وی با بیان اینکه آنفلونزای مرغی پرندگان در یکی از روستاهای فیروزکوه یا دماوند تایید شده است، افزود: مسئولان دامپزشکی این شهرها نیز اعلام کردند که تلفات طیور در این مناطق مربوط خریداری مرغ بومی مازندران است که این ادعا بدون سند و مدرک ، مستند و قابل قبول نیست.
رضوانی با بیان اینکه از اواسط شهریور امسال مهاجرت پرندگان زمستان گذران به تالابها و آبگیرهای استان آغاز شده است، افزود: به دلیل ادامه حضور پرندگان مهاجر در استان تلاش بر این است که از عرضه پرندگان بومی و مهاجر در بازارهای روز و محلی جلوگیری شود.
رییس دامپزشکی مازندران گفت: احتمال انتقال آلودگی از پرندگان مهاجر به طیور بومی در بازارهای روز و محلی وجود دارد به همین دلیل تا زمان حضور پرندگان مهاجر، پرورش دهندگان از هر گونه عرضه و جابجایی طیور باید خودداری کنند.
وی با بیان اینکه تقاضا برای مصرف طیور سنتی مانند اردک و غاز روزهای پایانی سال در استان افزایش مییابد از مردم خواست گوشت طیور مورد نیاز را از مراکز مورد تائید دامپزشکی و فروشگاههای مجاز تهیه کنند.
همه ساله در آستانه فصل سرد سال ۱۵۰ گونه از پرندگان مهاجر از اقصی نقاط ایران و سیبری با جمعیت حدود ۱.۵ میلیون بال به آبگیر و آببندانهای مازندران سفر میکنند که طبق آمار سازمان محیط زیست حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد از این پرندگان از سوی شکارچیان دارای پروانه و غیرمجاز شکار میشوند.
انتهای پیام/آ