وی افزود: به جز امضاء یادداشت تفاهم برگزاری اربعین مباحث دیگری از قبیل مبارزه با تروریسم مطرح شد همچنین دولت عراق پیشنهاد داد که وزرای کشور همسایه عراق اجلاسی مشترک و یک یادداشت تفاهم مبارزه منطقهای با تروریسم داشته باشند که البته وزیر کشور از این موضوع استقبال کرد.
آقابابایی با بیان اینکه در این جلسه مباحث دیگری از قبیل تعیین تکلیف اتباع عراقی در ایران مطرح شد، ادامه داد: حدود 40 هزار اتباع عراقی رانده شده در ایران حضور دارند که هیچ سند هویت از سوی دولت عراق ندارند و از آنجایی که ما نمیدانیم این افراد تبعه عراقی هستند نمیتوانیم برای آنها سند هویتی صادر کنیم لذا مقرر شد کمیته مشترکی شکل بگیرد و موضوعات مربوط به آنها را مورد بررسی قرار دهد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین اضافه کرد: همچنین موضوعات امنیتی درباره مبارزه با تروریسم و کنترل مرزها از جمله محورهای مورد بحث در این جلسه بود و مقرر شد که میان وزارت کشور ایران و عراق کمیته مشترکی شکل بگیرد تا بتوان موضوعات مربوط به تأمین امنیت، ارتقا و کنترل مرزهای کشور را در یک مسیر مناسب با توجه به همکاریهای سالهای گذشته، ادامه دهیم.
وی تصریح کرد: برای اولین بار یادداشت تفاهم اربعین در طول سالهای اخیر میان وزارت کشور ایران به عنوان مسئول ستاد اربعین و عراق که مسئولیت برگزاری اربعین را دارند به امضا رسید.
آقابابایی گفت: بر اساس این یادداشت درباره مسائلی از جمله مکانیسمهای اجرایی نحوه خروج زائران، نحوه صدور ویزا، نحوه کنترلهای خاص امنیتی در مناطق مرزی و همکاریهای امنیتی مشاورهای در خاک عراق و کنترلهای خاصی که در مسیر تردد زائران ایرانی تفاهماتی صورت گرفت همچنین در خصوص همکاریهای استانداران مرزی 3 گانه ما با استانهای هم مرز کشور عراق، توافقاتی انجام شد.
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به مهمترین محورهای یادداشت تفاهم برگزاری اربعین یادآور شد: براساس تفاهم انجام شده صدور ویزا از یازدهم شهریور در سفارت و کنسولگری عراق در مشهد، اهواز و کرمانشاه آغاز میشود و براساس توافقی که با 12 دفتر سفارت عراق داشتیم، از دوم مهر ماه هم روند صدور ویزا شروع خواهد شد؛ این موضوع به نسبت سالهای قبل پیشرفت قابل ملاحظهای داشته و به نظر میرسد هیچ مشکل خاصی برای صدور ویزا وجود نداشته باشد.
وی درباره فعالسازی مسیر تردد زائران اربعین متذکر شد: دو کشور علاقمند به فعال شدن مرز خسروی در ایام اربعین هستند، این مرز تعطیل نیست، فقط غیرفعال است و تردد به صورت محدود در آن انجام میشود.
دبیر ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: به هر حال با توجه به حوادث و اتفاقات خوبی که در خاک عراق از لحاظ امنیتی و مبارزه با تروریسم صورت گرفته، قرار است اقدام مشترکی انجام شود تا حداکثر بتوانیم مرز خسروی را برای تردد زائرین اربعین بازگشایی کنیم چراکه مرز خسروی نزدیکترین مسیر ورود به بغداد، نجف و کربلا است.
آقابابایی خاطرنشان کرد: موضوعاتی که در یادداشت تفاهم وجود دارد مباحث اجرایی همکاری دو کشور، نحوه تردد زائران و سایر موضوعات نیازمند توافق است.
دبیر ستاد مرکزی اربعین اظهار داشت: لغو روادید برای زائرانی که در مراسم اربعین شرکت میکنند از سوی وزارت امور خارجه پیگیری میشود.
انتهای پیام/
بسم الله از ما. اجازه از شما.
ایشاالله اربعین پیاده کربلا...