سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حرفه روزنامه نگاری باید مستقل باشد تا بتواند به رسالت خود عمل نماید

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری، تخصص و آموزش حرفه‌ای را از نیاز‌های اساسی توسعه رسانه‌ها عنوان کرد و گفت:حرفه روزنامه نگاری باید مستقل باشد تا بتواند به رسالت خود عمل نماید.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛حسام شیرازه محبت در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در میاندوآب که با حضور اصحاب رسانه و مدیران ادارات این شهرستان برگزار شد، ضمن تبریک 17 مردادماه روز خبرنگار گفت: روز خبرنگار نه تنها روزی برای توجه بیشتر به خبرنگاران، بلکه مناسبتی است که باید از آن به عنوان یک ظرفیت در راستای ارتقای آموزش و برطرف کردن کمبود‌های عرصه رسانه استفاده کرد.

شیرازه محبت افزود: باید ببینیم در مسائل مشترک حوزه روزنامه‌نگاری و روابط عمومی‌ها چه خلاء‌ها و شکاف‌هایی وجود دارد و تلاش کنیم که این شکاف بین روزنامه‌نگاری و روابط عمومی‌ها در ادارات به حداقل برسد.

وی با اشاره وضعیت خبرنگاری، خاطرنشان کرد: وضعیت خبرنگاری در استان عشق می خواهد است چرا که هیچ منفعت اقتصادی و امنیت شغلی برای این حرفه وجود ندارد و درآمد‌ها در این حوزه بسیار پایین هستند و ما میبینیم فعالین رسانه‌ای عاشقانه سعی می‌کنند در این عرصه فعالیت کنند و متاسفانه آینده برایشان چندان روشن نیست.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری تصریح کرد: متاسفانه امروز شاهد هستیم عده‌ای بدون تخصص وارد این حوزه شده اند و فکر می‌کنند هرکس یک تلفن همراه مجهز به دوربین که به آب باریکه‌ای از اینترنت وصل باشد را در دست بگیرد می‌تواند خبر نشر دهد؛ اما آیا به هر نشر دهنده خبر می‌توان اطلاق خبرنگار داشت؟ این روز‌ها با کوچکترین جستجو از همان اینترنت می‌توان از علائم بالینی به تشخیص پزشکی رسید و با دارو‌های درمان آن بیماری آشنا شد، اما آیا با این نوع جستجو در وب می‌توان پزشک شد؟

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری آذربایجان غربی در ادامه خطاب به مدیران و روابط عمومی‌های شهرستان میاندواب گفت: گا‌ها احساس می‌شود برخی‌ها دوست ندارند خبر‌ها به گوش مردم برسد متاسفانه نمی‌دانم به چه دلیل است و چرا نباید مردم را در جریان بگذارند، در حالیکه همین رفتار‌ها باعث می‌شود به شایعات و خبر‌های غیرواقعی دامن بزنند که معمولا هم رواج شایعات، بیشتر به افکار عمومی لطمه می‌زند.

وی ادامه داد: قرار هم نیست تمام جزییات را توضیح بدهیم و همین که به اعلام اتفاق و اقدام برای برخورد و حل مشکل بپردازیم کافی است، در حالی که به جای چنین برخوردی، سکوت می‌کنیم، وقتی سکوت می‌کنیم، فرصت می‌دهیم که هر نوع نظر درست و معمولا نادرست در جمع مردم اظهار شود و بپیچد.

حسام شیرازه محبت گفت: من به عنوان عضوی از خانواده رسانه و دانش آموخته حوزه ارتباطات به این نتیجه رسیده ام که ما باید خود را برای جلوگیری از آسیب در قبال برخی موارد مصون کنیم که یکی این آسیب‌ها عدم استقلال است؛ حرفه روزنامه نگاری باید مستقل باشد تا به رسالت خود عمل نماید و نقد و نظارت کند.

وی بر لزوم رعایت قانون کپی رایت و همچنین تلاش در جهت حرفه‌ای شدن در امر رسانه تاکید کرد و افزود: خیلی از افراد وارد این حرفه شده اند، اما فاقد تحصیلات مربوطه و دانش لازم هستند که همین مساله سبب تخریب‌ها و توهین‌ها می‌شود و در نتیجه ثروت اجتماعی یک نهاد خبری از بین می‌رود.

شیرازه محبت عدم وجود نظام صنفی رسانه‌ای را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: عدم وجود نظام صنفی رسانه‌ای قوی از مهمترین مشکلات این حوزه هست که باید با تلاش و همکفری مدیران ذیربط و فعالان رسانه ای، این مشکل برطرف شود.

ضرورت دوری از تبدیل شدن رسانه‌ها به رسانه‌های ارگان‌ها و احزاب از دیگر موارد مورد تاکید مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری در این مراسم بود.

در ادامه مراسم از فعالان رسانه‌ای برتر شهرستان میاندوآب با اهدای لوح و هدایایی تجلیل بعمل آمد.

انتهای پیام/م

 

 

تخصص و آموزش حرفه ای از نیازهای اساسی توسعه رسانه هاست

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.