در این یادداشت آمده است: خبری با طعم سلامتی و بهداشت روی خروجی رسانهها قرار گرفت، خبر امیدآفرینی که به دنبال سفر وزیر بهداشت، دکتر سیدحسن قاضیزاده هاشمی، و هیئت همراه به افغانستان از کابل به جهان مخابره شد.
اصل خبر چنین بود: «وزیران بهداشت ایران و افغانستان در دیدار و گفتگوی دوجانبه در کابل بر سر همکاری در بخشهای دارویی، آموزش پزشکان افعانستان در ایران و ساخت بیمارستانی در افغانستان با حضور مهندسان ایرانی به توافق رسیدند».
یقیناً چنین توافقی، اگر در گذشتهها صورت میپذیرفت، استاد عبدالعزیز مهجور، بیدلشناس برجسته افغانستانی، در کشور هند چشم از جهان نمیبست.
امیدواریم که برکات این توافقات همانگونه که در ردههای بالای کشوری تأثیر خواهد گذاشت در ردههای پایین هم وارد زندگی مردم افغانستان شود، اگر گلایههایی بابت هزینههای زیاد درمانی بیماران افغانستانی در ایران وجود داشت مرتفع گردد و نیز تدبیری برای حضور بیماران افغانستانی در بیمارستانهای ایران اندیشیده شود.
بیشترین هزینه بیماران افغانستانی که به کشور هند میروند صرف مترجمان بیاحساس و بیانصاف آن دیار میشود، درحالیکه، اگر راهی برای حضور آسان بیماران افغانستانی در بیمارستانهای ایران گشوده شود، هزینههای بسیاری از دوش بیماران افغانستانی برداشته میشود که اصلیترین بخش آن همین هزینه سنگین مترجم است.
همچنین در خبرها آمده بود که در حاشیه این توافقات مدیرعامل محترم سازمان انتقال خون ایران نیز از سرویس ملی سلامت خون افغانستان در کابل بازدید کرده و در زمینه همکاریهای آموزشی و ارتقای سیستم انتقال خون افغانستان با مسئولان ذیربط گفتگو کرده است.
حیف است مردم افغانستان ندانند که ایران در بخش پزشکی جایگاه پانزدهم جهان و جایگاه اول منطقه را دارد! گفته میشود که سازمان انتقال خون ایران اسلامی در حالحاضر در زمینههای مختلفی با سازمان انتقال خون افغانستان همکاری دارد.
حال که از نگاه قانونی مهاجر افغانستانی نمیتواند اهدای خون انجام دهد کاش امکانی در مراکز اهدای خون شهرهای مهاجرنشین ایران فراهم شود که مهاجران افغانستانی با حضور در آنها بتوانند به هموطنان خود در افغانستان خون اهدا کنند.
/انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید