هاشمی ادامه داد: در درمان سکته حاد قلبی و مغزی 21 هزار خانواده که گرفتار سکته حاد مغزی و قلبی شده بودند نجات دادیم و درمان یک هزار مورد سکته مغزی که بالاترین آمار را دارد و بیشتر افراد بین 30 تا 50 سال گرفتار آن میشوند بسیار کار ارزندهای است.
وزیر بهداشت ضمن قدردانی از انجمنهای قلب و مغز گفت: کاش همان طور که انجمن قلب و انجمن مغز و اعصاب با ما همکاری کردند سایر انجمنها نیز در طول این چهار سال همانگونه عمل میکردند؛ برخی انجمنها همکاری کردند اما برخی فقط به فکر خودشان بودند اما باید بدانیم که هیچ خدماتی بالاتر از دستگیری از بیماران نیست.
وزیر بهداشت عنوان کرد: نتایج مثبت عملکرد در زمینه درمان سکته حاد قلبی و مغزی حاد نشاندهنده آن است که باید در همه حوزهها تیمی عمل کنیم، زیرا اگر جایی پزشک باشد اما پرستار نباشد یا اورژانس حضور کمرنگی داشته باشد و بیمار به موقع به بیمارستان نرسد همه اقدامات بی فایده است.
هاشمی ادامه داد: اگر همه امکانات و متخصصان حضور داشته باشند اما دارو و تجهیزات کافی نداشته باشیم و یا بیمهها حمایت نکنند درمان سکته به خوبی صورت نمیگیرد و همه اینها نشان از این است که اقدامات همانند یک زنجیره هستند و تنها با کار تیمی موفق میشویم.
وزیر بهداشت با مقایسه خدمات درمان سکته قلبی و مغزی در ایران نسبت به ترکیه گفت: اینکه ترکیه با این همه امکانات نتوانسته به اندازه ایران در زمینه درمان سکته قلبی و مغزی حاد موفقیت کسب کنند نشان از آن است که کار تیمی خوب و منسجم انجام نشده و شما با انجام کار تیمی منظم و درست توانستید در زمینه درمان سکتهها موفق باشید.
هاشمی با بیان اینکه در تبریز بیش از 400 بیمار سکته مغزی به کمک این درمانها نجات پیدا کردند، گفت: همکاری همه پزشکان، پرستاران، معاونت درمان در وزارت بهداشت، پرسنل اورژانس و حمایت بیمهها دست به دست هم داد تا در زمینه درمان سکته قلبی و مغزی حاد دستاوردهای خوبی داشته باشیم و امیدوارم این زنجیره در دولت دوازدهم کامل شود.
هاشمی از تمام دستاندرکاران درمان سکته قلبی و مغزی حاد درخواست کرد که به کم قانع نباشند و خود را بدهکار مردم و مردم را طلبکار بدانند.
وزیر بهداشت عنوان کرد: نیمی از مردم ما به دلیل سکته قلبی و مغزی جان خود را از دست میدهند و این عوارض زیادی به کشور تحمیل میکند.
هاشمی با بیان اینکه مردم خود باید مراقب سلامتیشان باشند، گفت: خیلی بد است که مردم فشار خون داشته اما اطلاعی از آن نداشته باشند یا اینکه بسیاری از فشار خون خود با خبرند اما به دنبال درمان نمیروند همچنین باید نمک و شکر کمتر بخوریم تا شاهد این همه سکته قلبی و مغزی نباشیم.
وی افزود: راه رفتن و تحرک نیز نقش زیادی در سلامتی داشته و درست است که سکته قلبی شایعترین علت مرگ در جهان محسوب میشود اما دو سوم این سکتهها در کشورهای کمتر توسعه یافته است و همه آن به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات و امکانات نیست بلکه به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامت نیز است. سطح سواد نیز در این زمینه موثر است که خوشبختانه سواد مردم در کشور ما بالا است.
