به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، احمد قنبری، جانشین فرماندار خلخال افزود: در سال جاری میزان کشت و تولید خیار در این روستا بیش از سال گذشته بوده و با توجه به استفاده کشاورزان از روش های نوین کشت محصول خیار از جمله روش آبیاری نواری و تامین آب مورد نیاز این محصول پیش بینی می شود تا پایان کار برداشت یک هزار و 350 تن خیار مرغوب از سطح جالیزهای این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی با بیان اینکه با تکمیل عملیات اجرایی پروژه احداث سد معیشتی کشاورزی روستای گورانسراب و بزرگترین قطب تولید محصولات صیفی خلخال، کشت خیار در این روستا در آینده افزایش خواهد یافت، گفت: عملیات اجرایی پروژه سد معیشتی روستای گورانسراب با ظرفیت 250 هزار متر مکعب آب با هدف تامین آب اراضی کشاورزی 135 هکتار پایاب سد از چند سال پیش آغاز و تاکنون برای عملیات خاک برداری این پروژه بیش از 2 میلیارد ریال هزینه شده است.
قنبری اظهار کرد: با تکمیل این پروژه زمینه شغلی برای بیش از 200 نفر از سیفی کاران این روستا فراهم خواهد شد.
وی افزود: برای تکمیل و بهره برداری از این سد و خطوط انتقال آب 28 میلیارد ریال نیاز است که در صورت تامین این سد تکمیل شده و امکان افزایش محصولات کشاورزی روستای گورانسراب به چند برابر فراهم و 160 میلیون ریال در هر هکتار به درآمد کشاورزان جالیزکار این روستا افزوده خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال نیز گفت: امسال 45 هکتار از اراضی مستعد کشاورزی این شهرستان به کشت خیار اختصاص یافته که 35 هکتار آن در روستای گورانسراب واقع شده است.
هادی ذبیحی افزود: محصول خیار و گوجه فرنگی خلخال بدلیل کشت سنتی و ارگانیک و پرهیز کشاورزان در استفاده از کودها و سموم شیمیایی دارای عطر ، بو و طعم خاصی بوده و بیشتر محصول تولیدی مصرف داخل شهرستانی داشته و بخشی از آن نیز در بازارهای شهرهای همسایه خلخال عرضه می شود.
وی گفت: کشت خیار از نیمه دوم اردیبهشت در خلخال آغاز شده و زمان مناسب برداشت آن نیمه دوم مرداد تا پایان شهریور است.
انتهای پیام/ح