دیرج رای، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما به نتایج باثباتی دست یافتیم که داروهای ضدافسردگی با اوتیسم ارتباط دارند هرچند این ارتباط بسیار جزئی است.»
وی در ادامه می افزاید: «بالغ بر ۹۵ درصد زنان تحت مطالعه که در طول بارداری داروی ضدافسردگی مصرف کرده بودند، کودک مبتلا به اوتیسم نداشتند، اما باید توجه کرد که حتی این میزان خطر اندک هم حائز اهمیت است.»
در این مطالعه، تیم تحقیق داده های بیش از ۲۵۴ هزار کودک ۴ تا ۱۷ ساله ساکن در استکهلم را بین سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ بررسی کردند.
در حدود ۵۴۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شدند. بیش از ۳۳۰۰ کودک در معرض داروهای ضدافسردگی در زمان بارداری قرار گرفته بودند. بیش از ۱۲ هزار کودک نیز از مادران مبتلا به اختلال روانی که دارو ضدافسردگی مصرف نمی کردند متولد شده بودند.
در حدود ۴ درصد کودکان قرار گرفته در معرض داروهای ضدافسردگی مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شدند. همچنین ۲.۹ درصد کودکان متولدشده از مادران مبتلا به اختلال روانی که دارو ضدافسردگی مصرف نکرده بودند، نیز مبتلا به اوتیسم شده بودند.
به گفته محققان، هیچ دلیل مشخصی برای وجود این ارتباط وجود ندارد، اما اکثر داروهای ضدافسردگی با افزایش میزان انتقال دهنده عصبی موسوم به سروتونین عمل می کنند.
به گفته رای، سروتونین در رشد مغز اهمیت دارد و میزان بالای آن در کودکان مبتلا به اوتیسم مشاهده شده است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/