هاشمی عنوان کرد: غفلت مردم در سلامتی نیز بسیار تأثیرگذار است و با توجه به برخی نکات میتوان سلامت بیشتری داشته باشیم.
وزیر بهداشت عنوان کرد: خدمات سکته قلبی و مغزی حاد در طول 24 ساعت در هفت روز از هفته به مردم داده میشود تا خانواده های ایرانی داغدار نشده و دچار معلولیت نشوند و افتخار ما این است که از هر 2گروه سکته قلبی و مغزی حمایت میکنیم و اطمینان داریم بیمهها نیز از این درمان حمایت کافی خواهند داشت.
وی افزود: ما برای درمان بیمار سکته مغزی از آمپولی استفاده میکنیم که بیمار گویی دوباره زنده میشود زیرا میتواند به سرعت به زندگی بازگردد در صورتیکه بیمهها هزینه را تحت پوشش قرار دهند گرفتاری برای آنها و خانوادههای ایرانی و آسیب به سیستم بهداشتی و درمانی کشور کمتر میشود.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به درمان سکته حاد قلبی و مغزی گفت: 50 درصد مرگ و میر مردم ایران به دلیل سکته مغزی و قلبی اتفاق میافتد که 15 درصد به دلیل سکته مغزی و 33 درصد سکته قلبی است که اگر بتوانیم در سکتههای قلبی زیر سه ساعت و در سکته مغزی زیر یک ساعت بیمار را به مرکز درمانی برسانیم میتوانیم مانع از این شویم که سلولهای ماهیچه قلب و مغز بمیرند.
وی افزود: در سکته قلبی به دلیل اینکه قلب نابود میشود و با توجه به میزان گرفتگی تعداد رگها در اثر سکته میتواند در میزان مرگ و میر و معلولیت تأثیرگذار باشد، در سکته مغزی به دلیل خونریزی مغزی در صورتیکه زیر زمان طلایی فرد به بیمارستان نرسد دچار معلولیت 70 درصدی میشود.
هاشمی با بیان اینکه خدمات 724 و 247 در مورد طرح تحول سلامت راهاندازی شده است، گفت: از انجمن قلب ایران و انجمن مغز و اعصاب تشکر میکنیم که موجب خوشحالی خانواده بیماران دچار سکته قلبی و مغزی شدند.
وزیر بهداشت عنوان کرد: در 35 شهر و در 53 بیمارستان خدمات سکته مغزی و قلبی حاد داده میشود و به کمک این خدمات فرد سکتهای در کمتر از یک ساعت وارد اتاق عمل میشود و کسی که به گفته مردم یک طرف بدن او تماماً لمس است پس از 2 ساعت میتواند به حرکت در بیاید و عروق قلبی او دوباره زنده میشوند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: این خدمات برای بیماران سکته قلبی و مغزی حاد از پیشرفتهترین خدمات در دنیا است و در منطقه بینظیر است.
وی با درخواست از صدا و سیما در زمینه اطلاعرسانی در زمینه سکتههای قلبی و مغزی گفت: از صدا و سیما خواهش میکنیم تا در مورد علائم سکتههای قلبی و مغزی اطلاعرسانی کنند تا مردم با مشاهده این علائم فوراً با اورژانس تماس گرفته تا شاهد نجات جان مردم باشیم.
هاشمی تأکید کرد: ما به منظور خدمات بهتر در زمینه سکتههای قلبی و مغزی ناوگان اورژانس را تقویت کردیم و متخصصان در زمینه بیماریهای قلبی و مغزی را افزایش دادیم و این برنامه در دولت دوازدهم نیز با جدیت ادامه پیدا میکند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مردم نقش ویژهای در پیشگیری از ابتلا به سکته مغزی و قلبی دارند گفت: مردم خود باید از سلامتیشان مراقبت کنند و یکی از عوامل ابتلا به سکته فشار خون بالا شناخته شده که راهکار پیشگیری از آن کاهش مصرف شکر و نمک، پیادهروی و عدم استعمال دخانیات است.
انتهای پیام/