وی گفت: هر دریافتی به هر میزانی توسط هر کسی و در هر سطحی خارج از صندوق بیمارستانهای دولتی و خصوصی غیر قانونی و به نوعی کلاهبرداری است که باید همه نسبت به این موضوع هوشیار باشند.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص سیاستگذاری موضوع کنکور گفت: این سیاستگذاری به حوزه سلامت و حوزههای اجتماعی مربوط میشود به طوری که امسال در گروه ریاضی 137 هزار نفر کنکور دادهاند و 235 هزار نفر فقط در دانشگاههای دولتی ظرفیت داریم و حدود 100 هزار صندلی خالی در این گروه مشاهده میشود.
وی اظهار کرد: در گروه علوم انسانی 167 هزار نفر شرکت کننده داشتیم، 310 هزار ظرفیت دانشگاههای دولتی و در نتیجه 140 هزار صندلی خالی داریم که این موضوع به دلیل تغییر هرم سنی جمعیت است.
حریرچی بیان کرد: در گروه علوم تجربی 518 هزار نفر شرکت کننده داریم و ظرفیت پذیرش 154 هزار نفر است که در این میان حدود 5 هزار نفر پزشکی و در مجموع 8 هزار نفر در داروسازی، دندانپزشکی و پزشکی پذیرفته میشوند که شاهد استقبال جامعه در رشتههای پزشکی و رشتههای علوم تجربی هستیم و استقبال از رشتههای پزشکی و کارشناسی علوم تجربی نقاط ضعف و قوتی برای حوزه سلامت دارد که باید برای آن برنامه داشت.
وی گفت: طبق گفتههای سازمان نظام پزشکی کشور 15 هزار پزشک داریم و بعد از فارغ التحصیلی تنها یک بار سازمان نظام پزشکی مراجعه کردهاند که جای تامل دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: این 15 هزار نفر یا به دلیل خروج از کشور، عدم علاقه و برآورده نشدن انتظارات مشغول به ارائه خدمت نشدهاند که با توجه به هزینه کرد جامعه و ملی و دولتی باید تمهیداتی را برای این آمار در نظر داشت.
وی اظهار کرد: در کشور ما ترجیحات خانوادگی در انتخاب رشته تاثیر گذار است اما در کشورهای پیشرفته پزشکان درآمد متوسط و متوسط به بالا دارند و در حدود 9 الی 10 درصد تولید نا خالص ملی به حوزه سلامت اختصاص دارد و تصور پزشکان درآمدهای هنگفت نیست.
حریرچی بیان کرد: ۱۰ درصد درآمد ناخالص ملی در کشورهای اروپایی مربوط به حوزه بهداشت و درمان است که در آن پزشکان جزو دهک ۶ و ۷ هستند و این در حالی است که در کشور آمریکا این میزان بالای ۱۸ درصد بوده و پزشکان جزو دهک ۱۰ محسوب میشوند.
وی درباره اینکه چند درصد از درآمد ناخالص ملی به حوزه بهداشت و درمان باید اختصاص پیدا کند و گروههای پزشکی از لحاظ درآمد چه جایگاهی دارند، تصریح کرد: بر اساس علایق و ترجیحات افراد جامعه خانواده و مجموعه بافت سیاسی و اجتماعی کشور تصمیمات در خصوص مسائل مختلف گرفته میشود که در آن عملکرد تاریخ معاصر کشور نیز بی تأثیر نیست.
سخنگوى وزارت بهداشت درباره تجمع پرستاران و تصميمات روز گذشته در اين خصوص گفت: افراد مختلفى از وزارت بهداشت و گروه هاى ذينفع در اين جلسه شركت كردند که موضوع براى افراد مشخص و تفاهمى حاصل شد و قرار شد اين تفاهم كه در اصفهان به توافق رسيده بود با كنترل معيارها انجام شود.
وی بیان کرد: ما از نظر كارشناسى استقبال مى كنيم، اما درخواست ما اين است كه به صورت جلسه حضورى يا مكتوب به بحث و تفاهم بپردازيم که هر تصميمى ممكن است رضايت يا عدم رضايت گروه هاى مختلف را به دنبال داشته باشد و هدف از ايجاد نظام سلامت و وزارت بهداشت، بالا بردن سلامت مردم است و در نتيجه همه سياست ها بايد در اين راستا انجام شود.
حریرچی درباره موضوع پرستاری گفت: قسمت عمده اى از سو تفاهمات در اين خصوص رفع شده که از طريق كنكور افراد جذب وزارت بهداشت شده و آموزش هاى لازم به آنها داده مى شود که در ادامه از امكانات بالينى بيمارستان ها نيز براى آموزش استفاده مى شود و تعداد واحدها و چگونگی ارزشیابیها مطابق گذشته است.
