به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،هر بار که می شنیدیم خبرنگاری دومین کار سخت دنیا بعد از کار در معدن است بادی به غبغب می انداختیم و به خودمان می گفتیم "آفرین، خداقوت" تا اینکه پایمان به معدن باز شد برای گزارش، چرخ های پر از زغال سنگ ، مردمک های گشاد شده در تاریکی، دستان سیاه ، ریه های کنار آمده با سیاهی ذغال و مته و پتکی که گوش کوه را کر می کند و شاید برای همین زخمهای تیشه هایشان است كه کوه گاهی آن ها را میبلعد کار در معادن از جمله مشاغلی است که حتی در ایمنترین محیطهای کاری همچنان جز سختترین مشاغل جهان محسوب میشود.
طبق تعریف قانون کار، مشاغل سخت و زیان آور معمولا به کارهایی اطلاق میشود که در آن عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در کارگر ایجاد گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.
كار معدن کار سختی است اگر معدن ذغال سنگ باشد که دیگر سخت تر، حقوقشان دیرتر برسد که باز هم سخت تر، شاید سخت تر هم شود اینکه بیمه هم نباشند، كار معدن كار سختی است می روند در آغوش خطر، در دل زمينی كه نمی داند اگر تكانی به خودش بدهد و راهشان را ببندد آنوقت او می ماند و کوه و فرزند و داغ، پدر و مادر و همسر و ضجه های بی بازگشت ، خدا باید به دادشان برسد
کار در معدن کار سختی است به همین دلیل مطابق ماده ۵۲ قانون کار، کارگران معادن نباید بیشتر از ۶ ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته فعالیت کنند این در حالی است که اکثر کارگران این بخش در سراسر کشور در ۲ تا ۳ شیفت کاری به صورت مداوم در ۱۵ روز کار میکنند.
اکبری یکی از کارگان معدن سوادکوه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، می گوید به علت نبود شغل مناسب در منطقه و به دست آوردن یک لقمه نان حلال این کار پر خطر را انجام میدهد.
او از شرایط کار خودش می گوید و اینکه در عمق هزار متری معدن به علت کم بودن ارتفاع به صورت دراز کشیده کار میکند و آنقدر ارتفاع کم است که اگر سرشان را بالا بگیرند به سقف میخورد.
اکبری یکی از کارگران معدن سوادکوه نیز می گوید اکسیژن هوا در این معدن کم و تهویه خیلی ضعیف است .
او که کمرش به دلیل افتادن سنگ هنگام کار در همین معدن آسیب دیده است هنوز می ترسد از تکرار این اتفاق
فتحی یکی دیگر از کارگران معدن نیز با بیان اینکه ورود به معدن با خودمان و برگشتن با خدا است، گفت: با همه سختیهایی که در کار داریم، حقوقمان بسیار کم است، ولی چارهای نداریم.
فتحی که سرفه هایش گاهی سکوت اعماق زمین را می شکند می گوید همه اینجا با نجابت با سنگ ها می جنگند و چشم هایشان را به دردهایشان می بنند که اگر نبندند آنوقت نه کاری هست نه نانی
سختترین و زیان آورترین شغل دنیا برای کارگران معدنی یک دنیا خطر دارد، خطری که همیشه بیخ گوششان هست، مثل سیزدهم اردیبهشت امسال که به علت انباشت گاز در معدن زمستان یورت آزادشهر گلستان، ۴۳ کارگر جان خودشان را از دست دادند.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ۱۹ میلیارد تومان اعتبار به ۵ هزار معدن فعال در کشور اختصاص داد، اعتباری که قرار شد در بخش ایمنی هزینه شود.
مهدوی مسئول فنی و امور برق معدن سوادکوه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: تجهیزات معدنی معادن قدیمی است، کابلهای این معدن متعلق به دوره ذوب آهن است و حداقل ۳۰ سال از عمر آن می گذرد.
زارعی سرپرست معدن سوادکوه نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: تجهیزات معدنی و لوازم ایمنی به نسبت گران قیمت و هزینه بر است و کارفرماها بر حسب توان خود برای جلوگیری از حوادث سعی میکنند رعایت کنند.
سالانه ۲ میلیون تن زغال سنگ در کشور با دستان کارگران معدنی استخراج میشود.
سلامت ۸۵ هزار کارگر معدنی کشورمان در گرو اجرای درست قانون حفاظت ایمنی در معادن است، قانونی که اگر به درستی اجرا نشود، امکان تکرار حادثه معدن زمستان یورت آزادشهر گلستان دور از انتظار نیست.
گزارش از سیده حکیمه موسوی
انتهای پیام/آ
اجركم عند الله
ماروسفیدان عالمیم زیرا........