سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک شاعر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

آثار جدید به صورت کتاب صوتی منتشر نمی‌شوند

نشر آثاری را که به تازگی در بازار کتاب عرضه می شود، به صورت صوتی در دسترس مخاطبان قرار نمی دهد.

جواد نعمتی شاعر، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره انتشار کتاب‌های صوتی گفت: تولید کتاب‌های صوتی از کتاب‌هایی که در واقع مدعی ندارد؛ یعنی رمان و داستان شروع شد. پس از آن کتاب‌هایی که یک تا دو سال از انتشارشان می‌گذشت، توسط انتشاراتی‌ها به صورت کتاب‌های صوتی منتشر شد. نشر آثاری را که به تازگی در بازار کتاب عرضه می شود، به صورت صوتی در دسترس مخاطبان قرار نمی‌دهد.

او افزود: نشر سعی می‌کند کتاب‌هایی را که از دور خارج شده است و تازگی لازم را ندارد، به صورت صوتی منتشر کند. مردم کتابخوان عاشق مطالعه کتاب هستند. شاید تا کنون بیست رمان صوتی را گوش دادم. هم اکنون کتاب های صوتی در مورد شعر این‌گونه نیست. شاعران دوست دارند کتاب های صوتی آنها با صدای خودشان منتشر شود. به نظرم در هنگام گوش دادن به یک کتاب صوتی شخص سومی وارد می شود؛ وقتی خودت کتابی را مطالعه می‌کنی خودت و شخصیت‌های داستان هستید. وقتی کتاب صوتی را می شنوی، یک شخص سوم وارد می‌شود.

این شاعر با اشاره به مطابقت نکردن انرژی صدای شخصی که کتاب صوتی را می‌خواند با مطالب کتاب در برخی مواقع اظهار داشت: شاید در برخی مواقع شخصی که کتاب صوتی را می‌خواند، نتواند احساس داستان را به خوبی منتقل کند. برخی عاشق این هستند که کتاب دستشان بگیرند. من، خودم کتاب قلعه حیوانات را مطالعه کردم و صوت آن را هم گوش دادم. از مطالعه کتاب بیشتر از گوش دادن صوت آن لذت بردم. شاید کتاب را در مدت 5 ساعت گوش دادم اما مطالعه آن به دلیل مشغله هایم 48 ساعت طول کشید.

نعمتی ادامه داد: هم اکنون کتاب‌هایی که به صورت پی دی اف در سیستم ها و موبایل ها وجود دارد، بیشتر از کتاب‌های صوتی توسط مردم استفاده می شود. آنچه در کتاب‌های صوتی دیده می شود این است که در این نوع کتاب‌ اشعار با موسیقی همراه است. مشخص هست اگر شعری در این شیوه انتشار دیده می‌شود، به دلیل موسیقی همراهش است و در این هنگام شعر برای مخاطب لذت بخش خواهد بود. تاثیر شعر وقتی خوانده می شود، بیشتر از زمانی است که به صورت مکتوب مطالعه می کنیم. چون مردم نمی توانند شعر را آنگونه که شایسته و بایسته است، بخوانند. مخاطب با صدای شعر و آکسان‌گذاری‌های خواننده آن می تواند همذات پنداری کند و معنی آن را بفهمد.

وی با اشاره به از حوصله خارج بودن مطالعه برخی کتاب‌ها بیان کرد: کمدی الهی دانته را به صورت صوتی گوش دادم اما قلعه حیوانات و کوری را مطالعه کردم. به دلیل آنکه برای برخی کتاب ها نمی توانید زمان زیادی بگذارید. یکی شغلش این اجازه را به او نمی دهد که وقت کافی برای مطالعه کتاب بگذارد. یا اینکه محیط کارش کثیف است و در آن محیط نمی‌تواند کتاب را به صورت مکتوب مطالعه کند یا اینکه فرد نمی تواند تمرکز کافی را برای مطالعه کتاب داشته باشد. اما به نظر آنچه در عموم جامعه بیشتر مطالعه می شود، همان صورت مکتوب کتاب است.

 

انتهای پیام/

 

دیدگاه یک شاعر درباره انتشار کتاب صوتی شعر و داستان

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.