وی افزود:و ما هم مسئول بیماری حیوانات خانگی و هم حیات وحش هستیم و باید در برابر سازمان بهداشت جهانی دام پاسخگو باشیم.
خلج ادامه داد: خوشبختانه سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست در دولت یازدهم تعامل سازنده ای با هم دارند و همکاری این دو نهاد افزایش یافته است.
رییس سازمان دامپزشکی کشورتصریح کرد: روزی تفسیر ساده ای از بهداشت دام داشتیم و تنها به موضوع هایی نظیر واکسن و قرنطینه حیوانات توجه می کردیم اما امروز تامین رفاه برای حیوانات فراتر از مفاهیم گذشته است.
وی با یادآوری اینکه امروز ٣٢ آلاینده می تواند سلامت دام را تهدید کند، اضافه کرد: امروز دیگر نگاه ما به دام تغییر کرده است و تنها به ظاهر سالم اکتفا نمی شود بلکه سلامت دام همواره پایش می شود.
خلج اضافه کرد: امروز هر محصول گوشت مرغی که عرضه می شود، دارای کد و شناسنامه است و می توان حتی روز کشتار را از روی برچسب طیور متوجه شد.
وی گفت: از 260 کشتارگاه طیور 35 کشتارگاه تمام اتوماتیک است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به باکتری سالمونلا گفت: این موضوع به قدری اهمیت دارد که باید دفتری جداگانه در این زمینه در سازمان دامپزشکی کشور تشکیل شود.
خلج تصریح کرد: بهداشت انسان و دام باید در یک ظرف دیده شوند زیرا 60 درصد بیماری های عفونی انسان، خاستگاه حیوانی دارد.
وی اضافه کرد: چه بپذیریم و چه نپذیریم، حیوانات خانگی بخشی از زندگی جامعه ما شده است؛ مردم از این حیوانات در خانه نگهداری می کنند، هر چند برخی آن را مظاهر تجدد هم می دانند.
رییس سازمان دامپزشکی کشورعنوان کرد: زندگی در کنار حیوانات خانگی می تواند بیمارهای مشترک بین انسان و حیوان را افزایش دهد که باید مراقبت های پزشکی از حیوانات افزایش یابد.
خلج یادآورشد: چنین مرکز درمانی برای حیوانات با نگاه بهداشت محور بتواند به کار خود ادامه دهد و به یک پایگاه آموزش عمومی تبدیل شود.
انتهای پیام/