وی اظهار کرد: بايد به دو موضوع در زمینه پرستاری توجه كرد، اول اينكه ما در كشور كمبود پزشك و پرستار داريم و دوم اينكه كادر فعلى تحت فشار هستند و بيش از اندازه كار مى كنند و ما نمى توانيم دست روى دست بگذاريم تا مردم در خيلى از شهرها در تامين خدمات تخصصى و پزشكى و پرستارى دچار مشكل باشند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: جلسهای به صورت مستقل با افراد وزارتخانه و گروههای ذینفع تشکیل و توافقات خوبی حاصل شده است که این تفاهمهای به دست آمده همان است که در مجلس، سازمان نظامپرستاری و معاونتهای مختلف به آنها رسیدهایم و در این جلسه تأکید زیادی بر اجرای مصوبات اصفهان در اردیبهشت سال ۹۴ شده تا با آن معیارها کارها انجام شود.
حریرچی تأکید کرد: اگر ما نسبت به تخت و جمعیت معیارهایی را در حوزه سلامت بسنجیم جامعه پرستاری بیش از اندازه مجبور به کار هستند بطوریکه در برخی از شهرها ما مشکل تأمین خدمات تخصصی و پزشکی داریم و باید نیروی لازم را تأمین کنیم.
وی ادامه داد: در بحث سطحبندی بیمارستانها باید بگویم که برای انجام این کار باید عواملی، چون نسبت بیماردهی مردم و میزان بستری شدن آنها را در بیمارستانها بسنجیم که در این مسئله باید میزان درآمد ناخالص ملی و شیوع بیماریهای عفونی را بررسی کنیم که در سطحبندی بیمارستانها فاصله رسیدن افراد به بیمارستانها و گرفتن خدمات مسئله مهمی است و این کار از برنامه چهارم اجباری بوده و سازمان برنامه سطحبندی را شروع کرده به طوریکه در برنامه چهارم و پنجم در وزارت بهداشت برای گروههای مختلف و بخشهای دولتی خصوصی و خیریه این کار را شروع کرده است.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: سطحبندی نشان میدهد که در آینده کشور به چه میزانی تخت نیازمند است و توزیع آن در بخشهای مختلف چقدر است، همچنین چه اصلاحاتی باید در بخش توزیع انجام شود و نزدیک به یک سال است که مطالعات کار مربوط به سطحبندی انجام شده تا الگوی درمانی افق ۱۴۰۴ در یک ماه آینده رونمایی شود که بر اساس آن اقدامات لازم صورت میگیرد.
وی درباره برنامه هاى وزارت بهداشت در خصوص مراسم حج گفت: هشتاد هزار نفر از مردم در کشور دیگرى براى حج مى روند و رده سنى افراد هم بالاست و شرایط اسکان نیز در برخى موارد دشوار است و در نتیجه سالیانه برنامه ویژه اى براى حجاج انجام مى شود.
حریرچی بیان کرد: قبل از رفتن حجاج طبق پروتکل مشخص از نظر واکسیناسیون و معاینات جسمى انجام مى شود و با توجه به بیمارى هاى احتمالى موجود در کشور مقصد، آموزشها و پیشگیرىها انجام مى شود و افراد بعد از معاینه و شناسایى افراد در معرض خطر، پروتکل هاى خاصى براى این افراد وجود دارد که حتى براى چکاپ هم مراجعه کنند.
وی افزود: برخى بیمارىها مثل آنفولانزا و سرماخوردگى به دلیل تراکم بالاى افراد در یک محل و خستگى زیاد ممکن است اتفاق بیفتد که در همین راستا وزارت بهداشت آموزشهای لازم را به مدیران کاروانها و ارائهدهندگان خدمات بهداشتی و درمانی در فرودگاهها و حتی هواپیما انجام داده و در زمان برگشت نیز پزشکان و نیروهاى بهداشت مستقر خواهند شد که توصیه مى شود حجاج به آموزش هاى پزشکى و بهداشتى توجه کنند.
وی گفت: هماهنگیهای خوبی با طرف عربستانی در خصوص ایجاد مراکز بهداشتی و استفاده از خدمات آنها در شهرهای مختلف عربستان انجام شده بطوریکه با طرف سعودی در خصوص سوانح و حوادث مختلف برنامهریزیهای خوبی انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: علیرغم انجام واکسیناسیون ممکن است برخی بیماریهای عفونی وجود داشته باشد که در فرودگاه آنها شناسایی و در این خصوص آموزشهای لازم انجام شده است و مردم نگران این موضوع نباشند و فقط دستورات بهداشتی را رعایت کنند.
انتهای پیام/