سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت هفته جهانی شیر مادر؛

تغذیه با شیر مادر ضامن یک عمر سلامتی/سلاحی که می‌توانید با آن به بیماری‌ها رکب بزنید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:مادران برای افزایش شیر در روز‌های نخست تولد نوزاد، باید مایعات بیشتری مصرف کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تولد نوزاد یکی از شیرین‌ترین لحظات برای هر مادری است، مادران هم همواره در تلاش هستند که بهترین غذا را برای کودکشان فراهم کنند. شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزادان محسوب می شود. در این مطلب نگاهی به فواید بی شمار تغذیه با شیر مادر می‌اندازیم.

تغذیه انحصاری با شیر مادر

شیرین نیرومنش عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فلوشیپ پریناتولوژی (حاملگی‌های پر خطر) در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: طبق دستور العمل کشوری کودکان باید تا ۲ سال از شیر مادر تغذیه کنند و در 6 ماه نخست مصرف غذا‌های کمکی همراه شیر مادر ممنوع است. شیرخوار از سن 6 ماهگی به بعد می‌تواند از غذا‌های کمکی همچون آب‌میوه و سوپ استفاده کند.


وی بیان کرد: شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزادان بوده خداوند همه مواد غذایی مورد نیاز شیرخوار را در شیر مادر قرار داده است. در سال نخست تولد، نوزاد باید از شیر مادر تغذیه کند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره آغوز (اولین شیری که پس از زایمان ترشح می‌شود) عنوان کرد: آغوز حاوی چربی بالا و مواد ایمنی فراوان است. تمام آنتی بادی‌هایی که مادر در طول عمر خود برای مقاومت در برابر بیماری‌های مختلف کسب کرده از طریق آغوز به شیرخوار منتقل می‌شود بنابراین مقاومت نوزاد نسبت به بیماری‌ها افزایش پیدا می‌کند.


نیرومنش تاکید کرد: مکیدن سینه مادر توسط نوزاد در اولین ساعت ها پس از تولد باعث ترشح ماده‌ای به نام «اکسی توسین» به طور طبیعی می‌شود که جمع شدن رحم مادر و قطع شدن خونریزی پس از تولد را به همراه دارد.


وی افزود: برخی از مادران وقتی در روز‌های نخست پس از زایمان شیر می‌دهند احساس درد زیر شکم دارند که این درد ناشی از مکیدن سینه مادر توسط شیرخوار و ترشح هورمون‌ها از جمله هورمون «اکسی توسین» است.


این فلوشیپ پریناتولوژی تصریح کرد: معمولاً در سه تا چهار روز اول تولد نوزاد شیر مادر کم است و مادر باید برای افزایش شیر مایعات بیشتری مصرف کند. کاهش استرس نیز باعث افزایش شیر می‌شود. مکیدن سینه مادر سبب تحریک هورمون‌های ترشح‌کننده شیر و افزایش شیر می‌شود.


نیرومنش با بیان اینکه در روز سوم پس از تولد نوزاد میزان شیر مادر افزایش پیدا می‌کند، اظهار کرد: زمانی که با تغذیه نوزاد از یک سینه، از سینه دیگر شیر جاری شود. مادر می‌تواند این شیر را در بطری‌های شیشه‌ای در فریزر نگهداری کند که حدود یک تا ۲ ماه قابل مصرف است.


وی گفت: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند در برابر بیماری‌ها مقاوم‌ترند. این نوزادان در تابستان کمتر به اسهال و در زمستان کمتر به سرماخوردگی دچار می‌شوند. شیرخوارانی که شیر مادر مصرف می‌کنند در مقایسه با سایر نوزادان کمتر بیمار می‌شوند.


این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: افرادی که به اندازه و مدت کافی در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه کرده‌اند در سنین بزرگسالی هم کمتر به بیماری‌هایی مانند دیابت، چاقی، فشار خون و اختلالات قلبی و عروقی مبتلا می‌شوند.


نیرومنش تاکید کرد: مادرانی که نوزادشان را شیر می‌دهند ممکن است به مدت 6 تا ۱۲ ماه دچار تغییرات هورمونی نشوند. شیردهی تا حدی می‌تواند از حاملگی‌های پشت سرهم و با فواصل کوتاه جلوگیری کند.


وی یادآور شد: مادرانی که به نوزادشان شیر می‌دهند سریع تر به وزن طبیعی خود باز می‌گردند. همچنین این مادران کمتر دچار افزایش چربی خون و ابتلا به سرطان سینه می‌شوند. ازسوی دیگر ضریب هوشی نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نسبت به سایر نوزادان بیشتر است.


انتهای پیام/

کودک تا چه زمانی باید شیر مادر بخورد؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۱۱ ۰۱ مرداد ۱۳۹۸
ببين چه نعمت بزرگين اين مادرا خداحفظشون کنه
ایرانی
۱۸:۴۲ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
اگه مادران بدوند که شیر دادن به فرزند اول برای خودشون مفیده.هرگز روی به دادن شیر خشک به نوزاد نمیارند.کمترین خاصیت اون عدم نیاز سالیانه به معاینات ماموگرافی هست.
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
اگه قرارباشه تا دوسالگی یه مادربه بچش شیربده که مادربیچاره خودش پوکی استخوان وریزش مو ریزش دندان و کم خونی میگیرش چه خبره بابا ولله این دوره زمونه مردم به زور بچه دارمیشن چه برسه به اینکه تا دوسالگی بچه روهم شیربدن بچه ایی که فردا بزرگ میشه به درپدرومادرشم نمیخوره واسه چی اینقدر ما براش خودمونو به کشتن بدیمو وخودمون براش ضعیف کنیم
منصور
۱۳:۳۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
اول فک کردم این بچه را هم دزدیدن
منصور
۱۳:۳۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
اول فک کردم این بچه را هم دزدیدن
ناشناس
۱۱:۳۹ ۱۰ مرداد ۱۳۹۶
جل الخالق