سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازگیر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛

شکار بی‌رویه گونه‌های حیات وحش داخلی زیستگاه آن‌ها را تهدید می‌کند/ جولان باندهای قاچاق حیوانات در پایتخت

رئیس محیط زیست استان تهران گفت: شکار بی‌رویه گونه‌های حیات وحش موجب آسیب دیدن زیستگاه آن‌ها می‌شود، چراکه دوام و قوام زیستگاه‌ها به وجود پوشش گیاهی و جانوران مختلف وابسته است.

محمد حسین بازگیر رئیس محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه واردات گونه های مختلف حیات وحش از کشور مبدأ به کشور مقصد نیازمند دریافت مجوز از سوی کنوانسیون ساتیست است؛ اظهار داشت: گونه های مختلف حیوانات وارداتی که در  برخی از مراکز خرید و فروش وجود دارد، باید مجوزهای قانونی را اخذ کرده باشند.

وی ادامه داد: برخی از گونه‌ های مختلف حیات وحش مشمول کنوانسیون ساتیسیت می شوند، یعنی ممکن است منع تجارت بین المللی داشته باشند و در نتیجه باید مجوزهای لازم را از مراجع رسمی کشور مبدأ بگیرند.

بازگیر با بیان اینکه توزیع برخی گونه‌های وارداتی در کشور باید در مکان‌های نگهداری معینی انجام شود، گفت: برای واردات گونه‌های مختلف حیات وحش به کشور باید اقدامات لازم در زمینه گمرک، مسایل پزشکی انجام و مدارک مربوطه طی یک فرآیند مشخص به سازمان محیط زیست ارائه شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ ارگان و سازمانی به تنهایی اقدام به صدور مجوز صادرات و واردات گونه‌های حیات وحش نمی‌کند، افزود: مجوزهای صادرات و واردات گونه‌های مختلف حیات وحش در ایران به صورت متمرکز صادر و از مرکز مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست اخذ می شود.

رئیس محیط زیست استان تهران گفت: مراکز مختلف نگهداری، فروش و نمایش گونه‌های حیات وحش که مجوز رسمی دارند تحت فرآیند مشخص و کنترل شده معاملات خود را انجام می‌دهند.

وی در ادامه افزود: شهر تهران به عنوان منزل و مکانی برای باندهای قاچاق محسوب می‌شود، چرا که بسیاری از گونه‌های مختلف حیات وحش مانند پرندگان و خزندگان که از مبادی غیررسمی و به صورت قاچاق از زیستگاه‌های داخل کشور صید می‌شوند، در این شهر به چشم می‌خورد.

بازگیر با اشاره به صید بی‌رویه برخی از گونه‌ها توسط شکارچیان و آسیب رساندن به زیستگاه‌های آن‌ها تصریح کرد: صید و شکار بی‌رویه گونه‌های مختلف حیات وحش از زیستگاه‌های داخلی موجب بروز مشکلاتی از جمله نابودی گونه‌ها به علت نگهداری نامناسب و محروم ماندن آن‌ها از طبیعت می‌شود و در نتیجه منقرض می‌شوند.

وی در ادامه افزود: با صید و شکار بی‌رویه گونه های حیات وحش، زیستگاه آن‌ها نیز آسیب می‌بیند، چراکه دوام و قوام زیستگاه‌ها به وجود پوشش گیاهی و جانوران مختلف وابسته است.

رئیس محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تهران در ایامی خاص مرکز خرید و فروش غیرمجاز و قاچاق گونه‌های مختلف می شود؛ گفت: گونه‌های مختلفی مانند لاک‌پشت، مار و غیره در اواسط و یا اواخر سال در نقاط مختلفی از شهر تهران جابه‌جا می‌شوند. حتی در مراکز خرید و فروش آکواریوم و ماهی‌های نادر مانند سفره ماهی و گونه‌های کمیاب مانند نخل مرداب به چشم می‌خورد.همچنین خرید و فروش گونه‌های غیرمجاز پرندگان در حاشیه بازار پرندگان شهر تهران و یا با همدستی برخی غرفه‌داران انجام می‌شود.

بازگیر با اشاره به علاقمندی برخی از مردم به خریداری و نگهداری از گونه های خطرناک و مخرب حیات وحش افزود: علاقه بسیاری از افراد جامعه به خریداری و نگهداری از گونه‌های وحشی، این فرصت را برای شکارچیان و قاچاقچیان حیات وحش ایجاد می‌کند تا این گونه ها را به هر طریقی که می‌توانند شکار کنند و با مبالغ بسیار هنگفت بفروشند.

رئیس محیط زیست استان تهران در پایان گفت: در اغلب موارد گونه‌های مختلف حیات وحش بازار هدف شکارچیان و قاچاقچیان داخلی و خارجی است. همچنین واردات این گونه‌های غیرمجاز  می‌تواند ناقل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز باشد.

انتهای پیام/

گونه‌های وارداتی باید از کنوانسیون ساتیسیت مجوز رسمی اخذ کنند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.