سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایمانی فولادی مطرح کرد؛

تاثیر سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های عفونی/ عفونت بیمارستانی در کمین بیماران

دبیرعلمی کنگره میکروب شناسی گفت: با استفاده از سلول‌های بنیادی می‌توان بیماری‌های صعب العلاج مقاوم به آنتی‌بیوتیک را درمان کرد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباسعلی ایمانی فولادی دبیرعلمی هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران در آستانه برگزاری هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران اظهار کرد: دو محور اصلی متابولیت میکروبی و بیماری‌های عفونی، همچنین استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های عفونی در این کنگره مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.


وی با اشاره به اینکه از ستاد سلول‌های بنیادی نیز جهت شرکت در کنگره دعوت به عمل آمده، بیان کرد: برخی از باکتری‌ها به شدت در مقابل انواع آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شده که با استفاده از سلول‌های بنیادی می‌توان بیماری‌های صعب العلاج که در آن باکتری‌ها مقاوم به انواع آنتی بیوتیک هستند را درمانکرد.


دبیرعلمی هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران با بیان اینکه برخی باکتری‌ها حتی به ۱۲ نوع آنتی بیوتیک مقاوم شده‌اند، ادامه داد: عفونت ناشی از باکتری‌ها می‌تواند سبب بروز مشکل در تنفس، پوست، زخم و حتی شوک سپتیک شود.


ایمانی فولادی افزود: امروز متأسفانه مقاومت به آنتی بیوتیک باکتری‌ها بیداد می‌کند که ورود به بحث استفاده از سلول‌های بنیادی در این راستا می‌تواند مؤثر باشد، همچنین این موضوع امروزه در سرشاخه یکی از علوم نوین قرار گرفته و ما نیز تلاش کردیم در هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران از طریق پانل تخصصی این موضوع را مورد بحث و گفتگو قرار دهیم.


وی عنوان کرد: باکتری‌ها انواع مختلف داشته و در دسته بندی‌های مختلفی قرار دارند که هرکدام از این‌ها می‌توانند عفونت‌های خاصی را به همراه داشته باشند، همچنین با پیشرفت علم دارو‌های آنتی بیوتیکی زیادی به بازار آمده و چالشی که در این زمینه وجود دارد مقاومت آن‌ها مقابل دارو‌ها است.


رئیس مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی با اشاره به موضوع عفونت‌های بیمارستانی بیان کرد: این موضوع در درمان بیماران یک نوع چالش به شمار می‌رود و یک جراح پس از جراحی همیشه ترس از بروز عفونت بیمارستانی بیمار خود دارد.


ایمانی فولادی گفت: اصولا این میکروب‌ها در بیمارستان به انواع آنتی بیوتیک مقاوم بوده و به سختی ریشه‌کن می‌شوند، همچنین عفونت بیمارستانی می‌تواند خطرناک و کشنده باشد به همین علت پیشگیری و توجه به آن بسیار حائز اهمیت است.


وی تصریح کرد: میزان خطرناک بودن عفونت بیمارستانی بسته به میزان عفونت و محل عفونت داشته و می‌تواند پوست، خون یا دستگاه تنفس را درگیر کند که از راه توجه به بهداشت فردی و مکانی می‌توان از آن پیشگیری کرد، البته نیز باید توجه داشت که استقرار طولانی مدت بیمار در بیمارستان نیز می‌تواند به این مسئله دامن بزند.


گفتنی است؛ هجدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران با حضور اساتید داخلی و خارجی و صاحب نظران این حوزه، ۷ الی ۹ شهریور ماه در سالن ابن سینا در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ 

سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌های عفونی به کار گرفته می‌شوند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.