وی در این مراسم اظهار داشت: کتابی را که داکتر جلالی روی آن زحمت کشیده است کار چند روزه و چند ماهه و یک ساله نیست بلکه چندین سال روی آن کوشیده است تا چگونگی نظام و ارتش کشور را ترسیم کند.
به گفته رییس جمهور؛ اهمیت کتاب نظامی در این است که گذشته ما تاریخ نشده است و ما یک گذشته ساختاری حاضر در خود داریم که ریشه های عمیق در گذشته دارد.
به باور رییس جمهور غنی تا ما خصوصیات گذشته را ندانیم و گذشته تاریخ نشود، آینده ما صورت گرفته نمی تواند لذا گذشته عمیق خود را باید درک کنیم.
او همچنان یاد آور شد یک بعد مهم گذشته ما نوع موقعیت جغرافیایی ما است که در آن همه تاریخ نظامی گذشته ما صورت گرفته است.
به گفته رییس جمهور یک بخش این کتاب مربوط به تجارت افغانستان بوده و اهمیت آنرا نشان می دهد.
رییس جمهور اضافه کرد: تاریخ تجارت افغانستان قبل از آمدن اسکندر مقدونی در تاریخ ذکر شده است بنا بر این اگر بعد نظامی و جنگ وسیله فصل در کشور بوده تجارت همواره نقطه وصل بوده است.
رییس جمهور به اهمیت ابهای افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: تمام شهرهای بزرگ افغانستان سر دریا استوار است و آب در این سر زمین از اهمیت ویژه برخوردار است.
همچنین به گفته او، در تاریخ؛ هر شهر افغانستان مرکز یک امپراتوری بوده است و هیچ نقطه افغانستان نیست که مرکز ایجاد دولت ها نبوده باشد.
در پهلوی آن تاریخ تجارت وسیع بوده که دو هزار سال پیش ما حواله داشتیم و شش صد سال پیش این اصل تجارتی به صورت اساسی مورد استفاده قرار گرفته است.
او در پایان تاکید کرد: یک بخش از نقطه وصل در تاریخ تجارت افغانستان کوچیها بوده که بزرگترین انتقال دهنده کالاها پیش از لاری ها بوده اند.
انتهای پیام/