سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لامپ‌های LED سردرد می‌آورند

تحقیقات جدید حاکی از آن است که لامپ‌های کم‌مصرف LED به دلیل چشمک‌زدن‌های فراوانی که دارند، باعث بروز سردرد می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از دیلی‌میل، لامپ‌های LED به رغم اینکه انرژی پایینی مصرف می‌کنند و می‌توانند بسیار به صرفه باشند، اما به دلیل چشمک‌ زدن‌های فراوانی که دارند ممکن است باعث ایجاد سردرد شوند. محققان هشدار داده‌اند که لامپ‌های کم‌مصرف معمولا 20 دقیقه بعد از روشن شدن باعث احساس سرگیجه و سردرد می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه Essex معتقدند که چشمک‌ زدن این لامپ‌های کم‌مصرف قوی‌تر از لامپ‌های معمولی است. نورهای فلورسانت مانند نورهایی که در اداره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند با چشمک‌ زدن تا حدود 35 درصد کم‌نور می‌شوند و این در حالی است که نور لامپ‌های LED با هر بار چشمک‌ زدن تا 100 درصد کاهش می‌یابد و این بدان معناست که این لامپ‌ها به طور مؤثر خاموش و صدها بار در هر ثانیه روشن می‌شوند.

این خاموش و روشن‌های پی‌درپی با ایجاد اختلال در کنترل حرکات چشم‌ها باعث بروز سردرد و موجب سخت‌تر کار کردن مغز می‌شوند. چشمک‌ زدن لامپ‌های کم‌مصرف احتمال ابتلا به سردرد را تا دو برابر افزایش می‌دهد.

هشدارهایی که تاکنون نسبت به استفاده از لامپ‌های کم‌مصرف از سوی نورهای فلورسانت اعلام شده، باعث شده است تا انگلیس استفاده از لامپ‌های هالوژنی را طبق قانون از سپتامبر سال آینده ممنوع کند.

همین چشمک‌ زدن لامپ‌های کم‌مصرف باعث شده بسیاری افراد از خرید آنها منصرف شوند. انسان چشمک‌زدن نور لامپ را دوست ندارد و سرگیجه و احساس بدی را بعد از حدود 20 دقیقه در فرد پدید می‌آورد و همچنین ناهنجاری‌هایی را در ادراک آدمی ایجاد می‌کند.

محققان دریافتند که نورهای فلورسانت که 100 بار در ثانیه چشمک‌ می‌زنند احتمال بروز سردرد را در کارمندان اداره‌ها بالا می‌برد و این در حالی است که لامپ‌های LED می‌توانند 400 بار در ثانیه چشمک بزنند که تقریبا چهار برابر لامپ‌های فلورسانت است.

سردردهای ناشی از چشمک‌ زدن‌های لامپ‌های کم‌مصرف LED به ویژه هنگام مطالعه که چشم‌ها باید به دقت صفحه‌ها را اسکن کند، بیشتر احساس می‌شود. همچنین این عامل باعث بروز ناهنجاری‌های چشمی مانند دوبینی یا چندبینی می‌شود و وقتی به یک لامپ نگاه می‌کنید، لامپ‌ها را دو تا سه برابر می‌بینید.

منبع:آنا

انتهای پیام/

 

لامپ های کم‌مصرف LED باعث بروز سردرد می شوند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
اسماعیل
۰۹:۱۱ ۰۲ تير ۱۴۰۰
بنظرم لامپ های کم مصرف مناسبتراند درسته اشعه ماوراء بنفش دارند ولی خوب خیلی کمه و زیاد مضر نیستند و البته در صورت شکستن فقط مضرند، لامپ های ال ای دی کلا برای سلامتی مضر هستند چه نور آبی و همین چشمک زدن های مداوم، البته من بررسی کردم لامپ های پارس شعاع توس و افراتاب و پارس شهاب چشمک نمیزنن بقیه برندها نمیدونم، لامپ ال ای دی که فلیکر داره لامپ روشن کنی و با دوربین گوشی نگاه لامپ کنی اگه نورش ثابت و یکنواخت باشه فلیکر نداره و خوبه ولی اگه نورش ثابت نبود فلیکر داره و برای سلامتی صددرصد مشکل ساز است
تقی پور
۲۲:۵۰ ۱۹ دی ۱۳۹۸
اون دوستی که گفتن تا 100 هرتز مشکلی نیست حرفشون درست نیست. اینجا در مورد تشخیص چشم انسان صحبت نمیشه. درسته که انسان چشمک زدن های با سرعت بالاتر از 50 هرتز رو تشخیص نمیده ولی این قطع و وصل ها توسط گیرنده های نوری دریافت و باعث سردرد میشه.
ناشناس
۱۹:۲۳ ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
این هشدارها باید قابل توجه مسئولان کشور قرار گیرد که با مشاهده یک جنبه خوب در یک کالا یا فناوری(مثلاً وای فای که هرچه می گذرد ضرر های آن آشکارتر می گردد) بلافاصله ذوق زده نشوند و به ترویج آن اقدام نکنند بلکه ابتدا بر روی آن تحقیق کنند و سایر جوانب آن را بسنجند.
ناشناس
۱۶:۵۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
اگر صدها با در ثانیه روشن خاموش شه که مشکلی نیست. چشم آن قدر سریع تطبیق پبدا نمیکنه به بخواهد روشن خاموش شدن را تشخیص بده. این مورد موقعی مشکل زا میشه که سرعت خاموش روشن شدن لامپ از50 هرتز کمتر بشه.