افغانستان در سال ۲۰۰۲ با آمدن اولین شرکت تلفنی سیار افغان بیسیم AWCC وارد انقلاب دیجیتالی شده و در امتداد این کاروان پرشتاب در حرکت افتاد.
پس از آن سه شرکت خصوصی و دو شرکت دولتی دیگر نیز وارد بازار ارتباطات افغانستان شدند و اینک به شمول شرکتهای مخابراتی و ارتباطی خصوصی: افغان بیسیم، روشن، اتصالات و ام تی ان؛ دو شرکت دولتی مخابراتی و ارتباطی افغان تله کام و سلام در افغانستان فعالیت دارند.
به گفته عزيزی به شركتهای خصوصي و دولتي جواز داديم و قرار است تا ۲۰۲۰ ميلادي ۵۰% شهروندان افغانستان را آنلاين داشته باشيم و تاكنون افغانستان به استثنای چین با تمام کشورهای همسایه از یک ویا دو نقطه از طریق فایبر نوری وصل است و رنگ جنوب، مرکز و شمال کشور که قرار است به رنگ حلقوی وصل شوند نیز زیرکار بوده و در برخی ولایات تکمیل شده است.
وی افزود: براي سرتاسري شدن خدماتی مخابراتي نياز است كه سياست را از تخنيك جدا كنيم و بايد سرمايهگذاری بيشتری صورت بگیرد. عزيزي در ادامه میگويد كه ما در تلاش هستيم تا پل ارتباط شهروندان با شركتها باشيم و براي حل و شنيدن مشكلات شهروندان ۲ كود ساختيم ۹۹۸ و ۹۹۹ که با داير كردن اين شماره ها مشكلات خود را درج كنند؛ ما بعد از بررسي و ديدن با شركت ها؛ از طريق قانون از ۳ مرحله پيش ميرويم: تنبیه، توصيه، جريمه.
به گفته مسئولان وزارت مخابرات و تکنولوژی مخابراتی؛ هم اکنون نزدیک به چهارونیم میلیون نفر در افغانستان مستقیما از تکنالوژی مخابراتی موبایل استفاده میکنند و بیش از ۹۰ % ساحات مسکونی کشور زیر پوشش خدمات موبایل قرار گرفته اند.
انجنير سيداحمد سادات معين تخنيكي وزارت مخابرات ميگويد: افغانستان در مدت زمان اندکی تاکنون در سکتور مخابرات و ارتباطات با تمام کشورهای منطقه ای قابل مقایسه است و از برخی کشورهای منطقه جلو نیز قرار گرفته است.
در سال ۲۰۱۷ در حدود ۵۸۹۵ برج مخابراتی در سراسر کشور بشمول شهرها و قریه جات نصب و فعال شده اند.
انتهای پیام/