در این نشست علمی، روی موضوعات مختلف صحی و راه حل بیرون رفت از چالش هایی که فراروی زنان و کودکان قرار دارد، گفتگو شد.
فیروزالدین فیروز؛ وزیر صحت عامه افغانستان در این نشست گفت: خدمات صحی با کیفیت برای همه ما در بعضی حالات حیاتی است.
آقای فیروز افزود: هدف شماره ۳ اهداف توسعه پایدار سازمان مللمتحد (SDG ۳) نیز زندگی سالم و ارتقاء رفاه است و برگزاری چنین نشستهای علمی به ما کمک می کند تا ساحاتی که کمتر به آن توجه صورت گرفته است را شناسایی کنیم.
وزیر صحت علاوه کرد: ما امیدواریم که با همکاران خویش مانند شبکه انکشافی آغاخان و دولت فرانسه بتوانیم راه حل های مناسب را برای حل این مشکلات روی دست بگیریم.
بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، ۹۷ طفل از ۱۰۰۰ طفل در سن کمتر از ۵ سالگی می میرد و در هر دو ساعت یک زن بنا بر مشکلات حاملگی جان خود را از دست میدهد.
وزیر صحت نیز در این نشست گفت: تحقیقی که در سال ۲۰۱۶ ميلادى انجام شده نشان می دهد که از هر ۱۰۰ هزار مادر هنگام زایمان، ۷۰۰ تن آنان جان میدهند.
امراض انتانی، زایمان، شرایط صحی نوزاد و سوء تغذیه بیش از ۵۰ درصد از میزان مرگ و میرها و معلولیتها را در کشور شامل میشود.
وزیر صحت همچنین در حاشیه این نشست به رسانه ها گفت: وضعیت صحی در برخی ساحات افغانستان نسبت به گذشته ها بهبود یافته؛ ولی هنوز هم ۴۰ درصد مردم به خدمات صحی دسترسی ندارند.
وی همچنین افزود: ۴۰ درصد مردم افغانستان از سوء تغذی مزمن رنج می برند و این امر سبب می شود که مادران اولاد سالم به دنیا نیاورند.
وزیر صحت تصریح کرد: حتى در پنجاه درصد ولسوالی ها دسترسى ما محدود شده، با وجود اینکه خدمات و مراکز صحی ما فعال هستند.
گفتنی است که در اين نشست يک روزه که در انستيتيوت طبى فرانسه براى اطفال و مادران، در کابل تدویر یافته بود ۳۰۰ متخصص صحى، مقام هاى حکومتی، نمايندگان کشورهاى کانادا و فرانسه، موسسات غيردولتى ملى و بين المللى و بنیاد آقاخان شرکت کرده بودند.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید