سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نی:

در ۴ سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ رسانه در افغانستان به دلیل مشکلات مالی بسته شده‌اند

نهاد نی یا حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان می‌گوید که نزدیک به ۲۰۰ رسانه در کشور به دلیل مشکلات مالی در ۴ سال گذشته بسته شده‌اند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، مجیب خلوتگر رییس اجرایی نی، یافته‌های این نهاد در زمینه افزایش تهدیدات امنیتی علیه خبرنگاران؛ مشکلات مالی رسانه و عدم دسترسی به اطلاعات را امروز یکشنبه (۲۹ اسد) در یک نشست خبری در کابل با رسانه‌ها شریک کرد.

آقای خلوتگر می‌گوید که فشارهای مالیاتی بر رسانه‌ها زمینه اطلاع رسانی را آسیب پذیر ساخته و از این سبب شماری زیادی از رسانه‌ها در چند سال گذشته از فعالیت رسانه‌‌ای بازمانده است.

آقای خلوتگر گفت:" از سال ۱۳۹۳ تا امروز شاهد بسته شدن نزدیک به دو صد رسانه بودیم به دلیل مشکلات مالی، بیشتر از ده رادیو، چهار تلویزیون، رسانه چاپی و آژانس خبری بسته شدند".

بربنیاد گفته‌های رییس اجرایی نی؛ به تازگی حکومت گفته که رسانه‌ها ۱۸۰ میلیون افغانی از بابت مالیه‌ دولتی باقی هستند. اقای خلوتگر می‌گوید درخواست این پول مشکلات مالی رسانه‌ها را حادتر کرده است.

آقای خلوتگر می‌گوید که حکومت بر مبنای قانون مسوول تضمین آزادی بیان و حمایت رسانه‌هاست. وی از وزارت مالیه خواست که برای حمایت از رسانه‌ها باقی داری‌های گذشته رسانه‌ها و مخصوصاً رسانه‌های چاپی را معاف اعلام کند. زیرا قانون رسانه‌های همگانی رسانه‌های چاپی را از پرداخت مالیه معاف دانسته است.

آقای خلوتکر گفت که رسانه‌ها در ولایت غزنی بر علاوه که به حکومت مالیه می‌پردازند به طالبان نیز مالیه می‌دهند. وی تاکید کرد که حکومت با اخذ مالیه و جریمه نباید رسانه‌ها را همانند گروه‌های تروریستی تحت فشار قرار بدهند و در غیر آن عملکرد حکومت با گروه‌های تروریستی در این زمینه هیچ تفاوتی ندارد.

رییس اجرایی نی می‌گوید که در این اواخر تهدیدات امنیتی بالای خبرنگاران افزایش یافته است و به همین دلیل یک خبرنگار از ولایت هلمند به کشور هند فرار کرده است. وی افزود که از آغاز سال میلادی تاکنون ۷۵ قضیه تهدید علیه خبرنگاران را ثبت کردند. آقای خلوتگر سال گذشته را یک سال خونین برای خبرنگاران دانسته و تاکید کرد که این روند امسال همچنان از سر گرفته شده است.

او عدم دسترسی به اطلاعات را یکی دیگر از چالش‌های فراه راه خبرنگاران دانسته و گفت:" دیروز در شمال کابل در زمان تجلیل از روز استقلال فیسبوک یا رخنامه و اینستاگرام کاملا بسته بود و در حین سفر رییس جمهور به هرات در آنجا نیز این کار بر مردم اتفاق افتاد بود".

آقای خلوتگر بسته شدن صفحه‌های اجتماعی را بزرگترین چالش در زمنیه دسترسی به اطلاعات دانسته گفت:" این نشان می‌دهد که حکومت چطور می‌تواند فکرهای مستبدانه خود را در رسانه‌ها و آزادی بیان تحمیل کند".

آقای خلوتگر این کار حکومت را خلاف قانون و خلاف تعهدات حکومت در زمینه‌ معاهدات ملی و بین‌المللی عنوان نمود. وی از حکومت و کمیته‌های مصوونیت خبرنگاران که در ولایات کشور فعالیت دارند خواست تا مصوونیت خبرنگاران را تضمین نموده از سلامت کارشان مطمین بسازد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.