سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتراض یک عضو شورای ولایتی فراه به قیمت فروش گندم

یک عضو شورای ولایتی فراه می‌گوید که این ولایت تولیدات خوبی در بخش گندم دارد اما نبود سیلو باعث شده که مقدار زیادی از این حاصلات به پاکستان صادر شده و بعد از مدتی تبدیل به آرد بی کیفیت شده و با قیمت هنگفتی پس به افغانستان وارد شود.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، شاه محمود نعیمی" عضو شورای ولایتی فراه گفت که کشت گندم در این ولایت بسیار زیاد انجام می‌شود و حاصلات خوبی در این زمینه نیز داشته و از جمله ولایاتی است که همواره در محرومیت بسر برده و با گذشت زمان طویل پیشرفت‌های آنچنانی نکرده است.

وی افزود با آنکه تولیدات گندم فراه سال به سال رو به افزایش است اما مکان مناسبی برای نگهداری حاصلات گندم و دیگر محصولات زراعتی وجود ندارد.

او خاطرنشان ساخت که تا هنوز در این ولایت سیلوی برای نگهداری حاصلات گندم این ولایت ساخته نشده و برای ساخت آن هم هیچ برنامه‌ای مدنظر نیست.

این عضو شورای ولایتی بیان داشت که نبود سیلو در فراه باعث شده که گندم در مکان‌های غیر استاندارد و غیر صحی نگهداری شود و مقدار زیادی از این تولیدات به پاکستان صادر شود.

وی گفت: گندم‌هایی که به پاکستان صادر می‌شود، توسط پاکستانی‌ها تبدیل به آرد شده و بعد از مدتی با قیمت هنگفتی پس به افغانستان به فروش می‌رسد. اگر سیلو در فراه ساخته شود دیگر شاهد چنین مشکلاتی نخواهیم بود.

گفته می‌شود که ساخت سیلو در این ولایت ارزش گندم را نیز بالا برده و یکی از منابع خوب اقتصادی شمرده خواهد شد در حالی که تولیدات گندم این ولایت بیش از نیاز مردم فراه بوده و مقدار زیادی از این گندم‌ به ولایات همجوار صادر می‌شود.

از سویی هم "عبدالمنان متین" رییس اداره زراعت و مالداری فراه به آوا گفت که تولید گندم در این ولایت خوب است اما کمبود آب برای آبیاری محصولات زراعت از چالش‌های عمده فراروی دهاقین عنوان می‌شود که این امر سبب شده تا در سال گذشته تولید گندم در فراه ۸ درصد کاهش یابد.

رییس زراعت فراه به این باور است که امسال تولیدات گندم این ولایت نسبت به سال قبل ۱۰درصد افزایش خواهد داشت.

متین گفت که در سال ۱۳۹۵، ۶۲ متریک تن گندم اصلاح شده برای دهاقین این ولایت توزیع شده بود اما در سال جاری به ۱۰۰متریک تن افزایش یافته است.

وی یاد آور شد که قرار است بندهای آبگردان در بعضی مناطق این ولایت ساخته شود، با اکمال شدن این بندها حاصلات زراعتی این ولایت در هر بخشی بشمول گندم افزایش خواهد یافت.

وی تصریح کرد که در سال جاری ۵۰ هزار تن گندم به ولایات همجوار و کشور پاکستان صادرات داشته‌اند که گدام غلات در این کشور نمونه‌ای از دست‌آوردهای گندم فراه محسوب می‌شود.

متین بیان داشت که موجودیت سیلو یکی از نیاز‌های اساسی در این ولایت است اما کمبود بودجه یکی چالش‌های عمده سد راه ساخت این سیلو قرار دارد.

موصوف اظهار داشت که در حال حاضر گندم‌های تولید شده این ولایت در سایه‌ی نبود سیلو در گدام‌ها ذخیره می‌شود.

رییس اداره زراعت فراه گفت که در پلان سال ۱۳۹۷ قرار است که یک سیلو به ظرفیت ۳۰ هزار متریک تن با هزینه وزارت زراعت در این ولایت ساخته شود.

او اذعان داشت که با ساخت این سیلو درصدی زیادی از گندم‌ها توسط اداره زراعت خریداری و در این سیلوها به مدت طولانی نگهداری شده و در وقت نیاز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که چندی قبل نیز یک عضو شورای ولایتی به آوا گفته بود پیاز فراه نیز در سایه نبود سیلو به پاکستان صادر و سپس با قیمت گزافی دوباره به کشور وارد می‌شود.

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.