وی افزود: براي كم شدن آسیبهای ناشی از آلودگي هوا مصرف غذاهايي شامل ويتامين E و ويتامين D را پيشنهاد ميكنیم. اين ويتامينها ميتوانند اثرات مسمومكننده گازهاي آلاينده را خنثي كنند.
دکتر کاظم زاده، انواع روغنهاي گياهي، گردو، بادام، زيتون، جوانه گندم، جگر و سبزيجات داراي برگ سبز را منابع سر شار از ویتامین E برشمرد و گفت: منابع مناسب ويتامينD هم شير، كره و زرده تخممرغ هستند كه بايد در برنامه غذايي روزانه هر فردی قرار گیرد.
مدیر نظارت برمواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: افراد می توانند با تجويز متخصص، مكملهاي ويتامين E و D را هم در این اوقات مصرف كنند.
کاظمزاده با توصیه به مصرف غذاهايي كه حاوي آنتياكسيدانهاي سلنيوم و بتاكاروتن هستند اظهار داشت: سبزيجاتي مثل طالبي، انبه، كدو تنبل، فلفل، اسفناج، كلم و زردآلو بتاكاروتن دارند. سلنيوم را هم ميتوانيد در غذاهاي دريايي، مرغ، نان و غلات سبوسدار پيدا كنيد.
وی، ويتامين C را هم منبع مناسبی برای دفع سربي كه با هواي آلوده وارد بدن ما شده بیان کرد و گفت: شير و لبنيات به ویژه پنير و ماست هم به خاطر كلسيمي كه دارند ميتوانند با جذب عناصر سنگين مثل سرب تداخل كنند و اثر سوء آلاینده ها را کاهش دهند.
دکتر کاظمزاده تاکید کرد: بهتر است مردم از سبزيها وميوهها و لبنيات بيشتر استفاده كنند تا اثرهای مخرب هواي آلوده را كاهش دهند.
انتهای پیام/ ش