سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون اول قوه قضائیه در نشست هم‌اندیشی بسیج حقوقدانان:

ظرفیت‌های جدید نیروهای حزب‌اللهی و بسیج شناسایی شود

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای گفت: برای جذب ظرفیت‌های جدید باید نیرو‌های حزب‌اللهی و دلسوزان به اسلام شناسایی و طریق استفاده از آنان ارائه شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛‌ حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در نشست هم‌اندیشی نخبگان حقوقی و شورای عالی سازمان بسیج حقوقدانان که امروز(چهارشنبه) ضمن خوشامدگویی و گرامیداشت روز خبرنگار اظهار داشت: ما امروز زیر پرچم ولی فقیه حکیم، عاقل، شجاع، مدیر و موید از ناحیه پروردگار و امام زمان(عج) زندگی می‌کنیم و عاجزم که چگونه خدا را بخاطر این نعمت سپاس گویم.

وی ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی ایران باید عاری از هرگونه فساد و کژی و تبلور اسمش یعنی نظام اسلامی باشد و ان‌شاءالله در این مسیر تلاش کنیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با تاکید بر اهمیت کارآمدی، اعتماد مردم به نظام و مردمی بودن نظام، گفت: اگر تلقی شود نظام جمهوری اسلامی ایران کارآمد نیست و نمی‌تواند مسایل جامعه را حل کند و پاسخگو باشد، یک آسیب خواهد بود و باید روز به روز اعتماد مردم به نظام و مردمی بودن آن ارتقا یابد. اگر خدای نکرده این بُعد از نظام و طرفداری از محرومان کمرنگ شد، با مشکل مواجه می‌شویم.

معاون اول دستگاه قضا با طرح این سئوال که چگونه می‌توان به فکر مردم بود، افزود: طبق آموزه‌های دینی، ما برای همه مردم دنیا دعا می‌کنیم و اگر اتفاقی در گوشه‌ای از جهان رخ دهد متاثر می‌شویم.

وی با اشاره به خصوصیت اثرگذاری بسیج، تصریح کرد: از جمله خصوصیات بسیج این است که اثرگذار بر محیط است و محیط را تغییر می‌دهد، از محیط رنگ نمی‌گیرد و اثرپذیر نیست.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه بسیج پیشتاز است و نه تابع، گفت: کسی روی مین می‌رود که خطرپذیر و پیشرو است و توقعی جز انجام وظیفه ندارد. از جمله خصوصیات بسیج این است که به کمیت و امکانات نگاه نمی‌کند که ما این موضوع را در طول این چهل سال دیده‌ایم.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه باید ظرفیت‌ها در کشور شناسایی و روش‌های استفاده از آن ظرفیت‌ها مشخص شود، تصریح کرد: ما باید بدانیم چه ظرفیت‌هایی در بین نیرو‌های دلسوز، ارزشی و طرفدار ولایت کشور وجود دارد تا از آن‌ها استفاده کنیم و کشور را در مسیر پیشرفت حرکت دهیم. 

وی با بیان اینکه باید در نظام جمهوری اسلامی ایران دستگاه قضایی مقتدر، مستقل و کارآمد داشته باشیم خاطر نشان کرد: برای تداوم نظام اسلامی داشتن چنین دستگاه قضایی فوق‌العاده مؤثر است اگر این قوه مقتدر و کارآمد باشد می‌تواند نقش اساسی در نظام جمهوری اسلامی ایران ایفا کند البته این را هم باید بگوییم که در حال حاضر در برخی از بخش‌ها نتوانسته‌ایم مستقل باشیم و نقص وجود دارد، اما باید ببینیم که چگونه می‌شود وضعیت را در جهت رفع چنین مواردی ارتقا داد.

 حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به اطاله دادرسی‌ها گفت: باید مشخص کنیم حد معقول دادرسی کجاست و باید این مسائل برای مردم روشن و تبیین شود.

وی تأکید کرد: باید بررسی کنیم امروز بانک‌ها و سایر دستگاه‌ها که نیاز به کارشناسی دارند، با چه مشکلی مواجه هستند. بسیاری از دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و مردم نمی‌توانند هزینه کارشناسی را فراهم کنند و بعضا از این امر صرفنظر می‌کنند.

معاون اول قوه قضائیه افزود: گاهی با اعتراض، چندین بار کارشناسی صورت می‌گیرد و بعضا اختلاف فاحش بین کارشناسی‌های صورت گرفته وجود دارد. مثلا در پرونده نفتی در ساختمان غرب تهران در یک هفته ۳ بار کارشناسی توسط کارشناسان معروف صورت گرفت که یک بار ۷۴۰ میلیارد، یک بار، هزار و ۷۰۰ میلیارد و برای سومین بار ۸ هزار میلیارد کارشناسی شد و تفاوت‌های فوق‌العاده فاحشی وجود داشت که این مساله رسیدگی‌ها را طولانی می‌کند.

سخنگوی دستگاه قضا با طرح این سئوال که از تشدید مجازات چه توقعی داریم، گفت: در خصوص اخلال در نظام اقتصادی کشور ماده یک این قانون این مساله را تعریف و مجازات آن را تا اعدام پیش برده است؛ یعنی مفسد فی الارض به اعدام محکوم می‌شود؛ آیا ما فقط با تشدید مجازات می‌خواهیم جلوی برخی جرایم را بگیریم؟ ما از مجازات مواد مخدر چه تاثیری می‌خواهیم بگیریم؟ بگوییم چون اعدام جواب نداده، آن را برداریم؟ باید بررسی و آسیب شناسی کنیم که چقدر کار باید روی این مساله صورت می‌گرفت و نگرفته تا جرایم مواد مخدر کاهش یابد؛ ۲۰ کار باید می‌کردیم و نکرده‌ایم و حال می‌گوییم اعدام نباشد؟ یک جهت را فقط لحاظ نکنیم؛ من در مورد آثار مثبت و منفی این قضیه قضاوت نمی‌کنم؛ اما باید بررسی کنیم تا دو سال دیگر نگوییم این کار را کردیم بدتر شد. صد کیلو کراک و هروئین و ۲ تن تریاک کشف می‌کنند؛ این میزان مواد مخدر اگر توزیع شود، ببینید چه تعداد افراد درگیر و چه تعداد خانواده‌ها از هم می‌پاشد؟ بسیار خوب؛ می‌گوییم اعدام کاهش یابد؛ اما چه چیزی باید جایگزین آن کنیم؟ روی این مسائل باید مطالعه کرد.

معاون اول قوه قضائیه در پایان گفت: قوه قضائیه در همکاری با بسیج هیچگونه منعی ندارد؛ اما برای یافتن راه‌ها و روش‌های همکاری باید معاضدت بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام/

علت طولانی شدن پرونده‌ها مسئله کارشناسی است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.