وی افزود: در مورد دندانهای جلویی این امکان وجود دارد که فرد با دقت باشد و تحلیل لثه را مشاهده کند اما در مورد دندانهای آسیاب و دندانهای خلفی، تشخیص مشکل است. بهتر است افراد، هنگام مراجعه دورهای (هر شش ماه یکبار) به دندانپزشک، از او بخواهند تحلیل لثه در دندانهای خلفی را هم مورد بررسی قرار دهد.
این متخصص جراحی لثه در خصوص مراقبتهای دندانی در سالمندان اظهارکرد: چند نکته در مورد سالمندان داریم چون عمده این افراد دندان ندارند، از دست دندان متحرک استفاده میکنند، دست دندان در گذر زمان، فیکس بودن با دهان را از دست میدهد و این مساله به لثه ضربه میزند. به همین علت این افراد باید به طور دورهای هر چهار تا شش ماه یکبار به متخصص سازنده دست دندان مراجعه کنند تا این مساله اصلاح شود.
وی ادامه داد: بهتر است افراد به سمت ایمپلنت دندانی بروند چراکه ایمپلنت دندانی موجب میشود ضربه دست دندان به استخوان و لثه کمتر شودحتی اگر تعداد ایمپلنت بیشتر باشد ضربهای به استخوان وارد نمیشود .این افراد برای سلامت لثه باید غذاهای حاوی ویتامین A و C میل کنند.استفاده از ماساژ لثه برای این افراد اهمیت دارد. این افراد باید زمانی را به استراحت لثه و استخوان زیرین اختصاص دهند و به طور دائم از دست دندان استفاده نکنند.
کد خدازاده در خصوص مصرف دارو در افراد مسن و تاثیر آن بر خشکی دهان گفت: معمولا این افراد داروهای ضد پرفشاری خون و ضد افسردگی مصرف میکنند که این داروها موجب خشکی دهان میشودکه این عارضه آسیب بیشتری به بافتهای نگهدارنده میزند و این افراد بایدمصرف نوشیدنی داشته باشند چراکه اگر بزاق دهان آنها کم باشد، در طول روز باید از بزاق مصنوعی استفاده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که " آیا التهاب لثه، تحلیل لثه و از دست رفتن دندانها با افزایش سن اتفاق میافتد؟ " افزود: بحث ژنتیک در پوسیدگی دندان بسیار مهم است و برای کسی که مراقبت خوبی داشته در گذر زمان ممکن است تغییرات استخوانی ایجاد شود که در این مساله ماساژ لثه مهم است و قوام غذایی که مصرف میکنیم به استحکام لثه کمک میکند.
این متخصص جراحی لثه با بیان اینکه نحوه استفاده از مسواک اهمیت زیادی دارد، بیان کرد: استفاده نامناسب از مسواک و روش نامناسب مسواک زدن باعث زخم و تحلیل لثه میشودبنابراین باید با کناره مسواک (نه نوک مسواک)، همچنین با انگشت ماساژ داده شود.
وی با تاکید بر اینکه سیگار از مسیرهای مختلف باعث اختلال لثه میشود، اظهارکرد: چیزی که در مورد سیگار اهمیت دارد این است که سیگار باعث مخفی شدن خونریزی از لثه میشود که از علائم مهم التهاب لثه است یعنی فرد سیگاری بیماری لثه دارد اما چون خونریزی از لثه ندارد سیگار حرارت داخل دهان را بالا میبرد که این مساله، زمینه ساز سرطان دهان میشود. سیگار حتی ترمیم را هم مختل میکند.
انتهای پیام/