گفتنی است پس از تصویب کلیات این طرح، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح را به کمیسیون مربوطه ارجاع میدهیم تا پس از بررسیهای لازم و رفع ایرادات و اعمال نظر نمایندگان در صحن علنی مجلس بررسی شود.
شایان ذکر است؛ بر اساس تصویب این طرح در مجلس رئیسجمهور و هر یک از وزرا موظف میشوند در مرداد ماه هر سال بر اساس برنامههای پیشنهاد شده و اخذ رأی وزرا، اسناد و قوانین بالادستی و شاخصههای عملکردی که هیئترئیسه مجلس تعیین میکند، گزارش عملکرد سال گذشته و برنامه سال آینده خود را به صورت کمی و مقایسهای به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه بنده مخالف طرح مزبور هستم، اظهار داشت: متاسفانه برخی نمایندگان ابزارهای نظارتی مختلف خود چون استیضاح، سوال و تحقیق و تفحص را کنار میگذارند و با مطرح کردن چنین طرحهایی که صرفا نمایشی و دوربینی است، صرفا به مراحل بوروکراسی اضافه میکنند.
وی با اشاره به اینکه این طرح خاصیتی ندارد و فقط وقت نمایندهها و دولت را میگیرد، ادامه داد: نکته مهمتر در این باره آن است که ما راهی برای راستیآزمایی گزارشهای دولت و وزرا نداریم و مشخص نمیشود که کدام یک از آمار و اظهارات آنان درست و کدام یک غلط است.
ذوالنور با بیان اینکه برخی از وزرا با لابیگری رأی نمایندگان را عوض میکنند، اظهار داشت: متأسفانه بارها دیدهایم همان نمایندههایی که علیه وزیری سوال کردند یا خواستار تحقیق و تفحص بودند، به راحتی نظرشان را عوض میکنند چرا که معاونان و نزدیکان آن وزیر پیش از طرح سوال به مجلس میآیند و برخی از نمایندهها را از طرح سوال منصرف میکنند.
نماینده مردم قم با تأکید بر اینکه هیئت رئیسه مجلس باید همت بیشتری برای طرح سوالهای نمایندگان در صحن علنی مجلس داشته باشد، گفت: در طول چند دوره اخیر مجلس تاکنون نمایندگان تقاضای حدود 400 تحقیق و تفحص را داشتند اما فقط چند مورد محدود مطرح شده و لازم است این رویه تغییر کند.
انتهای پیام/