در این نشست که تداوم کار اداره عالی مبارزه با فساد اداری از آجندای آن بود، دادستان کل در رابطه به جایگاه ادارۀ عالی مبارزه با فساد اداری صحبت کرده گفت که ادارات موازی در برخی موارد در اجراات، دچار تناقض می شوند.
احمد نادر نادری؛ رئیس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی نیز در این نشست گفت که ادارات ما، در بخش مبارزه با فساد از حالت پراکنده بیرون شوند و به صورت منسجم و هماهنگ کار کنند.
وی افزود: در صورتی که ادارۀ مبارزه با فساد اداری به کار خود ادامه دهد، بهتر است تا روی وقایه و جلوگیری از فساد تمرکز نماید و موضوعات جرمی، کشفی و تحقیقی به نهاد دیگر که در این خصوص مسئولیت دارد، سپرده شود.
سید یوسف حلیم؛ رئیس دادگاه عالی هم گفت که نبود قانون تشکیلات اساسی دولت یک نقیصه است، چون قوانین فرعی بر مبنای قانون تشکیلات اساسی شکل می گیرد.
سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور گفت که باید در رابطه به سرنوشت این اداره یک تصمیم نهایی گرفته شود.
وی افزود که ساختار موازی، خود مانع پیشرفت است.
معاون دوم رئیس جمهور گفت که کارهای ادارۀ مبارزه با فساد اداری تفکیک گردد، بعضی از کارها عملاً توسط سایر نهادها انجام می شود.
دانش خاطرنشانکرد که کشف، تحقیق و فیصله مربوط به نهادهای عدلی است و ثبت دارایی ها هم یکی از کارهای مهم می باشد، اما سوال این است که آیا ضرورت به یک ادارۀ موازی می باشد و یا خیر.
وی افزود که ثبت دارایی به یک دفتر مستقل واگذار شود و یک معاونیت مبارزه با فساد در مرکز عدلی و قضایی زیر نظر لوی څارنوالی به وجود آید.
سید حسین فخری رئیس ادارۀ عالی نظارت بر تطبیق استراتیژی مبارزه علیه فساد اداری گفت که در این اداره کارهای زیادی انجام شده است و ثبت دارایی ها یکی از دستآوردهای خوب آنمی باشد. وی افزود: چون فساد در کشور گسترده است، بناً ضرورت به ادارات متعدد بخاطر مبارزه با این پدیده است.
فخری گفت: خوب است که سرنوشت ادارۀ ما تعین شود و از لحاظ صلاحیت و وظایف، هر تصمیمی که اتخاذ گردد، ما در مطابقت به آن عمل خواهیم کرد.
رئیس جمهور غنی از کارکردهای آقای فخری ستایش کرد و تشکری نمود که در این مدت تحقیقات منسجم را انجام داده است.
وی همچنان تاکید کرد که ادارات موازی، کار ادارات اصلی را انجام داده نمی تواند، به همین دلیل ادارات موازی باید از بین بروند.
رئیس جمهور گفت که معاونیت مبارزه با فساد اداری در دادستانی کل ایجاد شود، تا امور را تعقیب نماید.
محمد اشرف غنی تاکید کرد که ثبت دارایی ها به منظور شفافیت اهمیت دارد و هر کس که در ادارات دولتی استخدام می شود، باید دارایی هایش ثبت شده باشد.
انتهای پیام/