سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیست ستونی که با نام چهل ستون معروف است

بیست ستونی که با انعکاس تصویر آن در آب با نام چهل ستون در اصفهان چشم هر بیننده ایی را نوازش می دهد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان؛  باغ چهل ستون كه بالغ بر 67000 متر مربع مساحت دارد،در دوره شاه عباس يكم احداث آن آغاز شد و در سلطنت شاه عباس دوم،ساختمانش تكميل شد. 

كاخ چهل ستون اصفهان از بناهای تاريخی استان اصفهان در ايران است.در ساختمان موجود مركزی كاخ چهل ستون، تغييراتی كلي داده شده است و تالار آئينه،تالار 18 ستون،دو اتاقی بزرگ شمالی و جنوبی تالار آئينه،ايوان های طرفين سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزئينات نقاشی و آئينه كاری و كاشي كاری ديوارها و سقف ها افزوده شده است.

اگرچه انعكاس ستون های بيست گانه تالارهای چهل ستون در حوض مقابل عمارت، مفهوم چهل ستون را بيان می كند،ولی درحقيقت عدد چهل در ايران كثرت و تعدد را مي رساند و، وجه تسميه عمارت مزبور به چهل ستون به علت تعدد ستون های اين كاخ است.

 



بسياری از محققان وجه تسميه كاخ را انعكاس تصوير بيست ستون بر استخر زيبا و بزرگ عمارت می دانند و عده ای نيز واژه چهل را به نشان تعداد زياد ستون ها می دانند. (عدد چهل در ادب فارسي نشانگر تعدد و كثرت است) و به روايتی اين كاخ ابتدا چهل ستون داشته تا اينكه در بيست و يكم رمضان 1118 ه.ق بر اثر سانحه آتش سوزی بيست آن از بين رفته و اكنون آثار سوختگی در غرب عمارت ديده می شوند.

سال ساختمان كاخ چهل ستون به موجب اشعاری كه در جبهه تالار از زيرگچ خارج شده، مصراع، مبارك ترين بناهای دنيا است كه به حساب حروف ابجد سال 1057 هجری قمری(مصادف با 1026 هجری خورشيدی و 1647 ميلادی) مي شود، يعنی پنجمين سال سلطنت شاه عباس دوم.

باغ چهلستون 67000 متر مربع مساحت دارد كه در دوره شاه عباس اول ساختمان كوچكی به صورت كوشك يا كمان فرنگي در آن احداث شد و در زمان شاه عباس دوم توسعه يافت و چهل ستون نام گرفت.

معماری اين كاخ تركيبی از هنر معماری چينی و ايرانی و فرنگی است.عمارت چهل ستون مشتمل بر يك ايوان اصلی (بزرگ) به طول 3 متر و عرض 17 متر و ارتفاع 14 متر رو به شرقی ساخته شده است.ستون هاي ايوان هشت ضلعی از جنس چوب چنار و كاج است.

چهار ستون وسط بر روی چهار شير سنگی قرار دارد. طراحی آنها به گونه ای است كه دو شير با يك سر نشان داده می شود. از دهان چهار شير جلو،آب به درون حوض مي ريزد. تالار مركزی كاخ اختصاصی به مهمان خارجی و شخصيت های كشورهای ديگر داشته است.

 

 تعيين تاريخ ديوار نگاره های چهل ستون مدتها ذهن پژوهشگران را به خود مشغول كرده است.صحنه های تاريخی رويدادهای درباره صحنه های جشن و شكار و پيكره هايی در جامعه اروپائيان،موضوع مهمترين اين تصاوير است كه رقم و تاريخ آنها ثبت نشده است. نقاشی های چهل ستون به دو شيوه نگارگری ايرانی و فرنگی سازی كار شده است.

 در زمان شاه عباس دوم  از شیوه نگارگری ایرانی و فرنگی استفاده می شد

سقف باشكوه نقاشی تالار 18 ستون و سقف آئينه كاری تالار آئينه و مدخل آئينه كاری تالار جلوس شاه عباس دوم،ستون های عظيم تالارهای 18 ستون،شيرهای سنگی چهارگوشه،تزئينات عالی طلاكاری سالن پادشاهی و ... از جمله‌ آثار اين كاخ هستند.

این کاخ در مرکز شهر اصفهان و در مجاورت میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد که امروز به عنوان یک باغ موزه مورد بازدید قرار می گیرد.

گزارش از سید امیر مهدی ساب چیان

انتهای پیام/س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.