ظریف وزیر امور خارجه در خصوص آزادی زندانیان ایرانی در زندان های ترکمنستان اظهار داشت: در این زمینه تلاش می کنیم ولی متاسفانه هر روز دولت ترکمنستان زندانی می گیرد و در این زمینه لازم است با نیروی انتظامی و مرزبانی همکاری کنیم تا مانند کاری که برای ممانعت از خروج مواد مخدر در زمان حج انجام شود که البته با مقداری سرمایه گذاری این امکان وجود دارد و با سردار اشتری نیز جلساتی را برگزار کرده ایم.
وی افزود: در 4 سال اخیر، 300 نفر را آزاد کردیم ولی باز هم تعداد زیادی از ایرانیان آنجا دستگیر شده اند که البته توافق برای تبادل محکومین انجام شده است.
ظریف با بیان اینکه در برنامه خود برای دولت دوازدهم دو ابر اولویت را برای وزارت خارجه تعریف کرده ایم، تصریح کرد: ضمن مراقبت از برجام، باید مانع از این شویم که آمریکایی ها دستاوردهای ما را از توافق هسته ای کاهش دهند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: باید مانع شویم از اینکه آمریکا برای بدعهدی های خود هزینه نپردازد و همچنین مانع از این شویم که آمریکا هزینه های سیاسی و اقتصادی نقض برجام را به گردن ما بیندازد که این هدف مخصوصاً با فضاسازی هایی که در کشور ایجاد می شود، وقت زیادی را از ما می گیرد.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی ما بحث مسائل منطقه ای و اقتصادی در وزارت خارجه است، ادامه داد: برای این دو بخش هم در وزارت خارجه و هم در بیرون از وزارت خارجه باید اقداماتی انجام شود.
ظریف تصریح کرد: در بیرون از وزارت خارجه باید مشخص شود که آیا وزارت خارجه مسئول روابط خارجی در حوزه اقتصاد و سایر حوزه ها است یا خیر؟ هیچ ادعایی بر انحصار روابط خارجی نداریم، اما بر مسئولیت روابط خارجی ادعا داریم و باید با هماهنگی وزارت خارجه اقدامات اقتصادی انجام شود تا با توجه به منافع ملی مانع از به وجود آمدن رقابت های بی مورد بین بنگاه های ایرانی در خارج از کشور شویم.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه برای انجام وظیفه در وزارت خارجه دو نیاز وجود دارد، گفت: یکی از نیازها، نیاز تقنینی است که در برنامه ششم یک بند به آن اضافه شد و بر این اساس وزارت خارجه مسئول هماهنگی روابط خارجی است، فرهنگ هماهنگی در دستگاه های دولت و دستگاه های حاکمیتی خارج از دولت باید بپذیرد که مسئولیت روابط خارجی با وزارت خارجه است.
وی با بیان اینکه نیاز بعدی، نیاز بودجه ای است، گفت: دیپلمات های ما هم تعداد و همه امکاناتشان در بسیاری از نمایندگی ها کمتر از نمایندگان سایر دستگاه ها است، حدود 140 نمایندگی داریم ولی امکانات ما در شأن ظرفیت هایی که ما باید پر کنیم، دیده نشده است.
ظریف با بیان اینکه در بسیاری از نمایندگی ها یک سفیر و یک کاردار داریم، گفت: کشورها را طبقه بندی کرده ایم ولی در کشورهای کوچک هم باید حضور داشته باشیم که در خیلی از جاها نتوانسته ایم نمایندگی داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه مراسم تحلیف نشانه ای از اقتدار نظام بود و از همه جای دنیا به طور متوازن برای اولین بار بعد از انقلاب 27 نماینده سطح بالای اروپایی، به ایران آمدند، گفت: تعداد قابل توجهی از آمریکا، آفریقا و آسیا با ایران سفر کردند و این یک شرایط ویژه است و به حضور ما نیاز دارند.
وی با بیان اینکه ساختار وزارت خارجه را تغییر داده ایم، گفت: دو هفته است که بعد از حدود یک سال مطالعه در ساختار وزارت خارجه تغییراتی را ایجاد کرده ایم تا دستور برنامه پنجم و خواست مجلس محقق شود، علی رغم اضافه کردن معاونت اقتصادی به وزارت خارجه، 6 معاون وزارت خارجه به 5 معاون کاهش یافته است.
ظریف با بیان اینکه در وزارت خارجه هیچگاه رسم نداشته ایم که بر بودجه دولت، هزینه ای تحمیل شود، گفت: برنامه های اقتصادی وزارت خارجه برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و اقتصاد مقاومتی پیگیری می شود.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه ضمن تمرکز بر معاونت اقتصادی سیاسی گفت: وزارت خارجه همزمان که یک دستگاه سیاسی- امنیتی است، اولویت خود را پیشبرد دیپلماسی اقتصادی تعریف می کند، ولی نمی توان جنس وزارت خارجه را تغییر داد.
انتهای پیام/