به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نتایج کنکور مطابق هر سال نیمه مرداد ماه ۹۶ از سوی سازمان سنجش اعلام شد و داوطلبان اکنون در تب و تاب انتخاب رشته هستند، گروه آزمایشی علوم تجربی بیش از سایر رشته ها داوطلب دارد و از طرفی سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی طرفداران زیادی برای ادامه تحصیل دارند به همین دلیل سراغ بررسی ظرفیت یکی از این سه رشته پرطرفدار در کنکور سراسری رفتیم تا داوطلبان بتوانند راحت تر انتخاب رشته کنند.
اگر داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی هستید و به رشته دندانپزشکی علاقه دارید ما برای شما اطلاعات ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی سال ۹۶ را از دفترچه انتخاب رشته گروه علوم تجربی استخراج کرده و آن را با ظرفیت پذیرش این رشته در سالهای گذشته مقایسه کرده ایم.
بررسی دفترچه انتخاب رشته گروه علوم تجربی نشان میدهد که در سال۹۶ تعداد دانشکدههای دندانپزشکی، با تفکیک دانشکدههای روزانه و پردیس خودگردان، ۵۴ واحد است، سال گذشته، پردیس خودگردان دانشگاه ارومیه در رشته دندانپزشکی دانشجو نپذیرفت، اما امسال، دانشگاه علومپزشکی شیراز وضعیتی این چنین دارد، همچنین امسال از بین دانشگاههای علومپزشکی پذیرنده دانشجوی دندانپزشکی، نامی از دانشگاه ایران به چشم نمیخورد.
ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی سال ۹۶ که امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظر گرفته در مجموع، با احتساب ظرفیت مازاد و پردیسهای خودگردان ۱۳۸۲ نفر است که نسبت به سال ۹۵، ۱۷۴ نفر کاهش یافته است همچنین ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی در پردیس خودگردان دانشکدههای مختلف ۲۴۵ نفر است که نسبت به سال گذشته، ۷۹ نفر کاهش یافته است.
در سال ۹۶ نیز مانند دو سال گذشته، سهمیه جنسیتی در پذیرش رشته دندانپزشکی اعمال شد البته در ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی در پردیس خودگردان، سهمیه جداگانهای برای دختران و پسران تعریف نشده بود و به استثناء دانشگاه علومپزشکی ارتش که تنها دانشجوی مرد میپذیرد، سهمیه زن و مرد تمام دانشکدههای دندانپزشکی برابر است.
از سال ۹۴ و به استناد قانون مجلس شورای اسلامی ۳۰درصد رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بر حسب نیاز به استانها (سهمیه بومی) اختصاص یافت که این سهمیه به شکل کد رشته جدا از سهمیه آزاد، در دفترچه انتخاب رشته درج شده بود. در سال نود و شش، ۲۳۶ دانشجو به عنوان سهمیه بومی در رشته دندانپزشکی جذب خواهند شد. این ظرفیت در سال گذشته ۲۶۶ نفر بود.
سال جاری، بورسیه ارتش به دوازده نفر مرد، بورسیه نیروی انتظامی به ۴ نفر مرد و سهمیه سپاه پاسداران به ۴ نفر مرد اختصاص پیدا کرده که محل تحصیل همه آنان دانشگاه علومپزشکی ارتش تعیین شده است.
مقایسه ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی در دانشکدههای مختلف نشان میدهد دانشکده دندانپزشکی اصفهان با ۸۶ نفر ( ۴۲ نفر روزانه و۲۶ نفر خودگردان و ۱۸ نفر بومی) بیشترین آمار پذیرش رشته دندانپزشکی را دارد و پس از آن، دانشکده دندانپزشکی مشهد با ۸۲ نفر (۴۲ نفر روزانه، ۲۴ نفر خودگردان و ۱۶ نفر سهمیه بومی) در رتبه دوم و دانشکده دندانپزشکی شیراز با ۶۶ نفر (۵۸ نفر روزانه و ۸ نفر سهمیه بومی) در رتبههای بعدی هستند. کمترین میزان پذیرش دانشجو را هم دانشکده دندانپزشکی شهرکرد با پذیرش ۱۲ دانشجو و پس از آن ایلام با پذیرش ۲۲دانشجو دارا است.
در سال تحصیلی ۹۷-۹۶، برای اولین بار یک رشته جدید در حوزه پیرادندانپزشکی تعریف شده است؛ تکنولوژی رادیولوژی دهان، فک و صورت، که از میان داوطلبین بومی و صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، با انجام مصاحبه در مقطع کاردانی دانشجو میپذیرد. این رشته تنها در فهرست دانشگاه علومپزشکی همدان، با ظرفیت ۱۵ نفر زن و مرد در نیمسال دوم و روزانه، بدون تعهد واگذاری خوابگاه درج شده است.
در سال تحصیلی جاری، دانشگاه علومپزشکی شیراز، تنها دانشگاهی است که در رشته دندانپزشکی ظرفیت مازاد اعلام کرده است که این میزان ۴ نفر است.
دانشگاه علومپزشکی ارومیه، انتقال دانشجو به استانهای همجوار در رشته دندانپزشکی و همچنین پزشکی و داروسازی را ممنوع اعلام کرده است.
دانشکدههای دندانپزشکی بابل و همدان اعلام کردهاند تعهدی در قبال ارائه خوابگاه ندارند همچنین دانشکده دندانپزشکی خرم آباد با محدودیت خوابگاه مواجه است.
دانشکده دندانپزشکی بجنورد اعلام کرده است دانشجویانی را که با سهمیه ۳۰ درصد بومی در این دانشکده پذیرفته شدهاند برای انجام تعهدات، منحصراً در مناطق محروم استان و براساس رتبه قبولی در آزمون سراسری و نیاز معاونت بهداشتی توزیع میکند.
در سال ۹۶ ، از میان داوطلبین بومی، ۶۸ نفر در رشته کاردانی تکنسین سلامت دهان، براساس سوابق تحصیلی و با انجام مصاحبه به شرح زیر در دانشگاههای علومپزشکی جذب میشوند:
۱۵در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علومپزشکی بندرعباس، نیمسال دوم
۱۰ نفر مرد با بورسیه ارتش در دانشگاه علومپزشکی ارتش، نیمسال دوم
۵ نفر زن و مرد در دانشگاه علومپزشکی بقیهالله تهران، نیمسال دوم، پذیرش از میان اعضای رسمی ناجا و وزارت دفاع با گواهی عضویت رسمی
۱ ۸ نفر زن و مرد بومی، دانشگاه علومپزشکی زاهدان، نیمسال دوم
۲۰ نفر زن و مرد، دانشگاه علومپزشکی ایرانشهر، با ممنوعیت نقل و انتقال
انتهای پیام/
ميخواستم بدونم شرايط قبولي بومي دندانپزشكي چيه؟!
چند سال بايد خدمت كنيم؟!