سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

فرهنگیان اندرخم درمان درد‌های کهنه نظام آموزشی/ آموزش و پرورش بر ریل موفقیت حرکت می‌کند؟

آموزش و پرورش با چالش‌های متعددی مواجه است و همواره در انتظار سکانداری است تا سر و سامانی برای این مشکلات و رفع حواشی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آموزش و پرورش بزرگترین وزارتخانه کشور، نیازمند فردی اصلح است تا سکان آن را به دست گیرد، برای مطالبات مغفول مانده فرهنگیان چاره‌ای بیاندیشد و این کشتی پر تلاطم و ناآرام را که اغلب با چالش‌هایی مالی و حواشی بسیار در این مورد مواجه است به آرامش نسبی برساند.

مطالباتی که حق طبیعی فرهنگیان بوده، اما به دلیل عدم توجه کافی به این وزارتخانه تحقق نیافته و حالا به زخمی کهنه در تاثیرگذارترین وزارتخانه کشور تبدیل شده و تاکنون وزیری موفق به بهبود شرایط نشده است.

هرچند تمام وزرای پیشنهادی تا به امروز یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های خود را رفع مشکلات مالی، ساماندهی شرایط و رفاه فرهنگیان اعلام کردند، اما در عمل چاره‌ای برای آنها اندیشیده نشده و با اندکی شدت و ضعف در دوره‌های مختلف این مشکلات وجود داشته است.

وزیری درد آشنا با معلمان کمبود این روز‌های آموزش و پرورش

این روز‌ها که گزینه‌های متعددی برای تصدی وزارتخانه مطرح بوده و یکی از چالش‌های این بحث به کارگیری وزیری زن و کارآمد مطرح شد؛ معلمان خواسته‌هایی متفاوت با این فضا داشتند و معتقد هستند فارغ از نگاه جنسیتی این وزارتخانه سکانداری می‌خواهد که دردآشنا با مسائل معلمان و آموزش و پرورش باشد و بتواند آن را درک کند، مرد یا زن بودن تفاوت چندانی در روند کار‌ها ندارد بلکه کارآمد بودن برای حرکت این وزارتخانه نیاز است.

وزیری که توان تعامل با سایر نهاد‌ها را داشته باشد تا مشکل اصلی معلمان یعنی دغدغه‌های مالی را رفع کند تا آنها با آرامش خاطر در کلاس‌های درس حاضر شوند، البته معلمان همیشه سعی دارند با وجود مشکلات با انرژی و انگیزه کافی سر کلاس بروند.

مطالبه دیگر معلمان توجه به برنامه‌های پرورشی در مدارس بود و اظهار می‌کردند نقش آموزش در مدارس بسیار پررنگ‌تر از مسائل پرورشی است و این مهم تقریبا در حاشیه قرار گرفته است و نیاز به برنامه‌ای دارد تا به آن نگاه عملیاتی بشود.

وزیر پیشنهادی از امتیازات تا تبرئه اتهامات

طی ایامی که برای تصدی این وزارتخانه گمانه زنی‌ها و حرف و حدیث بسیاری مطرح است و بعد از اعلام چندین نام برای گزینه پیشنهادی که اغلب از جنس آموزش و پرورش نبودند در نهایت قرعه به نام سیدمحمد بطحایی افتاد، فردی که در سطوح مختلف این وزارتخانه فعالیت کرده و با چالش‌ها و فرصت‌های آن به خوبی آشنا است.

 هر چند انتقاداتی به وی برای حضور در صندوق ذخیره فرهنگیان وارد شده، اما در این مورد جبار کوچکی‌نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار کرد: طی آخرین بررسی‌ها برای جمع بندی، وضعیت تحقیق و تفحص صندوق ذخیره فرهنگیان هیچگونه اثری ازاین گزینه پیشنهادی وجود نداشته است و سو استفاده مالی نکرده است.

کارنامه کاری وی حضور در معاونت توسعه و پشتیبانی و شورای عالی آموزش و پرورش را نشان می‌دهد که می‌تواند برگ برنده‌ای برای محسوب شود، اما به جهت مشکل همیشگی آموزش و پرورش در عدم رفع تنگنا‌های مالی توفیق چندان چشمگیر که رضایت تمامی فرهنگیان را به همراه داشته باشد، حاصل نشد.

با این وجود بطحایی عنوان کرد: در دو محور تمرکز بیشتری داریم که شامل کیفیت‌بخشی به مسائل آموزش و پرورش و مدیریت آن بر اساس اسناد بالا دستی همچون سند تحول بنیادین است سعی دارم با آمادگی کامل برای پاسخگویی و انتقادات نمایندگان مجلس حاضر شوم و نهایت سعی را برای بهبود روند آموزش و پرورش به کار خواهم گرفت.

موج حواشی آموزش و پرورش پایان می‌یابد؟

آموزش و پرورش به دلیل گسترده و اثرگذاری بالای آن در جامعه برای همگان ملموس است و همواره با حواشی پر رنگ‌تر از متنی مواجه بوده که شاید بتوان علل تحقق نیافتن بسیاری از برنامه‌های وزرا و استیضاح زودهنگام آنها در ادوار مختلف را همین مساله دانست.

سهم خواهی‌ها و نظرات متعددی که با آمدن هر وزیر جدیدی شدت می‌گیرد و همسو با برنامه‌های آن می‌شود، اما بعد از چندی برنامه‌ها تغییر می‌کند و در این میان مطالبات جامعه فرهنگی به ویژه معلمان تحقق نمی‌یابد و این داستان بی پایان همچنان برقرار می‌ماند.

اسداله عباسی عضو هیئت رئیسه مجلس در این مورد اظهار کرد: برخی سعی دارند در این وزارتخانه سهم خواهی کنند، اما آموزش و پرورش نباید دستخوش بازی‌های سیاسی شود و جذب نیرو‌های کارآمد و ساماندهی دانشگاه فرهنگیان و وضعیت پرداختی به معلمان از جمله مواردی است که وزیر آینده باید برای آن برنامه ریزی داشته باشد.

کوچکی نژاد نیز بیان کرد: آموزش و پرورش یکی از وزراتخانه‌هایی است که همواره با حواشی روبه رو بوده که منجر به استیضاح وزرای آن می‌شود و ذینفعان نقد می‌شوند.

مدیران کارآمد درمان درد کهنه آموزش و پرورش

چالش‌های آموزش و پرورش از تامین نیروی انسانی کارآمد تا رفع چالش‌های اقتصادی همواره با به کارگیری مدیران کارآمد تحقق می‌یابد، اما گویی تاکنون این عامل چندان مورد توجه نبوده است و یکی از مثال‌های بارز آن وضعیت سرپرستی دانشگاه فرهنگیان بوده که چهار سال با سرپرست اداره شد و با وجود اهداف تعیین شده برای آن، اما به هدف اصلی نرسیده است و این در حالی است که سونامی نیروی انسانی برای آموزش و پرورش در راه است.

یکی از اولویت‌ها برای وزیر آینده ساماندهی دانشگاه فرهنگیان، رفع تنگنا‌های مالی و تعامل با نهاد‌های ذیربط است تا شاید نشاط و شادابی به این نهاد اثر گذار بازگردد.

انتهای پیام/ 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
احمدی
۱۰:۲۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۶
به هدف این که بعد از مدت ها خانواده ام را بک سفر مشهد ببرم اضافه کار کرفتم
اخرش هم هیچی به هیچی شد پرداختش نکردند نمیدونم هم به کی بگیم
اون دویستمون که میفرماید مسافرت خواب دیده خیر باشه
حد اقل بگن کی خواهند پرداخت
ناشناس
۰۹:۱۴ ۲۵ مرداد ۱۳۹۶
باتشکر ازسایت خوبتان
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
لطفا مطالبات فرهنگیان را پیگیری کنید با اینکه سال تحصیلی جدید نزدیک یه ماه دیگر شروع میشود هنوز حق التدریس سال گذشته ی فرهنگیان پرداخت نشده
ویسی
۱۹:۳۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
چرا حق الزحمه امتحانات خرداد 95 و 96 را نداده اند.
حالا بماند که از قبل هم طلب دارم...
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
خب شکر خدا
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
ای وای چراااااااااااااااااااااااااااا؟
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
چی بگم
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
ای وای
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
ای وای
ناشناس
۱۶:۰۰ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
پس چرا وضعیتشون اینجوری شده
محسنی
۱۵:۳۷ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
تعدادی از مطالبات سال های قبل :
مرخصی ذخیره بازنشستگان اداری سال 95
کمک هزینه ازدواج و فوت سال 95
مرخصی مناطق محروم از سال60 تا سال 80
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
انشالله تمام مشکلات به خوبی وخوشی حل بشه
سعید پژمان
۱۴:۱۹ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
والا چی بگیم...
من یه فرهنگیم با مدرک فوق لیسانس شیمی و پانزده سال سابقه
کلا از اموزش و پرورش ناامید شدم.
در به در بدنبال اینم که یه جوری از اوپ خلاص بشم
ناگفته اینجانب بر اساس قضا و قدر معلم نشدم
با کسب رتبه خوب در کنکور سراسری و بر اساس علاقه معلم شدم.
ولی چه سود....
هیچ کس بفکر اموزش و پرورش نیست...
اصلا اولویت نیست...
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
انشالله تمام مشکلات حل میشه
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
باتشکر از مطالب خوب
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
باید مسئولین چاره بیندیشند
اﺣﻤﺪ
۱۲:۵۹ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
ﺳﻼﻡ ﺗﺎ ﻧﮕﺎﻩ ﺑﻪ اﻣﻮﺯﺵ و ﭘﺮﻭﺭﺵ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﻧﻜﻨﻪ ﻫﻴﭻ اﺗﻔﺎﻗﻲ ﻧﻤﻴﻔﺘﻪ
ناشناس
۱۲:۳۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
منم فرهنگی هستم اما هیچی
حیدری
۱۲:۲۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
من فقط به یه نکته اشاره میکنم اونم اینکه فرهنگیان عزیز هیچ تنگنای اقتصادی ندارن . شما 10سال قبل رو با الان مقایسه کنین الان وضعیت فرهنگیان نسبت به سایر اقشار خیلی بهتره.
از همه لحاظ تامین هستند .بیمه .مسافرت تفریح .تعطیلات عید .تابستان ......
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
منم مشکل دارم ولی چطور میتونم مشکلمو حل کنم
ناشناس
۱۷:۵۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
می تونید درک کنید کار یک معلم چیه؟
احسان
۱۹:۴۳ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
کدام بیمه و کدام مسافرت ....... 1 ساعت کار معلم 8 ساعت کار است .....
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
!!! !!!!!
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
!!!!!!!
ناشناس
۱۱:۵۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
چی بگم
فرهنگی بازنشسته
۱۱:۴۸ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
وزیر بهداشت جناب قاضی زاده هاشمی در آغاز وزارت وارد مجلس شد و با آمار و ارقام مستدل به بیان مشکلات وزارتخانه مطبوغ خود پرداخت . ایشان آن موقع اعلام فرمودند که اگر نظام سلامت اجرایی نشود و 75 درصد هزینه ها را مردم پرداخت کنند سالی 7 درصد مردم زیر خط فقر قرار می گیرند و علی رغم بار مالی فراوان مجلس این طرح را تصویب کرد و تا امروز کسی نگفته که این طرح بار مالی دارد .اما متاسفانه ما تا کنون وزیری در آموزش و پرورش نداشته ایم که با آمار و ارقام و استدلال های منطقی مشکلات آموزش و پرورش را مطرح کند و از حق قشر عظیم فرهنگی دفاع کند ..تا دیگر کسی بحث بار مالی را مطرح نکند ...
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
ای بابا
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶
. تشکر