سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان:

ایجاد و توسعه دهکده‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد و توسعه دهکده‌های گردشگری در این استان با مشارکت بخش خصوصی، دهیاری‌ها و مردم مناطق روستایی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،مجتبی میرحسینی معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان  اظهار کرد: با توجه به اینکه ۵۱ درصد جمعیت سیستان وبلوچستان در مناطق روستایی و عشایری زندگی می‌کنند فرصت مناسبی است تا از منابع فرهنگی، طبیعی و تاریخی نواحی روستایی به عنوان کالای فرهنگی در گردشگری روستایی برای ترسیم تصویر جدید سیستان و بلوچستان استفاده و بهره مندی لازم صورت پذیرد.

میرحسینی گفت: آنچه داری اهمیت است ماهیت صنعت گردشگری است که بر پایه حفظ و معرفی فرهنگ و تمدن، ایجاد اشتغال و درآمد، متنوع سازی اقتصاد، مشارکت اجتماعی با استفاده از منابع محلی استوار می باشد.

این مسئول ادامه داد: گردشگری روستایی با حل مسائل و مشکلات اقتصادی مردم می تواند به توسعه روستایی کمک شایانی نماید.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان افزود: ایجاد دهکده‌های گردشگری باعث افزایش درآمد روستاییان و خانوارهای روستایی و فراهم کردن میزان مشارکت روستاییان در زمینه ‌های مختلف از جمله ایجاد امکانات تفریحی، تاریخی، صنایع دستی،کشاورزی، ورزشی، معرفی سیمای جغرافیایی و طبیعی روستا را نام برد.

میرحسینی بیان کرد: دهکده گردشگری کوهستان در حاشیه تفتان، دهکده گردشگری کویر در نصرت آباد،دهکده گردشگری ساحلی در چابهار و کنارک ،دهکده گردشگری عشایری در حاشیه کوه خواجه از جمله دهکده‌هایی است که در حوزه تجمیع خدمات و استفاده ازظرفیت های ویژه مناطق برای بهره بردن بیشتر گردشگران در سیستان و بلوچستان راه‌اندازی خواهد شد.

این مسؤول با اشاره به اینکه جزییات بیشتر ایجاد و بهره برداری از این دهکده‌ها به زودی اعلام می شود افزود:با توجه به ظرفیت های خاص مناطق مختلف استان ،درهر شهرستان حداقل یک دهکده گردشگری ایجاد خواهد شد.

میرحسینی  تصریح کرد علاوه بر ایجاد دهکده های گردشگری ذکر شده در سایر نقاط استان نیز بر اساس مطالعات صورت گرفته تا کنون دهکده های گردشگری قلعه نو، تمین، دامن ،ناهوک ،گرگان لادیز و منزل آب با کمک بخش خصوصی، دهیاریها و حمایت دولت ایجاد و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

این مسئول اضافه کرد: وجود جاذبه یک عنصر لازم جهت رشد و توسعه صنعت گردشگری است اما کافی نمی باشد زیرا توسعه این صنعت در هر منطقه نیازمند شناسایی دقیق محدوده، دسترسی، ارائه خدمات و تسهیلات مورد نیاز گردشگران و نیز معرفی در جهت جذب گردشگران است.

میرحسینی افزود: عامل مهم برای توسعه گردشگری سیستان و بلوچستان با توجه به نوع زیست و فرهنگ و تمدن مردمانش، ایجاد دهکده های گردشگری درروستاها و مناطق جذاب است.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: برای ایجاد یک سایت یا دهکده گردشگری دریک منطقه عوامل بسیاری تاثیر دارد که سه دسته از مهمترین عوامل، نیازها و خواسته های گردشگران،جاذبه ها ،عوامل محیطی و جغرافیایی است.

وی اعلام کرد: پارامترهای بسیاری از قبیل اقتصادی ، اجتماعی، رفاهی، دسترسی و خدمات، منظر، دید و برنامه های تفریحی، آب و هوا و نزدیکی به کانون های جمعیتی برای انتخاب یک مکان به عنوان یک سایت گردشگری اقامتی و تفریحی از سوی گردشگران موثر است که شناخت این مولفه ها می تواند کمک بسیاری برای ایجاد هدفمند دهکده های گردشگری در استان نماید.

این مسئول گفت: به زودی لیست کامل دهکده‌های گردشگری سیستان و بلوچستان بر اساس مطالعات وطرح جامع گردشگری استان برای ارائه به سرمایه گذاران و معرفی در قالب مسیرهای گردشگری اعلام خواهد شد.

میرحسینی بیان کرد: به امید خدا و با مشارکت و حضور فعال مردم با اجرای این طرح ها، شاهد توسعه پایدار استان بر محور گردشگری خواهیم بود.

انتهای پیام/ع

 توسعه گردشگری در سیستان و بلوچستان  

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.