عبدالله رضیان عضو کمیسیون صنایع و معدن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مشکلات بانکداری و نحوه تسهیلات دهی به بنگاه های تولیدی گفت: تولید در کشور ما یک چالش ساختاری بوده و مشکلات مالیات،نظام بانکی و بیمه ای که از گذشته وجود داشته موجب شده تا تولیدکنندگان با معضلات مختلفی دست و پنجه نرم کنند.
وی افزود: در این خصوص هیچ گونه اصلاحی صورت نگرفته و همین امر موجب شده تا رکود جدی در صنعت رخ دهد و قسمت عمده رکود نداشتم سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است و بدلیل وجود برخی مشکلات در روند اعطای و بازپرداخت تسهیلات مانع از رونق تولید شده است.
عضو کمیسیون صنایع و معدن مجلس با اشاره به برخی مشکلات که بانکداری در راه تولید ایجاد کرده است، بیان کرد: اخذ سود مرکب، جریمه دیر کرد در بازپرداخت تسهیلات و امثال اینها عاملی بازدارنده که میل به استفاده از این تسهیلات را بیشتر کرده، ضمن اینکه واحدهای تولیدی که از آن بهره برده اند را نیز با مشکل مواجه کرده است.
رضیان تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده نیز از مقولاتی است که تولید را با موانع جدی روبرو ساخته و اصلاح این قانون بزودی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی در پایان بیان کرد: در نیمه دوم سال جاری طرح اصلاح قانون بانکداری در مجلس بررسی خواهد شد و امیدواریم با اصلاح آن، روند اعطای تسهیلات بهبود یافته و تولید رونق گیرد.
انتهای پیام/