دلیل نامگذاری این روز، انتقاد از این است که تمامی ابزارها و امکانات برای راست دست ها طراحی شده (مانند صندلی های یک دسته، صندلی راننده در خودروها، قانون های راهنمایی رانندگی، میزهای پر کردن فرم در بانک ها و اداره ها و...) و چپ دست ها به استفاده از دست راست مجبور هستند. همچنین یکی از اهداف این روز پیکار با باورهای خرافاتی درباره چپ دست هاست.
چپدستی به معنای گرایش طبیعی افراد در به کارگیری از دست چپ برای انجام کارهای گوناگون و بهویژه نوشتن است. پژوهش های گوناگون نشان میدهد که در جوامع گوناگون، ۷۰ تا ۹۰ درصد جمعیت، راستدست و بقیه چپ دست هستند. درصد بسیار کمی نیز توانایی به کار بردن هر دو دست را دارند.
به همین مناسبت تصویر تعدادی از چهره های معروف چپ دست را در معرض دید شما قرار داده ایم.
آلبرت انیشتین
یکی از مشهورترین پژوهشگران چپ دست تاریخ، این پروفسور ژولیده با کارهای تحقیقاتی خود انقلابی درباره فضا، زمان، علم فیزیک و علوم طبیعی مدرن برپا کرد.
لئوناردو داوینچی
نقاش، هنرمند، دانشمند، پزشک و همه فن حریف دوره رنسانس تمامی آثار هنری خود را با دست چپ خلق کرده است.
ارسطو
ارسطو در سال ۳۸۴ پیش از میلاد در مقدونیه متولد شد و در سال ۳۲۲ پیش از میلاد درگذشت. به عقیدهی ارسطو مردم باید برای جلوگیری از سرنگونی خشونتآمیز حکومت در بالاترین پلهی فرهنگی نیز حتیالمقدور تحت حکومت اکثریتی از نجیبزادگان قرار گیرند. ارسطو نام این صورت دولتی را «پولیتیا» میگذارد. او این حکومت را بهترین حکومت برای همه مردم در همهی پلههای فرهنگی میداند.
پیکاسو
نقاشی مشهور با سبک نوین، آثارش را با دست چپ خلق کرده است.
باراک اوباما
باراک اوباما رئیسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا نیز از جمله چپدستان مشهور تاریخ معاصر است. او که در سال ۱۹۶۱ میلادی به دنیا آمده، چهل و چهارمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا است. او در صف برندگان جایزه صلح نوبل نیز قرار دارد.
چارلی چاپلین
یکی از مشهورترین بازیگران عرصه سینما و برنده جایزه اسکار که بیشتر فیلم هایش صامت و کمدی است.
مهاتما گاندی
سیاستمدار مشهور هند که انقلابی در تفکر و رویه زندگی هندیان به وجود آورد و کشور را به استقلال رساند.
میکل آنژ
نقاش مشهور رومی نیز چپ دست بوده است.
افلاطون
آریستوکلس ملقب به افلاطون یا پلاتون دوّمین فیلسوف از فیلسوفان بزرگ سهگانه یونانی (سقراط، افلاطون و ارسطو) است. افلاطون نخستین فیلسوفی است که آثار مکتوب از او به جا مانده است. همچنین بسیاری او را بزرگترین فیلسوف تاریخ می دانند. او در زمان خود به چپ دستی شهرت داشت.
ماری کوری
ماری کوری متولد سال ۱۸۶۷ فیزیکدان و شیمیدان لهستانی بود. او نخستین دانشمندی است که دوبار جایزه نوبل را در رشتههای فیزیک و شیمی گرفت. مادام کوری در سال ۱۹۳۴ در سن ۶۲ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان خون از دنیا رفت. او بهدلیل تحقیق بر روی رادیوم که مادهای سرطانزاست، در گذشت.
انتهای پیام/
آخه با کدوم یکی از نفرات دیگه هم سنگه؟؟