامه مقاله سفیر کشورمان که در دو روزنامه بوسنیایی انتشار یافته، آمده است: بیست و پنج سال پیش در چنین روزی یعنی هشتم ماه 'می' ۱۹۹۴ در حالیکه ساریوو هنوز در محاصره بود، سفارت جمهوری اسلامی با حضور وزیر خارجه وقت کشورمان و علی عزت بگوویچ رئیس جمهوری فقید بوسنی و هرزگوین افتتاح کرد.

سفیر کشورمان گفت: از آن تاریخ روابط سیاسی دو کشور همواره دوستانه و سفر‌های مقامات سیاسی در سطوح مختلف در جریان بوده است.

حیدری با اشاره به قرابت‌ها و همکاری‌های فرهنگی دو کشور اضافه کرد: ظهور ادیبان بوسنیایی نظیر فوزی موستاری مولف اثر نفیس ‹‹بلبلستان››، شیخ محمد افندی سودی نویسنده شرحی بر بوستان سعدی، محمد طاهر و مصطفی بوشنیاک نویسندگان شرحی بر مثنوی مولوی، فهیم بایراکتارویچ مترجم رباعیات خیام و دکتر بشیر جاکا مترجم دیوان حافظ، بسیار قابل توجه و موجب تعمیق ارتباطات فرهنگی دو کشور است.

امضاء تفاهم نامه خواهر خواندگی تهران و سارایوو نیز از جمله رویداد‌های دو سال اخیر بود.

وی افزود: در حوزه اقتصادی بعد از افتتاح سفارت ایران در سارایوو چندین موافقت نامه اقتصادی در زمینه‌های مختلفی از جمله بازرگانی، بانکی، سرمایه گذاری، حمل و نقل و همکاری اتاق‌های بازرگانی بین دو کشور امضاء شد و تبادلات تجاری همواره بین دو کشور برقرار بوده است.
اکنون نیز باتوجه به ظرفیت‌های اقتصادی دو کشور، فضا برای فعالیت بخش‌های خصوصی دو کشور مهیا و مناسبات دو جانبه رو بفزونی است و امروز خوشحالیم که در ماه مبارک رمضان خرمای ایرانی زینت بخش سفره‌های افطار مسلمانان بوسنی است.
در مقاله آمده است: بوسنی و هرزگوین کشوری است که محل اجتماع پیروان ادیان الهی بوده و پیوند‌های اقتصادی و فرهنگی عمیقی با اروپا دارد.

حیدری افزود: این کشور از سابقه روابط دیرینه فرهنگی با شرق و ایران نیز برخوردار است و مردم بوسنی به این دلیل و همچنین به واسطه کمک‌های انسان دوستانه ایران در دوران سخت گذشته، علاقه خاصی به ایرانیان دارند.

وی گفت: سخنم را با یادآوری این پیام خاتمه می‌دهم که دست دوستی جمهوری اسلامی ایران به سوی همه اقوام بوسنیایی گشوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.